Οι 6 τουρκικές μέρες του υπαρκτού γυμνισμού

Το πρώτο ξενοδοχείο γυμνιστών στον ισλαμικό κόσμο αναγκάστηκε να κλείσει έξι μόλις ημέρες μετά το άνοιγμά του, με αιτιολογία ένα... μπαλκόνι που δεν συμφωνούσε με τα αρχιτεκτονικά σχέδια. Σκέφτηκε κανείς θεωρία συνωμοσίας;
Το πρώτο ξενοδοχείο γυμνιστών του ισλαμικού κόσμου αναγκάστηκε να κλείσει, μόλις έξι ημέρες μετά τα επίσημα εγκαίνιά του. Το ξενοδοχείο Adaburnu Golmar στη Datca στα τουρκικά παράλια έκλεισε μετά από επιθεώρηση των τοπικών αρχών, η οποία βρήκε ότι ένα μπαλκόνι δεν είχε χτιστεί σύμφωνα με τα σχέδια του αρχιτέκτονα.

Οι δώδεκα πρώτοι γυμνοί πελάτες του resort των 64 δωματίων χρειάστηκε να μεταφερθούν σε πιο συμβατικά καταλύματα. Ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου, Ahmed Kosar, δήλωσε στο BBC ότι ελπίζει να τροποποιήσει το μπαλκόνι και να ξανανοίξει το ξενοδοχείο εντός της εβδομάδας.

Με εμπειρία δεκαπέντε χρόνων στον τουρισμό, ο επιχειρηματίας αναζητά διαρκώς νέους επιχειρηματικούς δρόμους στην βιομηχανία των 20 εκατομμυρίων δολαρίων –περίπου 15,5 εκατομμύρια ευρώ– και, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, αρκετοί Ευρωπαίοι πελάτες σε άλλα ξενοδοχεία του είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τον γυμνισμό.

Το resort κατασκευάστηκε σε ένα ήσυχο σημείο της χερσονήσου της Datca, δυτικά του δημοφιλούς Marmaris. Ο γυμνισμός επιτρεπόταν γύρω από την πισίνα, ενώ ένα mini van του ξενοδοχείου μετέφερε τους πελάτες σε ιδιωτική παραλία όπου μπορούσαν επίσης να κάνουν γυμνισμό.

Ο κ. Kosar δήλωσε εξοργισμένος και προσέθεσε ότι πολλά ξενοδοχεία στη γύρω περιοχή λειτουργούν χωρίς όλες τις άδειες που απαιτούνται από την τουρκική νομοθεσία. Το ξενοδοχείο του χρειάστηκε δύο χρόνια για να ολοκληρωθεί, ενώ σύμφωνα πάντα με τον ίδιο οι κάτοικοι της περιοχής δεν προέβαλαν αντιρρήσεις, από τη στιγμή που οι γυμνοί πελάτες του θα περιορίζονταν στους χώρους του resort και της ιδιωτικής παραλίας.

Το ξενοδοχείο απευθύνεται αποκλειστικά και μόνο σε τουρίστες –η διαμονή Τούρκων πολιτών δεν επιτρέπεται– ενώ το προσωπικό, η συντριπτική πλειοψηφία του οποίου είναι άνδρες, είναι πάντα ντυμένο.

Ο κ. Kosar αρνήθηκε να απαντήσει στην ερώτηση αν πιστεύει ότι το κλείσιμο του ξενοδοχείου υποκινήθηκε από μέλη του κυβερνώντος κόμματος AK, το οποίο έχει συχνά κατηγορηθεί για την επιβολή αυστηρής ισλαμικής πρακτικής σε πολλά μέρη της Τουρκίας. Είπε, όμως, πως αν τα σχέδια του συνεχίζουν να εμποδίζονται, θα εξετάσει το ενδεχόμενο να μεταφέρει το ξενοδοχείο στο εξωτερικό, ενδεχομένως στην Κροατία ή στα κατεχόμενα της Κύπρου.

Η.Κ.
Πηγή: BBC News
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v