Perivoli: Αγροτουρισμός και πολυτέλεια στο Ναύπλιο

Στην καρδιά ενός μυρωδάτου πορτοκαλεώνα, το Perivoli Hotel μας ξεναγεί στα μυστικά της Αργολίδας, και μας φιλοξενεί σε υπέροχα δωμάτια με πανοραμική θέα.
Perivoli: Αγροτουρισμός και πολυτέλεια στο Ναύπλιο
της Ηρώς Κουνάδη

Ξυπνάς σε ένα δωμάτιο λουσμένο στο φως του ανοιξιάτικου ήλιου. Ανοίγεις τις πόρτες του μπαλκονιού, που αγγίζουν το ταβάνι, για να χαζέψεις καλύτερα την θέα: Σε πρώτο πλάνο, οι ελαιώνες και τα λιγοστά σπιτάκια με τις κεραμιδοσκεπές του χωριού, που λέγεται Πυργιώτικα. Πίσω τους, δύο καταπράσινα λοφάκια καταλήγουν κυματιστά στην θάλασσα που λαμπυρίζει στο βάθος. Και τέλος, το βλέμμα πέφτει στα διάφανα νερά της πισίνας που αγκαλιάζει ο πορτοκαλεώνας.



Δίπλα της, σε σημείο ιδανικό για να αφήνουν το βλέμμα να περιπλανιέται από τους ελαιώνες στη θάλασσα, έχουν στρωθεί τα τραπεζάκια για το πρωινό. Φτιαγμένο από τοπικά προϊόντα, και σπιτικές συνταγές, το πρωινό του Perivoli Hotel, που συμμετέχει στο πρόγραμμα Ελληνικό Πρωινό του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου, τιμά τον τίτλο του στο έπακρο: Φορτώνει τον μπουφέ του με λαχταριστές πίττες με αφράτο σπιτικό φύλλο (κρεατόπιτα, σπανακόπιτα, ζαμπονοτυρόπιτα και πάει λέγοντας), φουρνιστές ομελέτες με ντομάτα και πιπεριά, παραδοσιακό τραχανά και μυρωδάτο καγιανά, ντόπιο γιαούρτι που ταιριάζει τέλεια με τα χειροποίητα γλυκά του κουταλιού, ζουμερές πορτοκαλόπιτες και φρεσκοστυμμένους χυμούς από βιολογικά πορτοκάλια.

Μικρή γεωγραφική παρένθεση

Το Perivoli Hotel είναι χτισμένο επάνω σε ένα καταπράσινο λοφάκι, στο χωριό Πυργιώτικα, οκτώ χιλιόμετρα έξω από το Ναύπλιο. Από τους πορτοκαλεώνες του και τις κατάφυτες πλαγιές που το περιστοιχίζουν, ξεκινούν χωμάτινα μονοπάτια τα οποία ελίσσονται ανάμεσα σε λουλουδιασμένα κτήματα και μυρωδάτους ελαιώνες, για να καταλήξουν πότε σε ένα εγκαταλελειμμένο καστράκι, πότε σε έναν άγνωστο εν πολλοίς αρχαιολογικό χώρο και πότε στην θάλασσα. Κι αυτό αποτελεί έκπληξη για όσους εξ ημών θεωρούσαν ότι το Ναύπλιο αρχίζει και τελειώνει στη ρομαντζάδα της παλιάς του πόλης και στη θέα από το Παλαμήδι.

Διαδρομές στην φύση και τα μυστικά της Αργολίδας



Το ξενοδοχείο, σε συνεργασία με το γραφείο εναλλακτικού τουρισμού Greco Paths διοργανώνει διαδρομές και δραστηριότητες στην αργολική φύση, αρκετές για να γεμίσουν ολόκληρες μέρες διακοπών, και σχεδιασμένες για όλους –από τους πιο fit μέχρι τους πιο τεμπέληδες, και από τους μικρότερους μέχρι τους γηραιότερους. Πεζοπορίες, ποδηλατάδες, ιππασία, ξεναγήσεις σε άγνωστα αρχαία μονοπάτια, περίπατοι που καταλήγουν σε σπουδαίους αρχαιολογικούς χώρους σαν τις Μυκήνες ή την Επίδαυρο, γευσιγνωσίες, επισκέψεις σε οινοποιεία της περιοχής, και ένα σωρό άλλα περιλαμβάνονται στο ημερήσιο πρόγραμμα.

Εμείς ακολουθήσαμε την όμορφη κυκλική διαδρομή που ελίσσεται για οκτώ χιλιόμετρα σε ελαιώνες και λουλουδιασμένα μονοπάτια, μέχρι να φτάσει σε ένα μικρό κάστρο, τέσσερα χιλιόμετρα μακριά από το ξενοδοχείο, και να επιστρέψει σε αυτό από διαφορετικό μονοπάτι. Τη διαδρομή στολίζουν ξωκλήσια, ερειπωμένα μοναστήρια, φαντασμαγορική θέα στη θάλασσα και το Παλαμήδι από οπτικές γωνίες που δεν το έχεις ξαναδεί. Κάθε βήμα είναι αφορμή και για μια ακόμα φωτογραφία, κάθε στροφή του δρόμου έχει και μια ιστορία να σου διηγηθούν οι ξεναγοί σου, ο Ηρακλής, που είναι ντόπιος, και η Καρόλα, που ήρθε πριν από είκοσι χρόνια από την Ολλανδία και ερωτεύτηκε την Ελλάδα κι έμεινε εδώ, σε αυτή την γεμάτη μύθους και μονοπάτια γωνιά της Αργολίδας.

Επιστροφή στην… φυσική πολυτέλεια



Τα δωμάτια στο Perivoli Hotel, που βραβεύτηκε φέτος ως το καλύτερο Luxury Country Retreat 2016 στα Luxury Travel Guide Global Awards, συνδυάζουν την παραδοσιακή αρχιτεκτονική με πινελιές μοντέρνου design, και αποπνέουν ζεν πολυτέλεια, που δεν γίνεται ποτέ κραυγαλέα. Όλα τους διαθέτουν τζάκι, ανατομικά στρώματα για υπέροχο ύπνο, χουχουλιάρικα μπουρνούζια και παντόφλες, και βιολογικά προϊόντα περιποίησης Mastic Spa.

Η μεγάλη δανειστική βιβλιοθήκη στο lobby, κάτω από τα εντυπωσιακά ξύλινα δοκάρια της τετράριχτης οροφής είναι μια από τις αγαπημένες μας λεπτομέρειες, όπως και η πλούσια συλλογή από επιτραπέζια παιχνίδια, για τις ήσυχες βραδιές πλάι στο αναμμένο τζάκι. Στο δε εστιατόριο του ξενοδοχείου, τις σπιτικές νοστιμιές που φτιάχνονται από τοπικά υλικά συνοδεύουν εκλεκτά κρασιά από γειτονικούς αμπελώνες, σε ποτήρι ή μπουκάλι –δοκιμάστε την λευκή Φολόη, που φτιάχνεται από κόκκινο ορεινό Ροδίτη, του Κτήματος Μερκούρη, θα μας θυμηθείτε.

Και τα διαδικαστικά



Ένα δίκλινο δωμάτιο στο Perivoli Hotel κυμαίνεται στα 80€-100€ με το πλούσιο, σπιτικό πρωινό που λέγαμε στην αρχή.

Όλες οι δραστηριότητες (πεζοπορίες, ποδηλατάδες, ξεναγήσεις κλπ) ξεκινούν από το ξενοδοχείο, και καταλήγουν πάλι εκεί.

Το Perivoli Hotel προσφέρει επίσης θεραπείες περιποίησης προσώπου και σώματος και αναζωογονητικά μασάζ στο δωμάτιό σας, κατόπιν ραντεβού.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v