Τέλειες μονοήμερες για μπάνιο και φαγητό

Έχεις διάθεση για εκδρομή αυτό το Σ/Κ; Έχουμε πέντε τέλειες παραλίες κομπλέ με τα ταβερνάκια τους, σε απόσταση κάτω των δύο ωρών από την Αθήνα.
Τέλειες μονοήμερες για μπάνιο και φαγητό

Στο Πόρτο Γερμενό
Στον χάρτη εδώ

Τόσο οι πέντε διαδοχικοί κολπίσκοι που συναποτελούν το Πόρτο Γερμενό όσο και το Προσήλι, για το οποίο θέλουμε να σου μιλήσουμε, έχουν μαγικά διάφανα νερά. Το Προσήλι όμως είναι και προστατευμένο από τους βοριάδες που ταλαιπωρούν συχνά την περιοχή, έχει και άφθονη σκιά από τα δέντρα που φτάνουν σχεδόν στο κύμα, κι αυτή την απίθανη γαλαζοπράσινη απόχρωση στα νερά του που τα καθρεφτίζουν (τι ποια; Τα δέντρα λέμε, δεν προσέχεις). Είναι, επίσης, βοτσαλωτό για να μη γεμίζουν τα ρούχα σου άμμο και εύκολα προσβάσιμο από τον δρόμο. Απέχει μία ώρα κι ένα τέταρτο από την Αθήνα.



Μετά, πιάσε τραπεζάκι: Στο Μαραμπού, που μας σερβίρει φρέσκο ψαράκι και άλλους νόστιμους θαλασσινούς μεζέδες (γαρίδες σαγανάκι, καλαμαράκια τηγανιτά και πάει λέγοντας) με θέα θάλασσα. Οι τιμές κυμαίνονται στα 20-25€ το άτομο με το απαραίτητο ούζο.

Στη Μυλοκοπή
Στον χάρτη εδώ


Φωτό: FreeShooters.gr

Θα ξεκινήσουμε από τα κακά νέα: Για να πας στη Μυλοκοπή χρειάζεσαι είτε όχημα 4x4, είτε αντοχές στην πεζοπορία (3 χιλιόμετρα περίπου είναι ο χωματόδρομος, ο οποίος στην επιστροφή θα είναι ανηφορικός). Και τώρα που το λύσαμε αυτό, να πούμε ότι εδώ μιλάμε για μια από τις ωραιότερες –και με διαφορά− παραλίες του Κορινθιακού. Σκέψου φουντωτό πευκοδάσος να φτάνει ως το κύμα, νερά γαλαζοπράσινα σαν να είσαι σε πισίνα και καρτποσταλικό ηλιοβασίλεμα ανάμεσα σε εξωπραγματικά γιγάντια βράχια. Για τη διαδρομή, θα υπολογίσεις περί τη μιάμιση ώρα από την Αθήνα.

Μετά, πιάσε τραπεζάκι: Στη Λίμνη της Βουλιαγμένης (του Λουτρακίου, όχι τη δικιά μας) στην Ταβέρνα Ήρα, για ουζάκι και θαλασσινούς μεζέδες με θέα στο φανταστικό τοπίο της λίμνης ακριβώς μπροστά της. Λογαριασμός με ουζάκι, στα 17-20€ το άτομο.

Στην παραλία Σαράντη
Στον χάρτη εδώ


Φωτό: denplugari | Panoramio

Στα πόδια της Θίσβης, εκεί που η Βοιωτία ακουμπά στη θάλασσα, εκεί βρίσκεται η παραλία Σαράντη. Βοτσαλωτή, απλωτή (μεγάλη σε έκταση, δηλαδή) και με κρυστάλλινα νερά, απέχει κάτι λιγότερο από δύο ώρες από την Αθήνα –μία ώρα και τρία τέταρτα, για να ακριβολογούμε.

Μετά, πιάσε τραπεζάκι: Στο Θαλασσινό Μαγαζί που απλώνει τα τραπεζάκια του ακριβώς δίπλα στη θάλασσα, και σερβίρει σούπερ φρέσκα ψάρια και θαλασσινά σε τιμές που κυμαίνονται στα 20€ το άτομο.

Στις Κεχριές
Στον χάρτη εδώ

Ανάμεσα στην Κόρινθο και τα Λουτρά της Ωραίας Ελένης, μία ώρα και 10 λεπτά από την Αθήνα, η παραλία των Κεχριών έχει χρυσαφένια άμμο και καθαρά νερά. Είναι οργανωμένη σε σημεία με ξαπλώστρες και ομπρέλες, έχει και ένα κουλ beach bar, αλλά και αρκετό ελεύθερο χώρο αν προτιμάς να απλώσεις την πετσέτα σου στην άμμο. Στην άκρη της παραλίας βρίσκεται ο αρχαιολογικός χώρος των Κεχρεών, που ήταν το ανατολικό λιμάνι της Κορίνθου. Σώζονται οι μόλοι του λιμανιού, και κάποια απομεινάρια των αρχαίων ναών της Αφροδίτης και της Ίσιδας.



Μετά, πιάσε τραπεζάκι: Στον υπέροχο, σκιερό και καταπράσινο Κήπο, 2 χιλιόμετρα από την παραλία των Κεχριών, στο Καλαμάκι. Σερβίρει φρεσκότατα ψάρια και λοιπούς θαλασσομεζέδες, αλλά και πεντανόστιμα σπιτικά μαγειρευτά, σε τιμές που κυμαίνονται στα 15-20€, αναλόγως αν θα παίξετε στεριά ή θάλασσα.

Στην Αίγινα

Όλα καλά κι ωραία, αλλά εσύ βαριέσαι να οδηγείς; Σε καταλαβαίνουμε. Τι θα έλεγες για νησάκι; Τα δρομολόγια για την Αίγινα ξεκινούν πρωί-πρωί, από τις 7.00 για την ακρίβεια, και πηγαινοέρχονται σχεδόν ανά ώρα, η δε επιστροφή ειδικά τις Κυριακές γίνεται και αργά –μέχρι τις 21.50. Αν δεν πάρεις αυτοκίνητο μαζί, βουτάς ωραιότατα στην αμμουδερή Κολώνα, 10 λεπτά απόσταση με τα πόδια από το λιμάνι, ή αν έχεις μαζί πιτσιρίκια και αγαπάς τα ρηχά νερά στην επίσης αμμουδερή Αύρα (η οποία, παρ’ όλο που είναι τόσο κοντά στο λιμάνι, βγήκε κατάλληλη φέτος στις μετρήσεις του ΠΑΚΟΕ).



Μετά, πιάσε τραπεζάκι: Στο Δρομάκι, στην άκρη της παραλιακής περαντζάδας, που απλώνει τα τραπέζια του πλάι στο κύμα και μας σερβίρει άψογα μαγειρευτά (γεμιστά, κουνέλι και κόκορας κρασάτος στα «οπωσδήποτε») αλλά και θαλασσινούς μεζέδες. Ο λογαριασμός στο τέλος κυμαίνεται στα 20€ το άτομο με κρασί.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v