Δωμάτια με θέα στο Ιόνιο έως 40€

Στη Ζάκυνθο, την Κέρκυρα, την Κεφαλονιά και τη Λευκάδα εντοπίσαμε ωραιότατα δίκλινα δωμάτια από 25€ έως 40€.
Δωμάτια με θέα στο Ιόνιο έως 40€
της Ηρώς Κουνάδη

Όχι, δεν είναι αλήθεια ότι είναι ακριβό το Ιόνιο. Δηλαδή, σίγουρα έχει τις ακριβές «γωνιές» του, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι θα δυσκολευτείτε να βρείτε οικονομικό δωμάτιο στα νησιά του –το αντίθετο. Το πλήθος των διαθέσιμων επιλογών, σε συνδυασμό με την κοσμοσυρροή του εισερχόμενου τουρισμού ρίχνουν τις τιμές σε φυσιολογικά (έως χαμηλά) για την εποχή επίπεδα. Σε πολλές μάλιστα περιπτώσεις χαμηλότερα και από εκείνα του Αιγαίου. Δεν μας πιστεύετε; Ρίξτε μια ματιά παρακάτω, θα αφήσουμε τα νούμερα να μιλήσουν.

(*) Οι τιμές έχουν υπολογιστεί για ένα δίκλινο δωμάτιο στα τέλη Ιουλίου, εκτός εάν αναφέρεται κάτι διαφορετικό.

Στη Ζάκυνθο

Από τα 25€ ξεκινούν τα δωμάτια στο νησί του Ναυαγίου και της Καρέτα Καρέτα, πράγμα που μας δελεάζει κάθε φορά, έστω και για ένα Σαββατοκύριακο. Μερικές από τις καλύτερες επιλογές διαμονής:

- Το Lemon Studios στη Λίμνη Κεριού προσφέρει ωραιότατα, μεγάλα και φωτεινά στούντιο με πολλές παροχές και ανέσεις, σε τιμές που δεν ξεπερνούν τα 39€ για το στούντιο που μπορεί να φιλοξενήσει έως και τρία άτομα. 
- Το Drosia Apartments στην Κυψέλη, 10 χιλιόμετρα έξω από την πόλη της Ζακύνθου, συγκεντρώνει διθυραμβικά σχόλια στο Booking και προσφέρει μεγάλα στούντιο με πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα στα 30€ το δίκλινο.
- Το Βίλλα Παντής, στην ίδια περιοχή διαθέτει όμορφα, χρωματιστά στούντιο με κουζίνα και θέα στη θάλασσα στα 30€ το τρίκλινο. 
- Το Maria Studios, στην πανέμορφη Λίμνη Κεριού, δεν ξεπερνά τα 25€ για ένα ηλιόλουστο δίκλινο στούντιο με κουζινάκι. 

Στην Κεφαλονιά

Κι εδώ από 25€ ξεκινούν τα δωμάτια –ο μόνος σας πονοκέφαλος θα είναι να διαλέξετε πού να (πρωτο)μείνετε, ανάμεσα στα τόσα πανέμορφα χωριά του νησιού.

- Στο απλά υπέροχο Φισκάρδο, το ομώνυμο Fiscardo Studios διαθέτει μικρά αλλά κουκλίστικα δωμάτια προς 30€ το δίκλινο. 
- Στην καρδιά ενός καταπράσινου ελαιώνα στα Λουρδάτα, η Ραμόνα μας φιλοξενεί σε λιτά αλλά σούπερ περιποιημένα δωμάτια που δεν κοστίζουν περισσότερα από 29€ το δίκλινο.
- Αν θέλετε να είστε κοντά στο Αργοστόλι, το Sofia Studios στο Τραπεζάκι, 10 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της Κεφαλλονιάς, προσφέρει απλά αλλά πεντακάθαρα στούντιο με κουζινάκι στα 25€ το δίκλινο. 
- Στον οικογενειακό Πόρο, το Vavasis Rooms διαθέτει funky, χρωματιστά δωμάτια με μπαλκονάκια που αγναντεύουν το βουνό στα 25€ το δίκλινο. 
- Στο sui generis Ληξούρι, το Panorama προσφέρει περιποιημένα, ευρύχωρα στούντιο με κουζινάκι στα 30€ το δίκλινο. 

Στην Κέρκυρα

Κι ενώ θα περιμένατε εδώ οι τιμές να είναι κάπως πιο τσιμπημένες, ερχόμαστε να σας διαψεύσουμε, εντοπίζοντας και πάλι δωμάτια που ξεκινούν από 25€ (συν, για έξτρα οικονομία, την επιλογή του Camping Paleokastritsa στο οποίο μπορείτε να νοικιάσετε σκηνή με κανονικότατα κρεβάτια προς 19€ ανά δύο άτομα).
 
- Στη Νότια Κέρκυρα, στο χωριό Βιταλάδες, το Corfu Country House προσφέρει διαμερίσματα με μπαλκόνια που αγναντεύουν το ειδυλλιακό τοπίο γύρω τους στην τιμή των 28€ το δίκλινο. 
- Στο ίδιο χωριό βρίσκεται και το Villa Vania, τα μεγάλα και όμορφα στούντιο του οποίου κοστίζουν επίσης 28€. 
- Στην περίφημη Παλαιοκαστρίτσα, μια από τις πιο value for money επιλογές διαμονής είναι το Anemona Studios, τα όμορφα δωμάτια του οποίου δεν ξεπερνούν τα 27,50€ το δίκλινο. 
- Στον βορρά του νησιού, πολύ κοντά στο Σιδάρι, το Liberty’s Studios στην παραλία του Αλμυρού δεν θα σας κοστίσει περισσότερα από 28€ για ένα φωτεινό και περιποιημένο στούντιο δύο ατόμων με μπαλκόνι που βλέπει στον κήπο. 
- Στην πλευρά που κοιτάζει προς την Αδριατική, στον Αρίλλα, το Faiakes Apartments προσφέρει στούντιο με κουζινάκι και μπαλκόνι στα 30€ το δίκλινο (που μπορεί να φιλοξενήσει και ένα παιδί). 

Στη Λευκάδα

Εδώ τα πράγματα δυσκολεύουν κατά τι, καθώς η πληρότητα ξενοδοχείων και ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων στη Λευκάδα (που αγγίζει το 71% για το τέλος Ιουλίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του Booking) σπρώχνει προς τα πάνω τις τιμές. Ωστόσο, βρήκαμε κι εδώ ωραιότατες επιλογές διαμονής γύρω στα 40€.

- Τα δροσερά δωμάτια του Amarandos Studios, στην καρδιά ενός καταπράσινου κήπου στο Μαραντοχώρι (15 χιλιόμετρα από το Νυδρί) κοστίζουν 36€ το δίκλινο. 
- Στην ίδια περιοχή, τα οικογενειακά διαμερίσματα Soldatos, που μπορούν να φιλοξενήσουν τρεις ενήλικες και ένα παιδί στα 45 τετραγωνικά τους, κοστίζουν 40€.
- Το Inn Hotel στη Λυγιά προσφέρει κουκλίστικα δωμάτια με μπαλκόνι που βλέπει στον κήπο στην τιμή των 40€ το δίκλινο.
- Στο Yasemi Rooms στη Βασιλική τα βγαλμένα από κουκλόσπιτο –αλλά ευρύχωρα– δωμάτια θα σας κοστίσουν 40€ το δίκλινο.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v