Αγρόκτημα Βασιλικιά: Απόδραση στη χώρα του παραμυθιού

Αγκαλιασμένο από τις καταπράσινες βουνοπλαγιές της Οίτης, το Αγρόκτημα Βασιλικιά φιλοξενεί τα πιο ιδιαίτερα weekends μας στα χαριτωμένα ξύλινα σπιτάκια του.
Αγρόκτημα Βασιλικιά: Απόδραση στη χώρα του παραμυθιού
Στα όρια ενός μοναδικού υποαλπικού οικοσυστήματος, σε υψόμετρο 1.010 μέτρων, εκεί όπου τα δάση γύρω από τον Εθνικό Δρυμό της Οίτης συναντούν τις βουνοπλαγιές του Παρνασσού και της Γκιώνας, στην είσοδο του χωριού Κάτω Παύλιανη ένα υπέροχο αγρόκτημα μας περιμένει για να φιλοξενήσει τα πιο ρομαντικά μας Σαββατοκύριακα… μακριά απ’ όλους και απ’ όλα. Απλωμένο αμφιθεατρικά σε μια έκταση 26 στρεμμάτων, φωλιασμένο ανάμεσα στο χωριό και το δάσος, το αγρόκτημα Βασιλικιά έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που θα κάνουν τη διαμονή σας παραμυθένια.

Τα τρισχαριτωμένα ξύλινα σπίτια, σε ύφος ορεινού ράντσου Βορείου Αμερικής και η εξοχική κατοικία, με επιρροές αγροικίας κεντρικής Ευρώπης ή αγγλικής υπαίθρου, όλα διαφορετικά διαρρυθμισμένα, επιπλωμένα και εξοπλισμένα, διακοσμούνται από έργα τέχνης, συλλεκτικά αντικείμενα και λεπτομέρειες.

Γύρω από τα σπιτάκια, απλώνεται η φάρμα: Ο στάβλος με τις ξυλοδεσιές που θυμίζει Νορμανδία, ο αχυρώνας, το πετρόκτιστο μαντρί για το κοπάδι με τις κατσίκες και τα πρόβατα, το εκκλησάκι με το καμπαναριό, η ξύλινη ταβέρνα για το πρωινό, το περιβόλι βιολογικής καλλιέργειας, η λιμνούλα με το φράγμα και το ξύλινο γεφυράκι, ο βραχόκηπος με τα αρωματικά φυτά, το δεντρόσπιτο, η πέτρινη βρύση, η πηγή που αναβλύζει νερό από την κορυφή του δρυμού, εμπνέουν ειδυλλιακές εικόνες, έξω από τα καθιερωμένα και στερεότυπα.

Το παρατηρητήριο, σήμα κατατεθέν της φάρμας, χτισμένο με κορμούς δέντρων και ύψος 20 μέτρων, αγναντεύει από ψηλά την θάλασσα και τέσσερις διαφορετικές βουνοκορφές. Τα δε πιτσιρίκια σας θα ενθουσιαστούν, εκτός από τα ζωάκια της φάρμας, και με την υπαίθρια παιδική χαρά, η οποία διαθέτει κούνιες, τσουλήθρα και το μικρό παιδικό σπιτάκι.

Ποιο σπιτάκι να (πρωτο)διαλέξετε;

Ενα από τα δύο ξύλινα σπιτάκια του Cottages House, το Huck ή το Becky, που μπορούν να ενωθούν μεταξύ τους –επικοινωνώντας μέσω εσωτερικής πόρτας– συναποτελούν την πρώτη επιλογή διαμονής.

Το Cottage Ηuck διαθέτει ένα υπέρδιπλο κρεβάτι που βρίσκεται ενταγμένο στον ενιαίο εσωτερικό του χώρο, χωρίς πόρτα, μια σοφίτα που επίσης διαθέτει ένα υπέρδιπλο κρεβάτι, βασική κουζίνα, μπάνιο και τζάκι.

Το Cottage Becky διαθέτει ένα υπέρδιπλο κρεβάτι σε ξεχωριστό υπνοδωμάτιο, στο εσωτερικό του οποίου βρίσκεται μια σκάλα που οδηγεί σε μια παιδική κουκέτα. Διαθέτει επίσης μια σοφίτα με δύο υπέρδιπλα κρεβάτια, κουζίνα, μπάνιο με ντους και τζάκι. Η πίσω πόρτα του σπιτιού οδηγεί σε μία ανοιχτή, ευρύχωρη ξύλινη βεράντα, στο κέντρο της φάρμας, προστατευμένη από πέργκολα με αναρριχητικά φυτά, ιδανική για relax, διάβασμα και BBQ.

Η δεύτερη κατοικία, το Country House, διαθέτει ένα μεγάλο καθιστικό με τζάκι, μια πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα και τραπεζαρία, δύο υπνοδωμάτια –το ένα με δύο ξεχωριστά κρεβάτια και το άλλο με ένα διπλό κρεβάτι, δύο μπάνια (το ένα μέσα στο δωμάτιο με ντους), καθώς και μια σοφίτα με δύο ξεχωριστά κρεβάτια, κατάλληλη για παιδιά.

Και από δραστηριότητες;

Όρεξη να ‘χετε, να απαρνηθείτε τη θαλπωρή του δωματίου σας (πράγμα που είναι ευκολότερο να το γράφεις παρά να το κάνεις) και από δραστηριότητες άλλο τίποτα: Κατ’ αρχήν, οι ιδιοκτήτες θα χαρούν να ξεναγήσουν εσάς και τα πιτσιρίκια σας στη φάρμα και να σας… συστήσουν τα ζωάκια τους και τον τρόπο ζωής τους.

Πέρα από τα όρια του αγροκτήματος, απλώνεται μια περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, που προσφέρεται –ιδιαίτερα αυτή την εποχή, που η άνοιξη αρχίζει να δείχνει τα πρώτα της σημάδια– για εξερευνήσεις, πεζοπορίες, ποδηλατάδες ή και… αυτοκινητάδες, για τους λιγότερο δραστήριους. Το αισθητικό δάσος της Παύλιανης, ο υπέροχος Εθνικός Δρυμός της Οίτης, τα γραφικά χωριά που βρίσκονται στη διαδρομή ανάμεσα στην Παύλιανη και τον Αθανάσιο Διάκο και οι περίφημες Δρακόλιμνες είναι μερικά μόνο από τα «οπωσδήποτε» της περιοχής, για την οποία μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικές πληροφορίες εδώ.

Info:
Ορεινό Αγρόκτημα Βασιλικιά
Κάτω Παύλιανη Φθιώτιδας
Τηλ.: 6981074581

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v