ΤΑΞΙΔΙΑINFO GUIDE

Δες σε ποιες ελληνικές παραλίες έχει μέδουσες

Έναν χάρτη που σώζει… λουόμενους δημιούργησε το Ελληνικό Παρατηρητήριο Βιοποικιλότητας, για να ξέρουμε σε ποιες παραλίες έχει τσούχτρες.

Σαν βγεις στον πηγαιμό για την θάλασσα… να εύχεσαι να μην έχει τσούχτρες/ μέδουσες/ σαλούφες/ όπως αλλιώς τις λες.

Επειδή, βέβαια, με ευχές δουλειά δε γίνεται, το Ελληνικό Παρατηρητήριο Βιοποικιλότητας δημιούργησε έναν χάρτη, που θα σου δείξει σε ποιες παραλίες υπάρχουν μέδουσες, για να ξέρεις πριν ξεκινήσεις τι θα συναντήσεις –και κατά πού να κινήσεις.

Τον χάρτη, ο οποίος ανανεώνεται διαρκώς, θα τον βρείτε στο Google Maps. Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι σε Ευβοϊκό κόλπο και Σαρωνικό εμφανίζονται οι μέδουσες Chrysaora hysoscella, ενώ στον Κορινθιακό είναι πολύ μεγάλο το πρόβλημα με τις Pelagia noctiluca.

Σημειώστε πως, αν θέλετε, μπορείτε να συμμετάσχετε στο πρόγραμμα καταγραφής, επισημαίνοντας στη σελίδα του Ελληνικού Παρατηρητηρίου Βιοποικιλότητας ή στο γκρουπ που έχει δημιουργηθεί για αυτόν τον σκοπό στο Facebook πού συναντήσατε μέδουσες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Ακόμα και η αλήθεια χρειάζεται να φοράει καινούργια ρούχα αν θέλει να είναι αρεστή τη σύγχρονη εποχή."

Γκεόργκ Κριστόφ Λίχτενμπεργκ

  • 1835: Ο άγγλος φυσιοδίφης Τσαρλς Ντάργουιν (γνωστός στην Ελλάδα ως Κάρολος Δαρβίνος) φτάνει στα νησιά Γκαλάπαγκος, μία συστάδα νησιών στα δυτικά της Νότιας Αμερικής. Στις πέντε εβδομάδες της παραμονής του θα κάνει παρατηρήσεις στο πλούσιο ζωικό βασίλειο των νησιών, που θα του δώσουν μετέπειτα την αφορμή να διατυπώσει τη θεωρία του περί της φυσικής επιλογής των έμβιων όντων.


    1934: Ο Ντόναλντ Ντακ, η διάσημη πάπια της Ντίσνεϊ, εμφανίζεται για πρώτη φορά και σε κόμικ-στριπ εφημερίδας.

    1977: Πεθαίνει η Μαρία Κάλλας, ελληνοαμερικάνα λυρική καλλιτέχνιδα. (Γεν. 2/12/1923)

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2