Kastanea House & Bar: Gourmet (και) design στο βουνό

Το υψηλό design συναντά την βιοκλιματική αρχιτεκτονική και τις αλπικές αναφορές, και όλα αυτά συνδυάζονται με τη μοναδική θέα στο καστανοδάσος του Καρπενησίου. Το Kastanea House & Bar δεν είναι ένας ακόμη ορεινός ξενώνας.
Κουρνιασμένο στην καρδιά του καστανοδάσους, σε υψόμετρο 1020 μέτρων, στον Άγιο Νικόλαο Ευρυτανίας, λίγα μόνο λεπτά από το Καρπενήσι, το Kastanea House & Bar δεν είναι ένας ακόμη ορεινός ξενώνας. Για την ακρίβεια, το μόνο κοινό σημείο του με τους «παραδοσιακούς» ορεινούς ξενώνες είναι η τοποθεσία, το λαχταριστό πρωινό και το τζάκι στο δωμάτιο. Κατά τα λοιπά, το Kastanea House & Bar είναι μία design πρόταση διαμονής, αυστηρά και μόνο για τα ιδιαίτερα weekends μας.

Ο ιδιοκτήτης και εμπνευστής του, Νίκος Τσιάγκας, φανατικός ταξιδευτής, συνέλλεξε και ταίριαξε μεταξύ τους memorabilia, επιρροές και τεχνογνωσία από διαφορετικά μέρη του κόσμου, για να δημιουργήσει ένα καταφύγιο όπου η ορεινή παράδοση συνυπάρχει με το βιομηχανικό design, η βιοκλιματική αρχιτεκτονική συνταιριάζεται με αλπικές αναφορές και η minimal αισθητική συναντά την country chic διακόσμηση.

Η αγάπη για τις τέχνες είναι διάχυτη παντού στον χώρο: από τις βαυαρικές γκραβούρες που διακοσμούν τους κοινόχρηστους χώρους, μέχρι τις μουσικές επιλογές του bar, και από τα περίεργα, ανάποδα φωτιστικά στο lobby μέχρι τους με την πρώτη ματιά αταίριαστους μεταξύ τους καναπέδες.

Τρεις δίχωρες και τέσσερις μονόχωρες junior σουίτες, καθεμία με το δικό της, ιδιαίτερο στυλ και το δικό της, μοναδικό χρώμα, συναποτελούν το Kastanea House. Όλα τα δωμάτια διαθέτουν τζάκι, καθώς και μπαλκόνι με θέα την κορυφογραμμή του Τυμφρηστού και το ελατοδάσος, και εξοπλίζονται με TFT τηλεοράσεις, μίνι κουζινάκι και αυτόνομη θέρμανση.

Τα πολυτελή στρώματα πάνω στα king size κρεβάτια είναι συνδυασμός ελαστικού κοκοφοίνικα και φυσικού καουτσούκ, τα μαξιλάρια και τα παπλώματα είναι φτιαγμένα από πούπουλο χήνας και τα σεντόνια από αιγυπτιακό βαμβάκι. Στις παροχές του Kastanea περιλαμβάνονται, επίσης, σάουνα, χαμάμ και υπόγειο parking.

Οι κοινόχρηστοι χώροι του Kastanea είναι εξίσου γοητευτικοί με τα δωμάτια. Τι να πρωτοξεχωρίσει κανείς; Τον βιομηχανικής αισθητικής χώρο υποδοχής; Το νεοϋρκέζικο lobby, με τον ατμοσφαιρικό φωτισμό; Ή μήπως το bar, όπου ανακατεύονται τα βράδια premium malts, χρωματιστά κοκτέιλ, σπιτικά λικέρ και ιδιαίτερες ετικέτες μπύρας;

Την παράσταση κλέβει το custom made πρωινό, στο οποίο πρωταγωνιστούν ντόπια παραδοσιακά προϊόντα, αλλά και gourmet δημιουργίες –λέγε με σούπα από κάστανο και porcini.

Το Kastanea House & Bar λειτουργεί όλο τον χρόνο. Οι τιμές κυμαίνονται από 70 έως 140 ευρώ για το δίκλινο δωμάτιο με πρωινό, αναλόγως εποχής.

Η.Κ.

Kastanea House & Bar, Άγιος Νικόλαος, Ευρυτανία, τηλ.: 22370 21210
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v