Πού θα κάνουμε τα πρώτα μας μπάνια;

Κοντά και μακριά, οργανωμένες και μη, έχουμε δέκα ωραιότατες παραλίες στην Αττική για να φύγει το ταριφομαύρισμα.
Πού θα κάνουμε τα πρώτα μας μπάνια;
Ω ναι, τα μπάνια του λαού έχουν ήδη ξεκινήσει και ήρθε η ώρα να βγάλουμε τα μαγιό από τη ντουλάπα, τα αντηλιακά από το συρτάρι και να ξεχυθούμε στις κοντινές μας παραλίες.

Για πρόβα καλοκαιριού λοιπόν, επιλέξαμε δέκα από τις αγαπημένες μας για κάθε γούστο κοντά στην Αθήνα.

Λεγραινά – ΚΑΠΕ

Η ταμπέλα «ιδιοκτησία ΚΑΠΕ» σας δίνει στο στίγμα της, το ίδιο και η οργανωμένη καντίνα στην αρχή των σκαλοπατιών που πρέπει να κατέβετε για να βουτήξετε στα καταγάλανα νερά της. Δεν είναι οργανωμένη, είναι όμως πανέμορφη, ενώ ακριβώς δίπλα υπάρχουν και κάποιες μικρές παραλίες για γυμνιστές.

Λιμανάκια

Αγαπημένη, βραχώδης παραλία, με εύκολη πρόσβαση με λεωφορεία, τα Λιμανάκια έχουν βαθυγάλαζα νερά στα οποία βουτάτε απευθείας από τα βράχια ουρλιάζοντας ή μη, και προσπαθώντας να κάνετε περίεργες γκριμάτσες για να αντιμετωπίσετε το σκωτσέζικο ντους. Πάνω στα βραχάκια έχει και μπητς μπαρ.

Δικαστικά

Είναι για τον βορρά, ό,τι τα Λιμανάκια για τον νότο. Μπορεί να στερούνται σε αμμουδιά όμως έχουν πεντακάθαρα, βαθιά και παγωμένα νερά και όμορφο βυθό. Οι βουτιές από τα βράχια επιβάλλονται εδώ, δεν υπάρχει αμμουδιά.

Σχοινιάς

Σε πόσες εν Αττική παραλίες έχετε τη δυνατότητα να κάνετε βουτιές με φόντο ένα πευκόδασος; Δεν σας ακούμε. Στον Σχοινιά θα το πράξετε και αν καταφέρετε να βρείτε θέση θα αράξετε και στον ίσκιο των πεύκων μιας και η παραλία δεν είναι οργανωμένη. Τα νερά είναι καθαρά και ρηχά – ό,τι πρέπει και για τα πιτσιρίκια.

Σέσι

Εδώ θα βρείτε την μεγαλύτερη συγκέντρωση… αλμυρικιών ανά τετραγωνικό μέτρο από κάθε άλλη παραλία της αττικής ακτογραμμής. Έχει, επίσης, κρυστάλλινα νερά, ψιλό βοτσαλάκι και άμμο σε ορισμένα σημεία, ενώ ακριβώς δίπλα το Μικρό Σέσι προσφέρεται για πιο απομονωμένα σκηνικά.

Θυμάρι

Καθαρά και ρηχά νερά, προσεγμένη αμμουδιά και οργάνωση από beach bar με τουαλέτες, ξαπλώστρες και ομπρέλες συνθέτουν τον παραλιακό χαρακτήρα στο Θυμάρι, μια αμμουδερή παραλία «ταμάμ» για οικογένειες. Στο βόρειο άκρο της, «κρύβεται» ένας κολπίσκος που ενδείκνυται για γυμνισμό.

Αλθέα Αγίας Μαρίνας

Μετά την εκκλησία της Αγίας Μαρίνας, ένας μίνι αμμουδερός κολπίσκος θυμίζει την παραλία ΚΑΠΕ, και όταν δεν φυσάει έχει καθαρά νερά. Δεν είναι οργανωμένη, πλην μερικών ψάθινων ομπρελών και μιας καντίνας που κάποτε ανοίγει- κάποτε όχι.

Ερωτοσπηλιά

Μικρή, πανέμορφη, με διάφανα νερά, η παραλία στο Πόρτο Ράφτη έχει νεανικό vibe αλλά όντας μικρή γεμίζει αρκετά γρήγορα. Έχει ομπρέλες και κάποιες ξαπλώστρες, αλλά και καντίνα. Είναι βοτσαλωτή, με ψηλά βράχια για τις απαραίτητες βουτιές.

Άγιος Νικόλαος

Προστάτης των ναυτικών, αλλά και «ιδιοκτήτης» μιας ωραιότατης παραλίας, λίγο μετά από αυτή της Αναβύσσου. Είναι οργανωμένη σε ένα μέρος της με beach bar και έχει ωραία, καθαρά νερά. Ανηφορίζοντας προς το πέτρινο εκκλησάκι και ακολουθώντας το μονοπάτι, θα βρεθείτε σε ένα μίνι κολπίσκο με ωραία νερά που χωρά ελάχιστο κόσμο.

Σούνιο

Κλείνουμε με… αρχαιολογικές βουτιές στη παραλία που τις απλωτές μας επιβλέπει ο περίφημος Ναός του Ποσειδώνα. Τα νερά είναι καθαρά, η παραλία έχει άμμο μέσα κι έξω (και λίγα βραχάκια) ενώ είναι πλήρως οργανωμένη με ξαπλώστρες και παρακείμενο μπαρ από το διπλανό ξενοδοχείο.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v