Ottopera: Φιλοξενία και παράδοση στην Κωνσταντινούπολη

Ένα ελληνικό αρχοντικό του 19ου αιώνα, σε ένα σοκάκι της παλιάς γειτονιάς του Πέρα, μετατράπηκε σε ένα από τα ομορφότερα value for money ξενοδοχεία της Κωνσταντινούπολης. Το επισκεφθήκαμε και μεταφέρουμε εντυπώσεις.
Ottopera: Φιλοξενία και παράδοση στην Κωνσταντινούπολη
του Γιώργου Σαββάκη

Πολλές πόλεις στον κόσμο διαθέτουν “αέρα” και ”ιστορία”. Η Ρώμη είναι αιώνια, το Παρίσι είναι φως, όμως η Πόλη είναι πόλη με "Π" κεφαλαίο. Δικαίως. Πρωτεύουσα τεσσάρων αυτοκρατοριών, η αύρα της Κωνσταντινούπολης είναι διαφορετική και όχι μόνο για τους Έλληνες. Απλά για εμάς, είναι ακόμα πιο ιδιαίτερη πόλη γιατί αποτελεί μέρος της ιστορίας μας και μας ξυπνά ιδιαίτερα συναισθήματα.

Το Πέρα, όπως αποκαλούσαν την περιοχή οι Έλληνες, είναι η περιοχή που πολλοί επισκέπτες επιλέγουν για τη διαμονή τους μιας και αποτελεί την καρδιά της Πόλης. Η πλατεία Taksim αποτελεί το κέντρο αυτής τη πολύβουης περιοχής, όπου το οθωμανικό στοιχείο έχει αναμιχθεί με το ελληνικό, το ρωμαϊκό, το εβραϊκό και το αρμένικο. Εκεί, στο Πέρα, αμέτρητα υπέροχα κτίρια γεμάτα εικόνες ξεπηδούν, πολλές φορές από άλλες εποχές, και όχι πάντοτε ευχάριστες.

Σε αυτήν την περιοχή λοιπόν το in2life.gr ανακάλυψε ένα πολύ ξεχωριστό μέρος που δίνει απλόχερα στον ταξιδιώτη τη δυνατότητα να «αναπνεύσει» το μοναδικό αέρα αυτής της Πόλης. Ένα πραγματικό boutique - photographer friendly - ξενοδοχείο που αποτελεί, μάλλον, σημείο φωτογράφησης και το ίδιο!

Το Ottopera Hotel αποτελεί ίσως την ιδανική επιλογή για να ξεκινήσετε την εξερεύνηση σας στην Κωνσταντινούπολη. Βρίσκεται πολύ κοντά στην πλατεία Taksim, περίπου 200 μέτρα, και σχεδόν δίπλα στην περίφημη και θορυβώδη οδό Istiklal, γνωστή άλλοτε ως Grand Rue de Pera. Αυτό που το Ottopera Hotel προσφέρει απλόχερα είναι η άμεση πρόσβαση στον τρόπο ζωής και τον πολιτισμό της Κωνσταντινούπολης.

Το κτίριο βρίσκεται σε ένα σοκάκι στην παλιά γειτονιά πάνω από την πλατεία Taksim και είναι ένα τυπικό ελληνικό αρχοντικό του 19ου αιώνα πλήρως ανακαινισμένο. Είναι ένα οικοδόμημα με πέτρινο ισόγειο και δύο ξύλινους ορόφους. Το κτίριο περιλαμβάνει την περιβόητη κατασκευή cumba (τζούμπα), ένα ξύλινο ουσιαστικά κλειστό μπαλκόνι που προεξέχει στη βορεινή πλευρά του κτίσματος, το οποίο με τις ειδικές του γρίλιες στα παράθυρα επιτρέπει στους κατοίκους να βλέπουν “έξω”, όντας “αθέατοι”.

Χρειάστηκαν δύο χρόνια δύσκολής εργασίας προκειμένου το οίκημα να αποκτήσει την παλιά του αίγλη, όμως το τελικό αποτέλεσμα αποζημιώνει τους επισκέπτες. Το μεγαλύτερο μέρος της κατασκευής είναι ξύλινο, γι' αυτό το λόγο άλλωστε το κάπνισμα απαγορεύεται αυστηρά, και ο κανονισμός τηρείται ευλαβικά σε όλους τους χώρους, όπως μας εξήγησε ο ιδιοκτήτης Mehmet Yanik, ο οποίος είναι το πολυτιμότερο asset που έχει το ξενοδοχείο.

Η επιθυμία του Mehmet είναι οι επισκέπτες να αισθανθούν τόσο άνετα και βολικά «σαν στο σπίτι τους», χωρίς όμως να χάνουν την αίσθηση ότι είναι ταξιδιώτες. Και αυτό το πετυχαίνει γιατί δεν προσποιείται: είναι απλά ο εαυτός του, αυθεντικός. Η ευγένεια και η αίσθηση «σαν το σπίτι σας» είναι διάχυτη τόσο στο χώρο όσο και στους ανθρώπους που το περιβάλλουν.
 
Υπηρεσίες όπως: πρωινό ό,τι ώρα ξυπνήσετε, free Wi-Fi παντού, καφέδες, τούρκικο τσάι ή χυμούς όλη την ημέρα, παραλαβή από και προς το αεροδρόμιο είναι μόνο μερικές από τις ευκολίες που παρέχει. Τα 14 δωμάτια έχουν ιδιαίτερο χρώμα παρά τις σύγχρονες ανέσεις τους όπως τηλεοράσεις LCD 42΄, χρηματοκιβώτιο, mini bar και πολλά άλλα.

Το δωμάτιο όμως που κερδίζει τις εντυπώσεις και αξίζει να ζητήσετε είναι στο δεύτερο όροφο του πολυτελούς οικήματος, το cumba που αναφέραμε πριν. Κάντε check in, ζητήστε το τσάι σας, ανεβείτε την ξύλινη σκάλα και καθίστε στα ειδικά σκαμπό που βρίσκονται στο cumba…

Οι τιμές για το δίκλινο δωμάτιο με πρωινό στο Ottopera ξεκινούν από 62€ και φτάνουν τα 94€, ανάλογα με τον τύπο του δωματίου και τις ημερομηνίες του ταξιδιού σας. Κρατήσεις πραγματοποιούνται και μέσω του Booking, από εδώ.

Ottopera Hotel, Feridiye Street No: 95, 34737, Taksim, Κωνσταντινούπολη, Τουρκία
Τηλέφωνο Κρατήσεων: +90 212 23 76 229
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v