5 αγροκτήματα μια ανάσα από την Αθήνα

Κάνουμε τις βόλτες μας στη Φύση, γνωριζόμαστε με συμπαθέστατα ζωάκια,και απολαμβάνουμε βιολογικά καλούδια σε 5 φάρμες… εδώ δίπλα.
5 αγροκτήματα μια ανάσα από την Αθήνα

Επιστροφή στη Φύση, γνωριμία με τη βιολογική καλλιέργεια, αγκαλιές με ζωάκια, βόλτες σε καταπράσινα μονοπάτια, φαγητό με βιολογικές πρώτες ύλες και σακούλες με ζαρζαβατικά και γαλακτοκομικά αγνά και παρθένα για το σπίτι.

Τα παρακάτω αγροκτήματα και φάρμες απέχουν λίγο από την Αθήνα και κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης αναλαμβάνουν να σας μυήσουν στον υπέροχο κόσμο τους.

Σκέφτεστε κάτι καλύτερο για το Σαββατοκύριακο;

Farma Moo
Λεωφ. Διονύσου, Νέα Μάκρη, τηλ: 2294 091161

 



Λίγο πριν από τη Νέα Μάκρη, η Farma Moo μας προτείνει να ξεφύγουμε από την γκρίζα πραγματικότητα της πόλης, να νοικιάσουμε το δικό μας περιβόλι, να φυτέψουμε λαχανικά σε αυτή (μόνοι μας ή με την καθοδήγηση των ειδικών) και να περιηγηθούμε σε ένα πανέμορφο αγρόκτημα 40 χιλιάδων τετραγωνικών παρέα με κατσικάκια, άλογα, κότες, χήνες και πάπιες. Αφού χαλαρώσουμε και γεμίσουμε οξυγόνο, καθόμαστε για φαγητό ή καφεδάκι στο εστιατόριο που υπάρχει εδώ κα απολαμβάνουμε πιάτα με ολόφρεσκα προϊόντα της φάρμας.

Τρελή Φάρμα
43 χιλ. Π.Ε.Ο.Α.Θ. (Θέση Σείριος), Αυλώνας Αττικής, τηλ: 22950 42023

 



Πόσο δύσκολο μπορεί να είναι να καλλιεργήσει κανείς μια ντομάτα, χρησιμοποιώντας μόνο σπόρο, χώμα και νερό; Πώς μυρίζει ένα φρεσκοψημένο καρβέλι ψωμί που μόλις βγήκε από τον παραδοσιακό ξυλόφουρνο; Πόσο χαριτωμένο είναι ένα γουρουνάκι από κοντά; Ερωτήματα που βρίσκουν απάντηση στην πιο… τρελή φάρμα της Αττικής, μέσα από βόλτες στο πράσινο, επικοινωνία με συμπαθέστατους τετράποδους κατοίκους, βόλτες στο ποτάμι και άραγμα κάτω από τα πλατάνια. Must το εργαστήρι σπιτικής πίτσας με βιολογικά υλικά , αλλά και μια βόλτα με το τρακτέρ για τους φαν των… off road συγκινήσεων.

Λακκαγκίνη
Λακκαγκίνη, Αγίας Τριάδος, Αφίδνες Αττικής, τηλ: 2295022805

 



Σε έναν ξεχωριστό χώρο στα Κιούρκα που συνδυάζει τα πάντα για μια ευχάριστη οικογενειακή εξόρμηση, περιπλανιόμαστε σε μονοπατάκια μέσα στο πράσινο και χαζεύουμε συνηθισμένα και… όχι τόσο συνηθισμένα ζωάκια, όπως καγκουρό, λάμα, χήνες, ελαφάκια και παπαγάλους. Ο χώρος διαθέτει προσεγμένη παιδική χαρά για τα πιτσιρίκια με ελαστικές πλάκες δαπέδου, παιδότοπο και εσωτερικό κινηματογράφο με πουφ. Μετά τη βόλτα, πιάνουμε θέση στο μεγάλο εστιατόριο του αγκροκτήματος για παραδοσιακές πίτες, χειροποίητα ζυμαρικά, μπριζόλες, διάφορα κρεατικά, ριζότα και λαχταριστά γλυκά (από 20-25€/ άτομο με κρασί).

Διαμάντι
Θησέως 2 και Αγ. Παρασκευής, Τύμβος Μαραθώνα, τηλ: 2294067866

 



Ένα οικολογικό αγρόκτημα σκέτο… «Διαμάντι» μας υποδέχεται στα 14 (επισκέψιμα) στρέμματά του, ακριβώς απέναντι από τον Τύμβο του Μαραθώνα για να μας φέρει σε επαφή με τα ζώα, να μας ενημερώσει για τα οφέλη της βιολογικής καλλιέργειας και να μας προμηθεύσει με εξαιρετικά προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας. Αφού βολτάρουμε στο όμορφο περιβάλλον, παίρνουμε για το σπίτι κάθε είδους γαλακτοκομικά προϊόντα (κρέμες, ρυζόγαλο, γιαούρτι, frozen yogurt κ.α.) και φρέσκα βιολογικά λαχανικά σε προσιτές τιμές. Διαθέτει και χώρο για καφεδάκι και ροφήματα βοτάνων, αλλά και κουβέντα με τους φιλόξενους ιδιοκτήτες.

Το Περιβόλι στη Βάρη
Κυργίων 15, Βάρη, τηλ: 210 896 3 000

 



Ένα μικρό περιβόλι τεσσάρων στρεμάτων στο Χέρωμα Βάρης, το οποίο βασίζεται στη φιλοσοφία της περμακουλτουρας, δηλαδή της ιδέας του να σέβεσαι και να παρατηρείς τη φύση, μας υποδέχεται μαζί με τα πιτσιρίκια για βόλτες στη φύση, σεμινάρια, και μυρωδάτες γεύσεις. Τα Σαββατοκύριακα από το πρωί, μπορούμε να βολτάρουμε χαλαρά με τα παιδιά, να δοκιμάσουμε βιολογικούς χυμούς ή ροφήματα και να απολαύσουμε γεύσεις από τον εποχικό κατάλογο της κουζίνας που επιμελείται ο σεφ Γιάννης Στανίτσας (από 20€/ άτομο με κρασί). Διαθέτει και mini deli κατάστημα με βιολογικά προϊόντα δικά τους και λοιπά νόστιμα καλούδια από παραγωγούς της Ελλάδας.

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v