Πέντε τέλειες εκδρομές στην ελληνική Φύση

Αλπικά τοπία, παγωμένες λίμνες και αδάμαστη φύση μέσα από πέντε οργανωμένες εξορμήσεις που θα ξυπνήσουν τον φυσιολάτρη μέσα σας.

Ξεκινάμε – νωρίς – το πρωί από Αθήνα και μέσα σε μερικές ώρες έχουμε ήδη εξοπλιστεί με ορειβατικά μποτάκια, σακίδια, νερό και σνακ και ορμάμε στις χιονισμένες πλαγιές των βουνών.

Μη φοβάστε, οι διαδρομές δεν απαιτούν εμπειρία δεινού ορειβάτη. Αρκεί μια στοιχειώδης φυσική κατάσταση για να γνωρίσετε από – πολύ – κοντά την εκθαμβωτική ομορφιά της ελληνικής ορεινής φύσης.

Φύγαμε;

Στην κορυφή του Κανδήλιου όρους

Πότε: 13 Ιανουαρίου

Στο βόρειο τμήμα του νησιού λαμβάνει χώρα η δεύτερη ανάβαση της Trekking από τις έξι συνολικά αναβάσεις μέσα από τις οποίες η εταιρεία μας καλεί να γνωρίσουμε την Εύβοια από το βορά μέχρι το νότο. Το Καντήλι, είναι βουνό στη βορειοδυτική Εύβοια με μέγιστο υψόμετρο 1.246 μέτρα. Βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του νησιού, κατά μήκος των παραλίων του βόρειου Ευβοϊκού κόλπου, ενώ η ανατολική του πλευρά καλύπτεται από πυκνή βλάστηση, κυρίως πεύκων.

Info: Για τη διαδρομή δε χρειάζεται να έχετε προηγούμενη εμπειρία, ενώ διαρκεί έξι ώρες, με ραντεβού στις 7.30 στην Χαλκίδα, από όπου θα αναχωρήσετε με όχημα της εταιρίας για το σημείο εκκίνησης της πεζοπορίας. Το κόστος συμμετοχής είναι 25€, άτομο, ενώ υπάρχουν ειδικές τιμές για όσους συμμετέχουν και στις έξι αναβάσεις. Περισσότερα εδώ

Στη Λίμνη Πλαστήρα, τα Τρίκαλα και τα Μετέωρα

Πότε: 19-20 Ιανουαρίου

Σε ένα διήμερο γεμάτο περιπέτεια μας καλεί η ομάδα Happy Trails με προορισμό τη Λίμνη Πλαστήρα, τα Τρίκαλα και τα Μετέωρα. Το μενού περιλαμβάνει πανοραμική βόλτα στη Λίμνη, αλλά και στην Πλαζ Πεζούλας, διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο στα Τρίκαλα και πεζοπορία στα Μετέωρα, γεύμα σε τοπική ταβέρνα και μπόλικες ευκαιρίες για καρτποσταλικές φωτογραφίες του μοναδικού γεωλογικού φαινομένου. Η διαδρομή στα Μετέωρα είναι εύκολη, συνολικού μήκους 3,5 χιλιομέτρων.

Info: Η αναχώρηση είναι το πρωί του Σαββάτου στις 6.45 από το Μετρό Ανθούπολης και η επιστροφή Κυριακή στις 22.30 Το κόστος διαμονής είναι 65€/ άτομο με πρωινό για δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο και 80€ για μονόκλινο. Περισσότερα εδώ

Χιονο-πεζοπορία στις πλαγιές της Γκιώνας και της Οίτης

Πότε: 27 Ιανουαρίου

Το ψηλότερο βουνό της Στερεάς Ελλάδας, η Γκιώνα, και πέμπτο ψηλότερο της χώρας μας καλεί να διασχίσουμε τις χιονισμένες του πλαγιές συνεχίζοντας σε εκείνες της Οίτης, εκεί όπου βρίσκεται ένας από τους ομορφότερους δρυμούς της Ελλάδας. Στην πεζοπορία της εταιρείας Outdoor Games αφού περάσουμε από τα δύο βουνά, θα καταλήξουμε στο πάρκο αναψυχής της Παύλιανης. Αιώρες, μουσικές γέφυρες, μυστικά μονοπάτια και τελεφερίκ πάνω από το ποτάμι εγγυώνται πως η διαδρομή μέχρι το χωριό θα είναι ιδανική για κλείσιμο. Η διαδρομή ξεκινά λίγο έξω από το χωριό Καλοσκοπή στους πρόποδες της Γκιώνας, είναι εύκολη και διαρκεί περίπου 3,5 με 4,5 ώρες.

Info: Η αναχώρηση θα γίνει στις 7.30 από την οδό Καλλιρόης 310, με επιπλέον στάση στην πλατεία Ελαιών στην Κηφισιά στις 7.45. Το κόστος συμμετοχής είναι 23€ ανά άτομο. Περισσότερα εδώ

Στο Χιονοδρομικό της Ζήρειας και στη Λίμνη Δασίου

Πότε: 17 Φεβρουαρίου

Μια ολοήμερη εξόρμηση στο Χιονοδρομικό της Ζήρειας και στη Λίμνη Δασίου οργανώνει ο φυσιολατρικός ορειβατικός όμιλος Περιστερίου κι εμείς ακολουθούμε για μια πεζοπορία με φόντο τις πλαγιές του επιβλητικού βουνού στα Τρίκαλα Κορινθίας. Η εξόρμηση είναι κατάλληλη και για τα πιτσιρίκια καθιστώντας την ιδανική για μια οικογενειακή, χιονισμένη και φυσιολατρική εκδρομή. Η διαδρομή ξεκινά από τους πρόποδες της Ζήρειας και συνεχίζει στην λίμνη Δασίου, σε μια κατάφυτη με έλατα περιοχή, η οποία το χειμώνα μετατρέπεται σε αλπικό τοπίο και καταλήγει στο Χιονοδρομικό.

Info: Η αναχώρηση γίνεται από το Εθνικό Θέατρο Αθηνών στην Ομόνοια στις 7 το πρωί, το κόστος συμμετοχής είναι 20€ για ενήλικες και 12€ για παιδιά, ενώ η επιστροφή είναι στις 21.00. Περισσότερα εδώ

Στο φαράγγι του Βουραϊκού και τη Μονή Μέγα Σπηλαίου

Πότε: 31 Μαρτίου

Η αρχαιότερη μονή της Ελλάδας σε συνδυασμό με πεζοπορία στο υπέροχο φαράγγι των Καλαβρύτων είναι ένα «δυνατό» φυσιολατρικό δίδυμο. Με την ΠΟΜ Trekking θα φτάσουμε στη Μονή και θα περιηγηθούμε σε αυτήν, ενώ λίγο μετά θα πάρουμε σακίδια και θα ξεκινήσουμε τη πεζοπορία στο δάσος προς τον Σιδηροδρομικό Σταθμό της Ζαχλωρού. Από εκεί θα κατέβουμε στην αρχή του Διακοπτού μέσα από μια διαδρομή που περιλαμβάνει μπόλικες εναλλαγές από γεφύρια, σήραγγες, τρενάκια και καταρράκτες, για να καταλήξουμε τρώγοντας κοντά στον κεντρικό σταθμό του Οδοντωτού.

Info: Η διαδρομή διαρκεί περίπου 3-4 ώρες, και είναι κατάλληλη για αρχάριους. Το κόστος συμμετοχής είναι 20€, ενώ σημείο συνάντησης το δαχτυλίδι της Αττικής Οδού στο Μαρούσι στις 7.00. Περισσότερα εδώ
 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v