Τα νησιά με τα φθηνότερα ακτοπλοϊκά

Ας πούμε ότι έχεις 15€. Και ας πούμε ότι θέλεις νησάκι. Πού μπορείς να πας; Ψάξαμε και βρήκαμε τα φθηνότερα ακτοπλοϊκά για φέτος.
Τα νησιά με τα φθηνότερα ακτοπλοϊκά
Λογικά, αν μένεις παραπάνω από ένα-δυο χρόνια στην Αθήνα, η πρόταση που ακολουθεί δεν θα σε εκπλήξει: Τα φθηνότερα ακτοπλοϊκά τα έχουν και φέτος, όπως και κάθε χρόνο, τα κοντινότερα νησιά. Παραδοσιακά, ο Αργοσαρωνικός και οι δυτικές Κυκλάδες είναι τα προπύργια των οικονομικών ΣΚ, τουλάχιστον για όσους εξ ημών καλοκαιρινό ΣΚ σημαίνει απαραιτήτως νησί. Πόσο φθηνά είναι όμως τα φθηνά ακτοπλοϊκά; Πας ας πούμε κάπου με 15€; Έστω, με 20€; Τα βάλαμε κάτω και σου φτιάξαμε μια μικρή, περιεκτική λίστα.

(*) Οι τιμές είναι one way, και αφορούν φυσικά ατομικό εισιτήριο, χωρίς όχημα. Τα ποδήλατα, θυμίζουμε, ταξιδεύουν δωρεάν στα ferry boat. Αν μείνεις λίγες μέρες στο νησί, συμφέρει πάντα να νοικιάσεις αυτοκίνητο εκεί (ειδικά φέτος που οι τιμές της ενοικίασης έχουν πέσει αρκετά) από το να φορτώσεις στο πλοίο το δικό σου.

Η Αίγινα απέχει μια ωρίτσα και κάτι από το λιμάνι του Πειραιά, γίνεται άνετα και μονοήμερη, με πλοία να πηγαινοέρχονται σχεδόν ανά ώρα από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, και εισιτήρια από 8€ με τον Άγιο Νεκτάριο, στα 8,90€ με τα υπόλοιπα ferry boat. Οι βιαστικοί παίρνουν flying dolphin και φτάνουν σε 40 λεπτά, πληρώνοντας 13€.

Το Αγκίστρι με τις παραλιάρες του βρίσκεται μία ώρα και 35 λεπτά μακριά, κι έχει το εισιτήριο του ferry boat στα 11,50€, και του flying dolphin (που φτάνει σε 55 λεπτά) στα 13€.

Για τον Πόρο φεύγει ένα ferry boat τη μέρα, με το εισιτήριο στα 14€ και χρόνο ταξιδιού δυόμισι ώρες. Περισσότερα δρομολόγια έχουν τα flying cat και flying dolphin (έξι την ημέρα) που φτάνουν σε μια ώρα, αλλά με το εισιτήριο στα 24,50€.

«Ωραία όλα αυτά», σκέφτεσαι, «αλλά καλοκαίρι χωρίς Κυκλάδες δεν είναι καλοκαίρι». Και άδικο δεν έχεις. Να μια πρώτη λύση: Πας στο Λαύριο, μπαίνεις στο ferry boat, και σε μιάμιση ώρα είσαι στη μικρούλα, πανέμορφη Κύθνο, έχοντας πληρώσει 15€ εισιτήριο.

Να κι άλλη μία λύση: Πας στη Ραφήνα, μπαίνεις στο ferry boat, και σε ένα διωράκι βγαίνεις στο λιμάνι της Άνδρου, και πας γραμμή για μπάνιο –ή για βόλτες στα αρχοντικά πλακόστρωτα της Χώρας. Το εισιτήριο κάνει 19,50€.

Εντυπωσιακά φθηνά ακτοπλοϊκά έχει επίσης η Τζια (δεν το περίμενες αυτό, η φήμη που της έχουν χαρίσει οι τσιμπημένες τιμές σε ορισμένα σημεία του νησιού την αδικεί) που απέχει μόλις μια ώρα από το Λαύριο, απολαμβάνει πέντε δρομολόγια τη μέρα και δεν κοστίζει περισσότερα από 11€.

Και τέλος, υπάρχει και η ιδιαίτερη περίπτωση της Κρήτης, η οποία παρά το ντεσαβαντάζ της απόστασης έχει παραδοσιακά ωραιότατες τιμές, σε σχέση ας πούμε με τις περισσότερες Κυκλάδες. Για του λόγου μας το αληθές, ένα εισιτήριο για Ηράκλειο δεν θα σου κοστίσει παραπάνω από 28€, τη στιγμή που η πολύ πιο κοντινή Πάρος για παράδειγμα έχει το εισιτήριο από τη Ραφήνα στα 29€, και η Τήνος αντίστοιχα στα 27€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v