10 καλοί λόγοι για μια μονοήμερη στην Ελευσίνα

Η αρχαία της Ιστορία. Οι παραστάσεις στο υπέροχο Παλιό Ελαιουργείο. Τα μεζεδοπωλεία της, ό,τι πρέπει για παρεΐστικα τσιπουράκια. Φύγαμε για Ελευσίνα;
10 καλοί λόγοι για μια μονοήμερη στην Ελευσίνα

της Ηρώς Κουνάδη

Τα Αισχύλεια, το φεστιβάλ που πλημμυρίζει κάθε Σεπτέμβρη με μουσική και θέατρο το ατμοσφαιρικό Παλιό Ελαιουργείο, μας δίνει πάντα μια καλή αφορμή να οργανωθούμε για άλλη μια μονοήμερη στην Ελευσίνα. Και σου ‘χουμε δέκα καλούς λόγους να το κάνεις κι εσύ.

1. Για να δεις έναν από τους πιο ατμοσφαιρικούς αρχαιολογικούς χώρους της Αττικής, και να αφήσεις την φαντασία σου να οργιάσει για το τι τελικά γινόταν στα Ελευσίνια Μυστήρια. (Ανοιχτά καθημερινά εκτός Τρίτης μέχρι τις 16.00, είσοδος 6€).

2. Για να ακούσεις την Τετάρτη 28/8 στο Παλιό Ελαιουργείο τον Παύλο Παυλίδη με τους B-Movies να παίζουν τις μουσικάρες τους. (Ώρα έναρξης 20.30, εισιτήριο 12€)

3. Για να πιάσεις τραπεζάκι στο παρεΐστικο, κοσμαγάπητο μεζεδοπωλείο που λέγεται Ρακούν, ακριβώς απέναντι από τον αρχαιολογικό χώρο για τσιπουράκια και ρακές απ’ όλη την Ελλάδα, συνοδεία εκλεκτών μεζέδων.

4. Για να δεις την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου την Ορέστεια του Εθνικού Θεάτρου, που σκηνοθετούν σε μία ενιαία παράσταση η Ιώ Βουλγαράκη, η Λίλλυ Μελεμέ και η Γεωργία Μαυραγάνη. (Ώρα έναρξης 20.30, εισιτήριο 12€)

5. Για να βολτάρεις στον γραφικό πεζόδρομο της Νικολαΐδου, που όσο παίρνει να νυχτώνει γεμίζει κόσμο και τραπεζάκια έξω.

6. Για να δεις την Παρασκευή 6/9 την Ιφιγένεια εν Αυλίδι του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλαβριανού, που συζητήθηκε πολύ στην Επίδαυρο τον Ιούλιο που μας πέρασε. (Ώρα έναρξης 20.30, εισιτήριο 12€)

7. Για να πιείς ένα καφεδάκι με θέα στη θάλασσα στο Αρμολόι, που στεγάζεται σε ένα φανταστικό πέτρινο κτίριο του περασμένου αιώνα.

8. Για να δεις τις Ικέτιδες, μια εμβληματική τραγωδία για τον πόλεμο, τους νεκρούς του, την υπαρξιακή αγωνία και τη γυναικεία αντοχή, που σκηνοθετεί ο Στάθης Λιβαθινός την Κυριακή 15/9. (Ώρα έναρξης 20.30, εισιτήριο 12€)

9. Για να βολτάρεις στην παραλιακή περαντζάδα (εκεί που βρίσκεται και το Παλιό Ελαιουργείο) την ώρα που δύει ο ήλιος, και να συνειδητοποιήσεις πως και τα βιομηχανικά τοπία έχουν μια δική τους, ξεχωριστή ομορφιά.

10. Για να δεις θερινό σινεμά στην παραλία της Ελευσίνας, με μόνο 5€ είσοδο και πρόγραμμα που περιλαμβάνει το 1968 του Τάσου Μπουλμέτη (31/8), την Ευνοούμενη του Γιώργου Λάνθιμου (10/9) και μια βραδιά ταινιών μικρού μήκους με ελεύθερη είσοδο (12/9).

(*) Δεν είναι μόνο αυτές οι παραστάσεις και οι συναυλίες των Αισχυλείων, έχει κι άλλες πολλές. Κάνε κλικ εδώ για να τις δεις αναλυτικά όλες.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v