Ανοιξιάτικες πεζοπορίες μια ανάσα από την Αθήνα

Λίγο έξω από την Αθήνα αλλά και στην καρδιά της, αναζητούμε χαμένους ποταμούς, και βολτάρουμε σε ελατόδαση και πάρκα που μοσχοβολούν Άνοιξη.
Ανοιξιάτικες πεζοπορίες μια ανάσα από την Αθήνα

Στο άλσος Νέας Φιλαδέλφειας

 



Πνεύμονας πρασίνου εντός των τειχών της πόλης, το όμορφο άλσος μας καλεί να ανακαλύψουμε τα μονοπάτια του μέσα από την πεζοπορική βόλτα της ομάδας D-EuZin την Κυριακή 31 Μαρτίου. Η απόσταση που θα καλυφθεί είναι τέσσερα χιλιόμετρα, ενώ στο τέλος η βόλτα συνδυάζεται και με γυμναστική για αρχάριους. Το κόστος συμμετοχής είναι 5€ κατ’ άτομο, περισσότερα εδώ.

Στον Ηριδανό

 



Ο «θαμμένος ποταμός» της Αθήνας, η μοίρα του οποίου τον ήθελε να πηγάζει από τον Λυκαβηττό να διασχίζει το ιστορικό κέντρο των Αθηνών και να καταλήγει χύνοντας τα νερά του στον Ιλισσό, μας αποκαλύπτεται κομμάτι – κομμάτι μέσα από μια πεζοπορία στο ιστορικό κέντρο των Αθηνών στις 5 Μαΐου. Η πρόσβαση είναι εύκολη και το πρόγραμμα διαρκεί 3 ώρες, ενώ το κόστος συμμετοχής είναι 12€ κατ/ άτομο. Δηλώστε συμμετοχή εδώ.

Στην αρχαία Σφηττία Οδό

 



Ο δρόμος που ένωνε το Θορικό της Λαυρεωτικής με την πύλη του Ολυμπιείου της Αθήνας, εκεί όπου σύμφωνα με την παράδοση πέρασε ο μισός στρατός του Πάλλα, κινούμενος εναντίον του αδελφού του Αιγέα, αποτελεί το θεματικό επίκεντρο της πεζοπορίας που θα πραγματοποιηθεί στις 7 Απριλίου. Η απόσταση της πεζοπορίας είναι περίπου στα 7 χιλιόμετρα στον Υμηττό, και περιλαμβάνει επίσκεψη στη μονή Βηθλεέμ, στην Ακρόπολη Σφηττού, στον Βωμό του Ομβρίου Διός, αλλά και σε τοπική ταβέρνα (προαιρετικά). Συμμετοχή κατ’ άτομο στα 5€, περισσότερα εδώ.

Στο Ηφαίστειο Σουσάκι

 



Το γνωρίζατε ότι λίγο έξω από την Αθήνα, στο ύψος των Αγίων Θεοδώρων υπάρχει ανενεργό ηφαίστειο με το όνομα Σουσάκι; Αν όχι, θα το μάθετε και θα το περπατήσετε στην εκδρομή που διοργανώνει η ΠΟΜ Trekking, σε συνδυασμό με επίσκεψη στα Ιαματικά Λουτρά, αλλά και τη Λίμνη Βουλιαγμένης. Το κόστος ανά άτομο ανέρχεται στα 20€, ενώ για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να μπείτε εδώ. Περισσότερα για την εξόρμηση εδώ.

Στην Πάρνηθα

 



Το αγαπημένο μας «βουνό» μόλις 50 λεπτά από το κέντρο της πόλης προσφέρεται για διαδρομές ανάμεσα σε έλατα και πεύκα σε καλοσυντηρημένα μονοπάτια, με συντροφιά ελάφια, αγριογούρουνα και κρι κρι. Μια τέτοια διοργανώνει η Trekking Hellas στις 7 Απριλίου, με στάσεις σε πηγές και σημεία όπου η θέα φτάνει μέχρι τον νότιο Ευβοϊκό. Στο τέλος της διαδρομής θα φτάσετε στο ορειβατικό καταφύγιο για φασολάδα, χωριάτικο λουκάνικο, μακαρόνια με κιμά και λοιπά τέτοια νόστιμα. Το κόστος ανέρχεται στα 17€ κατ’ άτομο. Περισσότερα εδώ.

Στον Κιθαιρώνα

Μια ώρα από την Αθήνα ο Κιθαίρωνας προσφέρει μπόλικες ανοιξιάτικες εικόνες με ανθισμένα τοπία, συστάδες από έλατα και υπέροχη θέα στον Κορινθιακό κόλπο. Στην πεζοπορία της ΠΟΜ Trekking στις 7 Απριλίου θα ξεκινήσετε από υψόμετρο 500 μέτρων σε λιβάδι και θα ακολουθήσετε ανηφορική πορεία έξι χιλιομέτρων μέσα στα έλατα. Η συνολική απόσταση είναι 12 χιλιόμετρα και η πεζοπορία θα διαρκέσει περίπου πέντε ώρες. Το κόστος ανέρχεται στα 20€ ανά άτομο, ενώ συμμετοχή δηλώνετε από εδώ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v