7 ξενώνες τέλειοι για… σχεδόν φθινόπωρο

Στο Πήλιο, τον Παρνασσό, τα βουνά της Πελοποννήσου και τις όχθες της Κερκίνης το τοπίο είναι φθινοπωρινό και τα τζάκια έτοιμα να ανάψουν.
7 ξενώνες τέλειοι για… σχεδόν φθινόπωρο

της Ηρώς Κουνάδη

(*) Οι τιμές έχουν υπολογιστεί για το Σαββατοκύριακο 13-14 Οκτωβρίου. Αν έχετε τη δυνατότητα να φύγετε καθημερινές, πιθανότατα θα τις βρείτε χαμηλότερες.

Ξενώνας Βρένθη
Καρύταινα, Ορεινή Αρκαδία, τηλ.: 2791 031650
Τιμές: 40€ το δίκλινο (πρωινό προαιρετικά, 8€ το άτομο)
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ



Στη σκιά του κάστρου της Καρύταινας, η οποία είναι ένα πανέμορφο χωριό μακριά από την κοσμοσυρροή των γειτόνων της (Δημητσάνας, Βυτίνας και πάει λέγοντας) αυτός ο πετρόχτιστος ξενώνας προσφέρει λιτά αλλά πεντακάθαρα και περιποιημένα δωμάτια, που αγναντεύουν το κάστρο από τα παράθυρά τους. Τα κατοικίδιά σας είναι επίσης ευπρόσδεκτα εδώ, ενώ το χωριό βρίσκεται σε θέση ιδανική για να εξερευνήσετε το καταπράσινο φαράγγι του Λούσιου.

Ξενώνας Μαυροδήμος
Αγόριανη, Παρνασσός, τηλ.: 2234 061289
Τιμές: 55€ το δίκλινο με πρωινό



Σε ένα από τα ομορφότερα χωριά του Παρνασσού, την Αγόριανη με τον εντυπωσιακό καταρράκτη της, ο Ξενώνας Μαυροδήμος προσφέρει κουκλίστικα δωμάτια και σοφίτες, διακοσμημένα με ρομαντικές λεπτομέρειες, που αγναντεύουν το απέραντο… πράσινο των βουνοπλαγιών γύρω τους. Διοργανώνει, επίσης, δραστηριότητες που περιλαμβάνουν πεζοπορίες στα μονοπάτια του Παρνασσού, ποδηλατάδες, μαθήματα τοπικής μαγειρικής και εξορμήσεις στη φύση για συλλογή βοτάνων.
Αισθάνεσαι τυχερός; Δήλωσε συμμετοχή στον διαγωνισμό μας, και μπορεί να κερδίσεις δύο διανυκτερεύσεις για δύο άτομα εδώ.

Φαράγγι
Εξωχώρι, Ταΰγετος, τηλ.: 2721 073001
Τιμές: 50€ το δίκλινο (πρωινό προαιρετικά στα 4€ κατ’ άτομο)
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ



Τα μπαλκονάκια των δωματίων του μοιάζουν να κρέμονται πάνω από το φαράγγι του Βυρού, πράγμα που τους εξασφαλίζει την φαντασμαγορική τους θέα. Δεν είναι, όμως, μόνο αυτό το δυνατό χαρτί του ξενώνα: Τα ευρύχωρα στούντιο που προσφέρει (30 τ.μ. έκαστο) διαθέτουν κουζινάκι για έξτρα οικονομία, τα κατοικίδιά σας μένουν εδώ μαζί σας, και η τοποθεσία του είναι ιδανική για πριβέ Σαββατοκύριακα, μακριά απ’ όλους και απ’ όλα, αλλά ταυτόχρονα κοντά σε υπέροχα μέρη όπως η Καρδαμύλη, η Καλαμάτα και το Πολυλίμνιο.

Villa Montania
Καλύβια Πεζούλας, Λίμνη Πλαστήρα, τηλ.: 2441 092285
Τιμές: 50€ το δίκλινο με πρωινό (ή 65€ το δίκλινο με πρωινό και τζάκι)
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ



Σε σημείο ιδανικό για να εξερευνήσετε τη Λίμνη Πλαστήρα, που είναι αυτή την εποχή στα καλύτερά της, το Villa Montania προσφέρει ατμοσφαιρικά, χουχουλιάρικα δωμάτια, κάποια εκ των οποίων με μπαλκονάκι με φανταστική θέα στη λίμνη. Αν θέλετε, μπορείτε να νοικιάσετε ποδήλατα από τον ξενώνα για παραλίμνιες εξερευνήσεις σε δύο τροχούς. Το πρωινό, που περιλαμβάνει τοπικές λιχουδιές και σπιτικά εδέσματα, συγκεντρώνει την αγάπη του κόσμου στα σχόλια του Booking.

Παραδοσιακός Ξενώνας Ιωαννίδης
Πάπιγκο, Ζαγοροχώρια, τηλ.: 693 282 2686
Τιμές: 60€ το δίκλινο με τζάκι
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ



Σούπερ εντυπωσιακά δωμάτια, σε ένα πέτρινο κτίριο του 19ου αιώνα, προσφέρει ο παραδοσιακός ξενώνας Ιωαννίδης, σε ένα από τα ομορφότερα Ζαγοροχώρια, το κοσμαγάπητο Πάπιγκο. Ζωγραφιστά ταβάνια, χτιστά τζάκια, ξύλινα έπιπλα και μαγική θέα στις πλαγιές της Αστράκας από τα παράθυρά τους είναι τα δυνατά χαρτιά των δωματίων. Η δε θέση του ξενώνα είναι ιδανική για να εξερευνήσετε το φαράγγι του Βίκου, να σκαρφαλώσετε ως τις Δρακόλιμνες ή απλά να βολτάρετε στα υπόλοιπα –επίσης πανέμορφα− χωριά του Δυτικού Ζαγορίου.

Ερωδιός
Λιθότοπος, Κερκίνη, τηλ.: 2325 028070
Τιμές: 50€ το δίκλινο με πρωινό
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ



Ζεστά, χρωματιστά δωμάτια με μπαλκονάκια που αγναντεύουν τα ακίνητα νερά της Κερκίνης. Αυτός θα ήταν λόγος αρκετός να βρεθείτε στον Ερωδιό, αλλά δεν είναι ο μόνος: Είναι και το καταπληκτικό του σημείο, 100 μέτρα από την όχθη της λίμνης, ό,τι πρέπει για να οργανωθείτε για πρωινές βαρκάδες, πεζοπορίες στις όχθες της και βόλτες με το αυτοκίνητο στα γύρω χωριά. Είναι και το ωραιότατο παραδοσιακό πρωινό, και το προσωπικό που είναι αστείρευτη πηγή πληροφοριών για οτιδήποτε θέλετε να κάνετε στην περιοχή.

Αρχοντικό Μιχαήλ
Βυζίτσα, Πήλιο, τηλ.: 6973848167
Τιμές: 49€ το δίκλινο
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ



Σε ένα από τα ωραιότερα χωριά του Πηλίου, τη Βυζίτσα με τα φημισμένα αρχοντικά της, αυτό το πετρόχτιστο αρχοντικό του 1868 μας φιλοξενεί σε όμορφα ρουστίκ δωμάτια, που εμπνέονται την διακόσμησή τους από την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του Πηλίου. Μας καλωσορίζει, δε, με ένα καλάθι γεμάτο καλούδια για DIY πρωινό ή/και πινκίκ στα δάση του Πηλίου. Για τους πρωτάρηδες στα πέριξ, να σημειώσουμε πως η Βυζίτσα βρίσκεται στον πηλιορείτικο νότο, πολύ κοντά στις υπέροχες Μηλιές, τις Πινακάτες και τον Άγιο Γεώργιο Νηλείας.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v