Πού θα κάνουμε τις τελευταίες βουτιές για φέτος;

Στις παραλίες της Αττικής, στις πισίνες της Αθήνας, στο Αγκίστρι, στην Εύβοια και στην Πελοπόννησο, οι τελευταίες μας βουτιές θα είναι απολαυστικές.

Το καλοκαίρι τελειώνει ημερολογιακά στις 21 Σεπτεμβρίου, πράγμα που πρακτικά σημαίνει ότι σε αυτήν εδώ τη γωνιά της Μεσογείου που αποκαλούμε σπίτι μας έχουμε ακόμα πάνω-κάτω ένα μήνα βουτιών. Εκμεταλλευτείτε τον.

Στις παραλίες της Αττικής

Από εκεί ξεκινάμε και εκεί καταλήγουμε κάθε χρόνο… Γιατί τα νερά του Σαρωνικού και του Κορινθιακού είναι ζεστά μέχρι τον Οκτώβρη, γιατί δε χρειαζόμαστε budget –εκτός αν μπούμε στον πειρασμό για ουζάκια και ψαράκια μετά− γιατί τέτοια εποχή δεν επικρατεί πια το αδιαχώρητο του Ιουλίου. Κάπως έτσι, οι βουτιές μας είναι ονειρεμένες στα κρυστάλλινα νερά του ΚΑΠΕ (που τεχνικά δεν είναι Σαρωνικός, είναι Αιγαίο, τόσο το καλύτερο δηλαδή), στη βοτσαλωτή απεραντοσύνη της Ψάθας, στην σκιερή από τα πεύκα αμμουδιά που λέγεται Πευκάκια στον Σχινιά και στα βαθυγάλαζα νερά όπου βουτάμε από τα βράχια στα Λιμανάκια της Βουλιαγμένης.

Διαβάστε περισσότερα - Τέλειες αθηναϊκές παραλίες για τις πρώτες βουτιές

Στην… εγγύς Πελοπόννησο

Μια ωραιότατη μονοήμερη γίνονται το Ναύπλιο και οι δύο ωραιότατες παραλίες του (η Αρβανιτιά, στη σκιά του κάστρου, και η πιο ζωηρή και πολυσύχναστη αμμουδιά της Καραθώνας) και η Επίδαυρος, με το πευκοδάσος στο Καλαμάκι να φτάνει σχεδόν ως το κύμα. Ωραιότατη επιλογή για βουτιές μετά αξιοθεάτων είναι και το Ηραίο της Κορινθίας, που έχει και παραλία και λιμνοθάλασσα δύο σε ένα. Αν δε σας τρομάζουν τα χιλιόμετρα, ή αν υπάρχει διαθέσιμο budget για Σ/Κ, σε δυόμισι ωρίτσες μπορείτε να βουτήξετε και στις παραλίες γύρω από την Καλαμάτα και στα νερά του Ιονίου, στην Ελαία για παράδειγμα.

Διαβάστε περισσότερα - Οι καλύτερες κοντινές βουτιές στην Πελοπόννησο

Στο Αγκίστρι

Εξίσου άνετη μονοήμερη, ειδικά αν είσαι πρωινός τύπος (το πρώτο flying φεύγει τις Κυριακές από το λιμάνι του Πειραιά στις 7.50, το πρώτο ferry στις 8.50) το μικρούλι, καταπράσινο Αγκίστρι είναι ό,τι κοντινότερο σε… διακοπονήσι μπορείς να βρεις σε απόσταση μιας ώρας από την Αθήνα. Πού θα βουτήξεις εδώ; Στην παραλία-σταρ που λέγεται Χαλικιάδα, στη Μικρή και τη Μεγάλη Δραγονέρα, στα απίθανα νερά της Απονήσου που ακριβώς παραλία δεν τη λες, αλλά και οι βουτιές από τα βράχια έχουν τη χάρη τους (ειδικά όταν σε αυτά τα βράχια καταλήγει ένα φαντασμαγορικό πευκοδάσος) και στις εν πολλοίς άγνωστες παραλίες Μαγκίζα και Μπαριάμα.

Διαβάστε περισσότερα - 10 πράγματα που πρέπει να κάνεις στο Αγκίστρι

Στην Εύβοια

Θέλετε μονοήμερη; Γίνεται. Θέλετε κανονικό Σαββατοκύριακο, σχετικά οικονομικό, και με βουτιές σε σούπερ νερά (από την πλευρά του Αιγαίου); Κι αυτό γίνεται. Τα σχεδόν εξωτικά νερά στο Αρμυρίχι και την Κορασίδα, η χίπικη ατμόσφαιρα της Χιλιαδούς –στην οποία τα πλήθη κάπως χαλαρώνουν όσο ο Σεπτέμβρης οδεύει προς το τέλος του− η σωστή θερμοκρασία που έχει πάντα ο Λιμνιώνας, και τα σαν πισίνας νερά στο Κλιμάκι συνθέτουν το δικό μας top-5.

Διαβάστε περισσότερα - Αυτές είναι οι ωραιότερες παραλίες της Εύβοιας

Στις πισίνες της Αθήνας

Σου φαίνεται κρύα η θάλασσα; Βαριέσαι να οδηγείς ως τις παραλίες; Θες να κάνεις μια βουτιά χωρίς να βουτηχτείς ολόκληρος στην άμμο; Και για ‘σένα έχουμε προνοήσει. Όχι εμείς δηλαδή, οι πισίνες της πόλης, που συνεχίζουν κανονικότατα τη λειτουργία τους και τον Σεπτέμβρη, εξασφαλίζοντάς μας βουτιές εντός τειχών. Από τις αγαπημένες μας, η πισίνα του Best Western Finix στη Γλυφάδα κοστίζει 6€ τις καθημερινές και 8€ τα Σ/Κ, και λειτουργεί 10.00-19.00, η Pisina της Μαρίνας Ζέας κοστίζει 10€ μαζί με τον καφέ (10.00-18.00) και η πισίνα στην ταράτσα του Athens Zafolia της Λεωφόρου Αλεξάνδρας (14.30-19.30) κοστίζει 16€ τις καθημερινές, 19€ τα σαββατοκύριακα.

Διαβάστε περισσότερα - Οι πισίνες της Αθήνας μας προκαλούν για βουτιές

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v