Πάμε για Σαββατοκύριακο στον Πόρο;

Οι βόλτες, οι βουτιές, τα αξιοθέατα, τα ταβερνάκια και οι επιλογές διαμονής για ένα μαγευτικό σαββατοκύριακο στον Πόρο.
 

Πάμε για Σαββατοκύριακο στον Πόρο;

Ρομαντικός και κομψός. Χαλαρός και αρχοντικός ταυτόχρονα. Ο Πόρος είναι δίπλα μας, είναι πανέμορφος και μας (προ)καλεί για σαββατοκύριακα με βόλτες στην πόλη, μαγευτικά ηλιοβασιλέματα, βουτιές σε ιδιαίτερες παραλίες και εξερευνήσεις σε μοσχομυριστά δάση. Ιδού όσα θα δείτε και θα κάνετε σε ένα διήμερο στη «μικρή Βενετία του Σαρωνικού».



Θα βολτάρετε στην πόλη
Η περαντζάδα στην παραλία με τα αρχοντικά να παρατάσσονται από τον Σταυρό ως το νέο λιμάνι, τα μικρομάγαζα, τα παραλιακά ταβερνάκια και τα ολάνθιστα στενοσόκακα της αμφιθεατρικά χτισμένης πόλης θα σας δώσουν αρκετό «υλικό» για περιπάτους.

Θα δείτε τα αξιοθέατα της πόλης
Στην παραλιακή περαντζάδα θα βρείτε το Εκθεσιακό Κέντρο του Πόρου για να περιηγηθείτε σε διαφορετικές κάθε φορά θεματικές εκθέσεις. Στην πλατεία Κορυζή θα εξερευνήσετε το Αρχαιολογικό Μουσείο με τα ευρήματα από τις ανασκαφές στο νησί, που έφεραν στο φως στοιχεία, τα οποία πυροδότησαν δεκάδες μύθους για την περιοχή στην αρχαιότητα.



Θα απολαύσετε θερινό σινεμά
Τα νησιώτικα σινεμαδάκια έχουν άλλη χάρη. Το ίδιο ισχύει και για το Σινέ Diana, το θερινό σινεμαδάκι του Πόρου, σε μια ταράτσα με αγιόκλημα, γιασεμί κι ένα λευκό πανί, μια ανάσα από τη θάλασσα. Ανά διήμερο το πρόγραμμα αλλάζει – προβάλλονται οι καλύτερες και πιο δημοφιλείς ταινίες της περασμένης σεζόν.



Θα σκαρφαλώσετε ως το Ρολόι
Σήμα κατατεθέν του νησιού, το παλιό Ρολόι στέκεται στην κορυφή του λόφου στον οποίο οδηγούν τα σοκάκια της πόλης. Από εδώ θα δείτε τα απογεύματα τα πιο εντυπωσιακά ηλιοβασιλέματα, με τον ήλιο να χάνεται στα νερά του Σαρωνικού.

Θα εξερευνήσετε την Καλαυρία
Πρόκειται για το δεύτερο νησάκι που μαζί με αυτό της πόλης συναποτελούν τον Πόρο. Η Καλαυρία, στην άλλη «όχθη» του στενού καναλιού που την χωρίζει με την Σφαιρία, διαθέτει πευκόφυτες πλαγιές, δασικές εκτάσεις και αρχαία ευρήματα, όπως τον Ναό του Ποσειδώνα του 6ου αιώνα.

Θα κολυμπήσετε ως το Μπούρτζι
Είναι το μικρό νησάκι με ένα μίνι κάστρο του 19ου αιώνα, ανατολικά του λιμανιού. Εδώ μπορείτε αν φτάσετε ακόμα και κολυμπώντας.



Θα κολυμπήσετε γενικώς
Μπορεί να μη βρείτε τα εντυπωσιακά νερά των Κυκλάδων, αλλά έχουν και εδώ οι παραλίες τις ιδιαιτερότητές τους: Στο Κανάλι η αμμουδιά έιναι άνετη, στο Ασκέλι θα βρείτε οργανωμένο και οικογενειακό σκηνικό, στο Μοναστήρι θα κολυμπήσετε σε ήσυχο σκηνικό στη σκιά του λόφου, στο Νεώριο θα βρείτε την πιο όμορφη ίσως αμμουδιά του νησιού, ενώ τις περισσότερες… φωτογραφίες θα τις βγάλετε σε δύο ξεχωριστές παραλίες: Το Λιμανάκι της Αγάπης, με τα σμαραγδένια νερά και τα πεύκα που φτάνουν ως το κύμα και τον Ρωσικό Ναύσταθμο, για βουτιές με φόντο το ομώνυμο διατηρητέο μνημείο.



Θα εξερευνήσετε τον Γαλατά
Δέκα λεπτά βαρκάδας θα σας φέρουν από το λιμάνι του Πόρου στον Γαλατά, που μοσχοβολά χάρη στο λεμονοδάσος του. Η βλάστηση καταλήγει στις αμμουδιές της Πλάκας και των Αλυκών, για να συνεχίσετε τις βουτιές και στην αντίπερα όχθη.

Θα φάτε ψαρομεζέδες στην παραλία
Ωραία θαλασσινά έχουμε δοκιμάσει στο Απάγγιο στην Πούντα, στο Primasera στην πόλη, στο Μεζέ Μεζέ πλάι στη θάλασσα και στο Γεια μας στο λιμάνι, με ωραία θέα στο ηλιοβασίλεμα.



Πού θα μείνετε
Στα λιτά οικονομικότατα δίκλινα στο Σπίτι της Ειρήνης, ένα λεπτό από την παραλία του Καναλιού και 700 μέτρα από το λιμάνι, από 35€ τη βραδιά. Στα μοντέρνα στούντιο του Villa Muses 300 μέτρα από την παραλία του Ασκελίου, από 46,50€ τη βραδιά. Στα ρομαντικά δίκλινα του Rania Bella Vista Studios κοντά στο λιμάνι του Πόρου, από 50€. Στα ειδυλλιακά και κεντρικότατα δωμάτια του Dionysos Hotel στην παραλιακή περαντζάδα του Πόρου, από 65€ το δίκλινο. Οι τιμές είναι υπολογισμένες για το τελευταίο σαββατοκύριακο του Ιουνίου.

Πώς θα πάτε
Aπό το λιμάνι του Πειραιά αναχωρούν καθημερινά flying dolphins και flying cats της Hellenic Seaways για τον Πόρο, τα οποία παίρνουν μόνο επιβάτες και όχι αυτοκίνητα. Η διάρκεια του ταξιδιού είναι περίπου 1 ώρα με flying dolphin και 1 ώρα και 20 λεπτά με flying cat (στα 24,50€ one way). Από τον Πειραιά επίσης αναχωρούν και τα φέρι της Κοινοπραξίας Αργοσαρωνικού, με διάρκεια ταξιδιού περί τις 2.30 ώρες (από 11,50€). Εναλλακτικά, μπορείτε να οδηγήσετε ως τον Γαλατά μέσω Εθνικής οδού προς Κόρινθο, Επίδαυρο και από εκεί στον Γαλατά, ο οποίος συνδέεται με συχνά δρομολόγια με τον Πόρο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v