Εμπειρίες ζωής… στα δυο βήματα από την Αθήνα

Πτήσεις με αλεξίπτωτο πλαγιάς, βουτιές από αεροπλάνα, καταδύσεις στο βυθό της θάλασσας και άλλα πολλά και υπέροχα… εδώ δίπλα.

της Ηρώς Κουνάδη

Ονειρεύτηκες ποτέ να πετάς πάνω από τα σύννεφα; Να χαζεύεις τις πλαγιές του Κιθαιρώνα από ψηλά; Να διασχίζεις ένα ποτάμι με βάρκα και κουπί, περνώντας κάτω από τοξωτά γεφύρια και πλατάνια που πλέκουν τα κλαδιά τους πάνω από τα νερά του ποταμού; Να ζήσεις από κοντά τη μαγεία του βυθού; Τέσσερις εμπειρίες ζωής σε περιμένουν… μια ανάσα από την Αθήνα.

Παραπέντε στη Θήβα

Αν πάντα ήθελες να πετάξεις –και το αεροπλάνο θεωρείς πως δε μετράει− το αλεξίπτωτο πλαγιάς έχει φτιαχτεί για σένα. Παραπέντε λέγεται από το parachute de pente, αλεξίπτωτο πλαγιάς δηλαδή στα γαλλικά. Η Σχολή Fly Freedom προσφέρει εδώ και τριάντα χρόνια πτήσεις στον Κιθαιρώνα, ξεκινώντας από τις Πλαταιές Βοιωτίας, και στο Κανδήλι Μεγάρων. Οι περιοχές των πτήσεων καθορίζονται πάντα από τους επικρατούντες ανέμους –και οι δυο περιοχές, πάντως, δεν απέχουν περισσότερο από μία ώρα από το κέντρο της Αθήνας.



Το κόστος ξεκινά από 68€ για μια εικοσάλεπτη πτήση, και ανεβαίνει στα 110€ για πτήση 40 λεπτών, και στα 150€ για μία ώρα. Την περίοδο από 1η Νοεμβρίου έως τέλος Φεβρουαρίου ισχύει έκπτωση 20%, και 20% επιπλέον έκπτωση αν κλείσετε την πτήση σας καθημερινές, αντί για Σαββατοκύριακο. Περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις εδώ.

Ράφτινγκ στο Λούσιο

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να ξέρετε οι πρωτάρηδες για το ράφτινγκ είναι πως τα τοπία που βλέπεις μέσα από μια βάρκα που διασχίζει το ποτάμι, δεν υπάρχει τρόπος να τα δεις αλλιώς. Το δεύτερο πράγμα είναι πως δεν είναι καθόλου επικίνδυνο –ειδικά αυτή την εποχή, που ο Λούσιος δεν έχει «φουσκώσει» από βροχές και λιωμένα χιόνια, άρα το νερό είναι λίγο, άρα η κατάβαση (όπως λέγεται η διαδρομή στη γλώσσα του ράφτινγκ) σχετικά αργή.



Καταβάσεις στον Λούσιο πραγματοποιούνται όλο τον χρόνο, κάθε Σαββατοκύριακο (και καθημερινές κατόπιν συνεννόησης) από τους έμπειρους εκπαιδευτές-συνοδούς ποταμού της Trekking Αρκαδίας. Το κόστος είναι 40€ το άτομο, και η κατάβαση διαρκεί περίπου δύο ώρες, ξεκινώντας από το χωριό που λέγεται Βλαχορράφτη, στην Ορεινή Αρκαδία, γύρω στις δυόμισι ώρες από την Αθήνα. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Skydiving στη Βοιωτία



Μόνο για πολύ τολμηρούς… Από το αεροδρόμιο της Κωπαΐδας, κοντά στη Θήβα, ξεκινά η πτήση που σε ανεβάζει στα 8.000 πόδια. Και μετά πέφτεις. Με αλεξίπτωτο. Από το αεροπλάνο, ναι. Είσαι, βέβαια, δεμένος πάνω στον εξειδικευμένο εκπαιδευτή, πράγμα που σημαίνει ότι δε χρειάζεσαι ούτε εμπειρία, ούτε καμία ιδιαίτερη φυσική κατάσταση. Μόνο μια έντονη ροπή προς την περιπέτεια, και 160€ (ή 210€ αν προτιμάς να πέσεις από πιο ψηλά, από τα 14.000 πόδια ας πούμε). Περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις εδώ και εδώ.

Scuba diving στην Αγία Μαρίνα



Θέλετε να ζήσετε τη μαγεία του βυθού από κοντά; Το Go Scuba Diving Athens αναλαμβάνει να σας συστήσει το scuba diving, την κατάδυση με μπουκάλες δηλαδή, μέσα από ένα τρίωρο που περιλαμβάνει τη βασική θεωρία και την εξοικείωση με τον εξοπλισμό, και μια κατάδυση στα 4-6 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας –εννοείται μαζί με έμπειρο εκπαιδευτή. Η πρώτη αυτή γνωριμία με τον μαγικό κόσμο under the sea, που λέγαν’ και στη Μικρή Γοργόνα, θα σας κοστίσει 50€. Περισσότερες πληροφορίες, online κράτηση και άλλα προσφερόμενα υποβρύχια προγράμματα εδώ και στο τηλέφωνο 2291 092422.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v