Ξενώνας Μαυροδήμος: Cocooning στην Αγόριανη

Ζεστές σοφίτες, μεγάλα δωμάτια, design που κινείται μεταξύ παράδοσης και pop αισθητικής κι ένα εστιατόριο που σερβίρει παραδοσιακές νοστιμιές πλάι στο τζάκι συνθέτουν έναν από τους γοητευτικότερους ξενώνες στην Αγόριανη.
Ξενώνας Μαυροδήμος: Cocooning στην Αγόριανη
Στην καρδιά της Αγόριανης, μιαν ανάσα από την κεντρική πετρόχτιστη πλατεία, ο παραδοσιακός ξενώνας Μαυροδήμος ατενίζει τις ελατοσκέπαστες πλαγιές του Παρνασσού από παράθυρα ντυμένα με κεντητές κουρτίνες, ξύλινα μπαλκόνια και μεγάλες τζαμαρίες στον φιλόξενο χώρο του ισογείου. Κτισμένος το 1985, εξολοκλήρου από πέτρα και ξύλο λαξευμένο στο χέρι, ο ξενώνας είναι μία από τις καλύτερες προτάσεις διαμονής στο ομορφότερο, ίσως, χωριό του Παρνασσού.

Ξύλινα πατώματα, παραδοσιακά έπιπλα, γήινα χρώματα και απαλά υφάσματα συνθέτουν ένα σκηνικό που ακροβατεί μεταξύ country chic αισθητικής και pop design. Ο διάδρομος του πρώτου ορόφου είναι ένα καλό παράδειγμα αυτού του αναπάντεχου συνδυασμού: ένας βαθυκόκκινος τοίχος κοσμείται από μία ρουστίκ ξύλινη μπαλκονόπορτα που θα μπορούσε κάλλιστε να έχει τηλεμεταφερθεί εδώ από κάποιο αγρόκτημα των τελών του 19ου αιώνα. Τα ξύλινα πατώματα των δωματίων κοσμούνται από αφράτες φλοκάτες, άλλοτε κατάλευκες κι άλλοτε χρωματιστές –κόκκινες, φούξια ή πορτοκαλί.

Την καρδιά μας, οφείλουμε να ομολογήσουμε, έκλεψαν οι σοφίτες του δεύτερου ορόφου: χαριτωμένα μικρές και ιδιαίτερα ζεστές, εντελώς ξύλινες και με υπέροχη θέα στις πλαγιές του Παρνασσού από τα μικρά παράθυρά τους, είναι μακράν η ρομαντικότερη επιλογή για την διαμονή σας στον ξενώνα.

Το πλούσιο, παραδοσιακό πρωινό σερβίρεται στο εστιατόριο του ισογείου, με το μεγάλο τζάκι και τις ακόμη μεγαλύτερες τζαμαρίες, που αγναντεύουν τα καταπράσινα φυσικά τοπία γύρω από τον ξενώνα. Εδώ θα επιστρέψετε και το μεσημέρι και το βράδυ, μετά τις εξορμήσεις σας στην περιοχή, για να δοκιμάσετε τις λαχταριστές σπεσιαλιτέ που ετοιμάζουν η κυρία Βούλα και ο κύριος Θύμιος: τα καλύτερα παϊδάκια που δοκιμάσατε ποτέ, σπιτικές πίτες και μαγειρευτά –hit αποτελούν τα ρεβίθια με μανιτάρια και το μοσχαράκι με κυδώνια.

Όσο για βόλτες και δραστηριότητες; Όρεξη να ’χετε, και η Αγόριανη προσφέρεται τόσο για φυσιολατρικές διαδρομές σε καταπράσινα μονοπάτια, όσο και για sightseeing σε αξιοθέατα όπως το Χάνι της Γραβιάς, το Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδας και τα σπήλαια του Παρνασσού. Οι ιδιοκτήτες του ξενώνα είναι πραγματικά αστείρευτη πηγή πληροφοριών για οτιδήποτε θέλετε να κάνετε στην περιοχή.

Ο Ξενώνας Μαυροδήμος λειτουργεί από Οκτώβριο μέχρι Μάιο. Οι τιμές αυτήν την περίοδο ξεκινούν από 60 ευρώ για το δίκλινο δωμάτιο με πρωινό. Αν μείνετε δύο βράδια, η τιμή της δεύτερης διανυκτέρευσης πέφτει στα 50 ευρώ.

Η.Κ.

Ξενώνας Μαυροδήμος, Αγόριανη Παρνασσού, τηλ.: 22340 61289 -22340 61309
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v