Χωριουδάκια δίπλα στη θάλασσα για τις πρώτες βουτιές

Τέσσερα χωριά χάρμα οφθαλμών, που βγαίνουν σε… σετάκι με τις εξίσου όμορφες παραλίες τους, ό,τι πρέπει για τα Σ/Κ του Ιουνίου.
 

Χωριουδάκια δίπλα στη θάλασσα για τις πρώτες βουτιές

Οι Ροβιές, στη Βόρεια Εύβοια

Χωριουδάκι… τσέπης, δίπλα στην ξακουστή και κοσμαγάπητη Λίμνη, οι Ροβιές είναι πνιγμένες στο πράσινο, με τα λιγοστά κεραμιδοσκέπαστα σπιτάκια τους να αγναντεύουν το γαλάζιο του Ευβοϊκού από τη μία και τις καταπράσινες πλαγιές των δύο βουνών τους (Τελέθριο το ένα, Καβαλάρης το άλλο) από την άλλη. Η μεγάλη βοτσαλωτή παραλία ακριβώς μπροστά στο χωριό είναι ό,τι πρέπει για τις πρώτες μας βουτιές −και απολαμβάνει και θέα σε ένα φαντασμαγορικό ηλιοβασίλεμα.



Εδώ να μείνεις: Στα λιτά αλλά περιποιημένα στούντιο του Lianos Apartments (35€ το δίκλινο) του West (36€ το δίκλινο) ή του Perigiali Apartments (37€ το δίκλινο με θέα θάλασσα).

Το Κυπαρίσσι, στη Λακωνία

Κουρνιασμένο ανάμεσα στις πλαγιές του Πάρνωνα και τα νερά του Μυρτώου, το γαλήνιο, όσο και ανεξερεύνητο Κυπαρίσσι, έχει στενά δρομάκια που ελίσσονται ανάμεσα σε λευκά σπιτάκια σκεπασμένα από κόκκινες κεραμιδοσκεπές, κάποια με τα παραθυρόφυλλά τους βαμμένα σε νησιώτικο γαλάζιο, και δύο ολόδικές του βοτσαλωτές παραλίες, την Μεγάλη Άμμο και την Αγία Κυριακή.



Διαβάστε περισσότερα - Κυπαρίσσι: Στην άκρη του κόσμου

Εδώ να μείνεις: Στα γουστόζικα δωμάτια του Ξενοδοχείου Παραλιακό, το καθένα με το δικό του μεγάλο μπαλκονάκι (30€ το δίκλινο, ή 37€ με θέα στη θάλασσα) ή στα περιποιημένα στούντιο του Myrtoo (32€ το δίκλινο με θέα θάλασσα).

Το Λιμένι, στη Μάνη

Ένα από τα ομορφότερα χωριά της Μάνης −που είναι γεμάτη πανέμορφα χωριά πλάι στη θάλασσα− το Λιμένι είναι όλο στενά δρομάκια που καταλήγουν σχεδόν ανεξαιρέτως στη θάλασσα κάνοντας ζιγκ-ζαγκ ανάμεσα σε πέτρινους πύργους, χαμηλά σπιτάκια με κόκκινες κεραμιδοσκεπές και μικρές, αναπάντεχες εκπλήξεις όπως η εγκαταλελειμμένη εκκλησία της Παναγίας Βρεττής με το εντυπωσιακό καμπαναριό της. Η δε ασυνήθιστη διχρωμία στη θάλασσά του, που είναι στην αρχή τιρκουάζ και προς τα μέσα βαθυγάλαζη, οφείλεται στο γεγονός πως τα νερά στα πρώτα μέτρα είναι γλυκά −καταλήγουν στη θάλασσα μέσω υπογείων ρευμάτων.



Εδώ να μείνεις: Στα όμορφα δωμάτια του Fivos Limeni (60€ το δίκλινο με θέα στη θάλασσα) ή λίγο πιο έξω, στον Πύργο Διρού, στα ευρύχωρα διαμερίσματα του Hotel Diros (41€ το δίκλινο).

Η Ερατεινή, κοντά στο Γαλαξίδι

Η μεγάλη βοτσαλωτή παραλία της βρέχεται από τα νερά του Κορινθιακού, στην προκυμαία της απλώνουν τραπεζάκια οι φημισμένες ψαροταβέρνες της, και οι πλαγιές του Παρνασσού ρίχνουν από πάνω της την επιβλητική σκιά τους. Η Ερατεινή, που θα ακούσετε τους παλιούς να τη λένε και Χάνι, είναι η τέλεια στάση σε κάθε αυτοκινητοδιαδρομή από το Γαλαξίδι στη Ναύπακτο, με τις νησιώτικες εικόνες της, τα καΐκια να λικνίζονται στο νερό, τις κόκκινες κεραμιδοσκεπές των σπιτιών της και τα λευκά ξωκλήσια της.



Εδώ να μείνεις: Στα φωτεινά και ευρύχωρα στούντιο του Nefeli, δυο βήματα από την παραλία (32€ το δίκλινο με θέα θάλασσα) ή στα γλυκύτατα, χρωματιστά στούντιο του Annilena (35€ το δίκλινο).

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v