Κατώγι Αβέρωφ: Οινοτουρισμός στις πλαγιές της Πίνδου

Συνδυάζοντας τον κόσμο του κρασιού με την τέχνη και το μαγευτικό φυσικό περιβάλλον, το ξενοδοχείο – οινοποιείο 'Κατώγι Αβέρωφ', αποτελεί μιας πρώτης τάξης ευκαιρία για διαμονή και οινοτουρισμό στις καταπράσινες πλαγιές του Μετσόβου.
Κατώγι Αβέρωφ: Οινοτουρισμός στις πλαγιές της Πίνδου
Παραδοσιακό και με πλούσια φυσική ομορφιά, το γραφικό Μέτσοβο, δεσπόζει σκαρφαλωμένο θαρρείς στις καταπράσινες πλαγιές της Πίνδου σε υψόμετρο 1200 μέτρων, δελεάζοντας τον υποψήφιο επισκέπτη να το γνωρίσει από κοντά και να έρθει σε άμεση επαφή με την φύση, την αρχιτεκτονική, τις βυζαντινές αρχαιότητες και εν γένει την ζωντανή παράδοση ενός τόπου, ο οποίος παρά την τουριστική ανάπτυξη δεν παύει να μεταμορφώνεται και να μεταλλάσσεται σε προορισμό «παντός καιρού» - και πάσας εποχής.

Προορισμός εν μέρει «οινικός», το Μέτσοβο δεν θα μπορούσε να μην έχει ένα ξενοδοχείο το οποίο θα συνδυάζει την άνετη διαμονή με τον οινοτουρισμό. Η συγκεκριμένη ιδέα υλοποιήθηκε ιδανικά πριν από δύο περίπου χρόνια, με την δημιουργία του ατμοσφαιρικού ξενοδοχείου Κατώγι Αβέρωφ, ακριβώς δίπλα από το διάσημο οινοποιείο. Με μια πρώτη ματιά, ο εξωτερικός σχεδιασμός του ξενοδοχείου εντυπωσιάζει με την προσήλωσή του στην παραδοσιακή αρχιτεκτονική της περιοχής, ενώ η εσωτερική του διακόσμηση πρωτοτυπεί, καθώς έχουν χρησιμοποιηθεί παραδοσιακά και μοντέρνα στοιχεία, όπως επίσης και έργα σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών.

Τα δεκαπέντε «οινικά» του δωμάτια που διακρίνονται σε λευκά και κόκκινα – όπως ακριβώς και το κρασί- έχουν το δικό τους ιδιαίτερο όνομα και στυλ, το οποίο αντλούν από τα αντίστοιχα ονόματα των κρασιών και των αμπελώνων της εταιρείας Κατώγι – Στροφιλιά. Διαθέτουν αυτόνομη θέρμανση, ασύρματη σύνδεση στο Ίντερνετ, μίνι μπαρ, τηλεόραση και DVD, ενώ διακρίνονται σε απλά δίκλινα, δίκλινα deluxe (πιο ευρύχωρα και με μπαλκόνι) και δίχωρα, τα οποία διαθέτουν τζάκι και μπορούν να φιλοξενήσουν μέχρι και τέσσερα άτομα.

Κατά την διάρκεια της διαμονής σας στο ξενοδοχείο και ύστερα από συνεννόηση με τους υπεύθυνους μπορείτε να ξεναγηθείτε στο οινοποιείο, να κάνετε πικ νικ στην καταπράσινη εξοχή, πεζοπορία, ιππασία και να παρακολουθήσετε παραστάσεις του Χορευτικού Συλλόγου Μετσόβου. Αξίζει επίσης να επισκεφτείτε το Αρχοντικό του Βαρώνου Μιχαήλ Τοσίτσα, όπου στεγάζεται το περίφημο Μουσείο Λαογραφικής Τέχνης και η διάσημη Πινακοθήκη Ε. Αβέρωφ, με τη μόνιμη έκθεσή της να παρουσιάζει 250 έργα ζωγραφικής, γλυπτικής και χαρακτικής των σημαντικότερων Ελλήνων καλλιτεχνών του 19ου και 20ου αιώνα.

Αναλυτικές πληροφορίες για το οινοποιείο και τα κρασιά της εταιρείας θα βρείτε σε παλαιότερο άρθρο εδώ.

Για ένα απλό δίκλινο με πρωινό θα πληρώσετε 100€, για ένα δίκλινο deluxe 120€ με πρωινό, ενώ το δίχωρο δωμάτιο θα σας κοστίσει 150€ την βραδιά συμπεριλαμβανομένου πρωινού.

Ξενοδοχείο Κατώγι Αβέρωφ:
Μέτσοβο, 44200 Ήπειρος
Τηλέφωνο: 26560 42505

Νικόλας Γεωργιακώδης
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v