Myrtali Art Hotel: «Θεϊκή» διαμονή με θέα την Δωδώνη

Μια ανάσα από τα Ιωάννινα και κοιτάζοντας κατάματα το Μαντείο της Δωδώνης, το art-boutique ξενοδοχείο Myrtali συνδυάζει την πολυτελή διαμονή με το μοναδικό design, που δύσκολα συναντά κανείς σε μικρά χωριά, όπως το Μαντείο.
Myrtali Art Hotel: «Θεϊκή» διαμονή με θέα την Δωδώνη
Μυρτάλη ήταν το όνομα της μητέρας του Μεγάλου Αλεξάνδρου, πριν ο Ολυμπιονίκης Φίλιππος τής δώσει το γνωστό της όνομα, Ολυμπιάδα. Κάπως έτσι, στα πρότυπα αρχαιοελληνικής αρχοντιάς και κάλλους, χτίστηκε και το Myrtali Art Hotel στο χωριό Μαντείο, πάνω από την κοιλάδα της Δωδώνης.

Δέκα πολυτελέστατα δωμάτια, τα οποία έχουν το όνομα –αλλά και τον χαρακτήρα- αρχαιοελληνικών θεών, δείχνουν πως η ολύμπια αριστοκρατικότητα ζει και στην Ήπειρο, κοντά στο περίφημο αρχαίο μαντείο. Όμορφα διαμορφωμένοι χώροι, «βαριά» υφάσματα και εκλεπτυσμένη διακόσμηση δίνουν ιδιαίτερο ύφος σε κάθε δωμάτιο.

Η αισθητική κινείται ανάμεσα σε art και boutique, τα vintage έπιπλα εντυπωσιάζουν, αλλά δένουν αρμονικά με την πέτρα και το τζάκι της κάθε σουίτας, ενώ τα υπέρδιπλα κρεβάτια και τα πουπουλένια παπλώματα δύσκολα επιτρέπουν στον επισκέπτη να τα εγκαταλείψει.

Αυτή την δουλειά, όμως, την έχει αναλάβει το restaurant του ξενοδοχείου, ο ειδικά διαμορφωμένος εξώστης του οποίου προσφέρει απεριόριστη θέα προς το αρχαίο θέατρο και την κοιλάδα της Δωδώνης. Ο πρωινός μπουφές με τα πλούσια παραδοσιακά εδέσματα και τις τοπικές γεύσεις προσθέτει πόντους στην προοπτική της απόδρασης στην Myrtali.

Τα έργα τέχνης, καθώς και τα έπιπλα που κοσμούν τους χώρους, είναι αποκλειστικές δημιουργίες του designer Ευάγγελου Μιχέλη. Το art hotel Myrtali, με όλα τα παραπάνω, αλλά και κάθε άνεση που ένα πολυτελές ξενοδοχείο οφείλει να προσφέρει, αποτελεί ιδανικό μέρος για χαλάρωση και ηρεμία.

Πολύ κοντά βρίσκεται το αρχαιότερο ελληνικό μαντείο, αυτό που ο Ξένιος Δίας λέγεται ότι όρισε ως αγαπημένο του. Πάνω από το χωριό δεσπόζει το όρος Τόμαρος, ενώ πολλές γραφικές εκκλησίες και μοναστήρια ιστορικού ενδιαφέροντος περιμένουν να τα εξερευνήσετε. Η έντονη ζωή δεν είναι μακριά, καθώς, μέσω της Εγνατίας οδού, τα Ιωάννινα και η νυχτερινή τους ζωή απέχουν μόλις 15 λεπτά με το αυτοκίνητο.

Για ένα δίκλινο δωμάτιο, στο Booking.com, ενδεικτικά για τα τέλη του Νοέμβρη μπορείτε να κάνετε κράτηση στην τιμή των 95 ευρώ ανά διανυκτέρευση.

Myrtali Art Hotel, Μαντείο Δωδώνης, τηλ.: 26510 82288
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v