ΤΑΞΙΔΙΑINFO GUIDE

Παραμυθένια κάστρα στην Ευρώπη

Μια βόλτα στην Ευρώπη των παραμυθιών και του Μεσαίωνα, μέσα από επτά πανέμορφα κάστρα τα οποία μπορείτε να επισκεφθείτε.

Παραμυθένια κάστρα στην Ευρώπη

Βγαλμένα από παραμύθια με δράκους και νεράιδες, μισοκρυμμένα πίσω (και, σε ορισμένες περιπτώσεις, πάνω) από σύννεφα, τυλιγμένα στην ομίχλη της Ευρώπης και της Ιστορίας. Ακολουθήστε μας, σε μια –έστω, νοερή– βόλτα στα ωραιότερα κάστρα της Γηραιάς μας Ηπείρου.

Neuschwanstein (Νοϊσβανστάιν), ΓερμανίαΈνα από τα πιο φαντασμαγορικά ευρωπαϊκά κάστρα, χτίστηκε τον 19ο αιώνα, ως φόρος τιμής στον Βάγκνερ, τον γνωστό συνθέτη, κατ’ εντολή του Λουδοβίκου Β’ της Βαυαρίας. Βρίσκεται στον γερμανικό νότο, κοντά στα σύνορα με την Αυστρία, πάνω από το χωριό Σβάνγκαου.

Sully-sur-Loire (Συλί-συρ-Λουάρ), ΓαλλίαΈνα από τα περίφημα κάστρα του Λίγηρα, που χτίστηκαν στην ομώνυμη κοιλάδα, νότια του Παρισιού, την περίοδο της Γαλλικής Αναγέννησης (από τον 15ο έως τον 17ο αιώνα). Το Sully-sur-Loire, συγκεκριμένα, διατηρεί στο μεγαλύτερο μέρος του την μορφή που είχε το 1602.

Wawel (Βάβελ), ΠολωνίαΚι εκεί που λες ότι η Κρακοβία δεν μπορεί να γίνει πιο παραμυθένια, να σου και το κάστρο της, κτισμένο στην όχθη του Βιστούλα, με τα παλαιότερα τμήματά του να χρονολογούνται από το 970 μ.Χ., κομπλέ με τη δική του ιστορία για ένα φοβερό και τρομερό δράκο, τον οποίο σκότωσε τελικά ο πρίγκιπας Krakus –που βάφτισε και την πόλη.

Hohensalzburg (Χοχενσάλτσμπουργκ), ΑυστρίαΑπλούστερα γνωστό ως Κάστρο του Σάλτσμπουργκ, είναι ένα από τα μεγαλύτερα μεσαιωνικά κάστρα της Ευρώπης. Ξεκίνησε να κτίζεται το 1077, με πρωτοβουλία των Αρχιεπισκόπων της Αυστρίας, οι οποίοι ήταν σημαντικότατες πολιτικές προσωπικότητες της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, και απέκτησε τη μορφή στην οποία το βλέπουν χιλιάδες επισκέπτες σήμερα γύρω στο 1462.

Hohenzollern (Χοεντσόλερν), ΓερμανίαΤο «κάστρο που αιωρείται πάνω από τα σύννεφα» στις διάσημες φωτογραφίες του, όπως αυτή επάνω, βρίσκεται στη νότια Γερμανία, στη Βάδη-Βυρτεμβέργη, χρονολογείται από το 1461, και είναι ένα από τα δημοφιλέστερα κάστρα της Γερμανίας, με περισσότερους από τριακόσιες χιλιάδες επισκέπτες τον χρόνο.

Segovia (Σεγόβια), ΙσπανίαΤο Αλκάθαρ της Σεγόβια, όπως είναι ολόκληρο το όνομά του, ξεκίνησε να κτίζεται τον 12ο αιώνα, σαν αραβικό οχυρό, μετατράπηκε σε κατοικία μοναρχών τον Μεσαίωνα και είναι σήμερα ένα από τα δημοφιλέστερα αξιοθέατα ολόκληρης της Ισπανίας. Βρίσκεται στην Σεγόβια, μια μικρή πόλη της επαρχίας Καστίλλη και Λεόν, η οποία βρίσκεται στη λίστα πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

Το Κάστρο της Πράγας, ΤσεχίαΤο μεγαλύτερο κάστρο του κόσμου τυγχάνει και ένα από τα ομορφότερα: Με στοιχεία γοτθικής, ρομανέσκ και αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής, χτίστηκε τον 14ο αιώνα, καταστράφηκε από φωτιά, και απέκτησε την σημερινή του εικόνα τον 16ο αιώνα.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

"Κάνουμε το περισσότερο καλό στον εαυτό μας όταν κάνουμε κάτι για τους άλλους."

Horace Mann, 1796-1886, Αμερικανός λόγιος & πολιτικός

  • 1940 - Ανακαλύπτεται ελληνική προϊστορική λιμναία πόλη, αναγόμενη σε εποχή παλιότερη του 2000 π.Χ. στη λίμνη της Καστοριάς.
    1970 - Κραυγάζοντας "Ζήτω η Ελεύθερη Ελλάδα", ο φοιτητής Κώστας Γεωργάκης αυτοπυρπολείται στη Γένοβα της Ιταλίας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το στρατιωτικό καθεστώς στην Ελλάδα.
    1982 - Χρησιμοποιείται για πρώτη φορά σε διαδικτυακή επικοινωνία ο smiley :-). Τη χρήση του συγκεκριμένου συμβόλου προτείνει ο Σκοτ Φάλμαν.

© 2002-2020 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2