Οι πιο κουκλίστικες μεσαιωνικές πόλεις της Ευρώπης

Οκτώ από τις πιο όμορφες, παραμυθένιες μεσαιωνικές πόλεις της Ευρώπης, που θα σας βάλουν στον πειρασμό να κλείσετε το επόμενο ταξίδι σας.
Οι πιο κουκλίστικες μεσαιωνικές πόλεις της Ευρώπης
Μπορεί να έχουμε συνδυάσει τον Μεσαίωνα στο μυαλό μας με μία σκοτεινή, άσχημη περίοδο της ανθρωπότητας. Μια περίοδο γεμάτη πολέμους, λιμούς και σκοταδισμό. Αλλά αυτό το κομμάτι της Ιστορίας δεν μας άφησε μόνο άσχημα πράγματα. Αντίθετα, μας «κληροδότησε» δεκάδες πανέμορφες μεσαιωνικές πόλεις, κουκλίστικα ιστορικά κέντρα στην Ευρώπη, που παραμένουν σήμερα γοητευτικά, καλοδιατηρημένα, λόγοι από μόνα τους για ταξίδια. Κουκλίστικες πόλεις όπως…

Το Ρότενμπουργκ, στη Γερμανία…

…με τα μεσαιωνικά τείχη που κυκλώνουν ακόμα τα πλακόστρωτα καλντερίμια, τα πολύχρωμα σπιτάκια και τα στενά περάσματα.

Η Σιένα, στην Ιταλία…

…με το ιστορικό κέντρο που μοιάζει με πίνακα ζωγραφικής, ένα παραμύθι με ανάμικτα μεσαιωνικά και αναγεννησιακά στοιχεία, στην καρδιά της Τοσκάνης.

Το Γιορκ, στο Ηνωμένο Βασίλειο…

…με το καλοδιατηρημένο ιστορικό κέντρο, που διαθέτει αρχοντική αύρα, ρομαντική ατμόσφαιρα, έναν πανέμορφο Καθεδρικό, έναν μεσαιωνικό Πύργο και έναν ανακατασκευασμένο βικτοριανό δρόμο.

Η Κολμάρ, στη Γαλλία…

…ό,τι πιο κουκλίστικο και γραφικό έχει να επιδείξει η Γαλλία στην περιοχή της Αλσατίας, ένα σύμπλεγμα καναλιών περιτριγυρισμένο από παραδοσιακά αλσατικά σπιτάκια με λουλουδιασμένα μπαλκόνια.

Το Χάλστατ, στην Αυστρία…

…ένα μεσαιωνικό χωριουδάκι πλάι στη λίμνη, με ένα compact ιστορικό κέντρο, σκέτη ζωγραφιά, με την κεντρική αγορά της, τα πανέμορφα ξωκλήσια της και το παλαιότερο αλατωρυχείο του κόσμου.

Το Μονσάντο, στην Πορτογαλία…

…κρυμμένο στους λόφους της βόρειας Πορτογαλίας, διηγείται θρύλους ιπποτών που το κατέκτησαν τον 12ο αιώνα και γοητεύει σε κάθε γωνιά, κυρίως χάρη στα σπίτια που στέκουν ακόμα σκαλισμένα μέσα σε θεόρατους βράχους.

Το Ταλίν, στην Εσθονία…

…με μια απαστράπτουσα μεσαιωνική πόλη, χωρισμένη στο άνω και το κάτω επίπεδο, γεμάτη πύργους εκεί όπου έστεκαν τα τείχη της, πανέμορφους ναούς κάθε θρησκείας, γοτθικά κτίρια όπως το δημαρχείο και δεκάδες μποέμ μαγαζάκια για καφέ και φαγητό.

Το Σαιν Πολ ντε Βανς, στη Γαλλία…

…το ανέγγιχτο «διαμάντι» της μεσαιωνικής Γαλλίας, που κρύβει πίσω από μεγάλα τείχη μία αμφιθεατρικά χτισμένη πολιτεία με περίτεχνα διακοσμημένους πλακόστρωτους δρόμους και μαγαζάκια που σερβίρουν το εξαιρετικό κρασί της περιοχής.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v