Ξενώνας Σακαλή: Και αρχοντικό και design

Συνδυάζοντας μοναδικά την πηλιορείτικη παράδοση με τις επιταγές του σύγχρονου design, ένας ξενώνας στις Πινακάτες του Πηλίου παραδίδει μαθήματα αισθητικής, σε δωμάτια που βαφτίζονται με τα ονόματα των δορυφόρων του Δία και κοινόχρηστους χώρους που διακοσμούνται με τα χρώματα της Γης.
Ξενώνας Σακαλή: Και αρχοντικό και design
Σε ένα από τα «μυστικά» χωριά του Δυτικού Πηλίου, τις πανέμορφες Πινακάτες, ανάμεσα στον Άγιο Γεώργιο Νηλείας και τη Βυζίτσα, και σκαρφαλωμένο σε υψόμετρο 560 μέτρων, ένα πηλιορείτικο αρχοντικό αναπαλαιώθηκε, για να μετατραπεί σε πολυτελή ξενώνα, που δεν απαρνείται τις παραδοσιακές καταβολές του.

Το αντιλαμβάνεσαι ήδη από την είσοδο: πέτρινοι τοίχοι, ξύλινα ταβάνια με εξωτερικά δοκάρια και βαριά, χειροποίητα χαλιά συνδυάζονται αρμονικά με δερμάτινους καναπέδες, ζεστά, γήινα χρώματα και ατμοσφαιρικό φωτισμό σε ένα ευφάνταστο μείγμα θεσσαλικής παράδοσης και υψηλού design.

Τέσσερα δίκλινα δωμάτια, τρία deluxe και μία σουίτα, το καθένα με το δικό του, ιδιαίτερο στυλ, δανείζονται τα ονόματά τους από τους οκτώ δορυφόρους του Δία: Αδράστεια, Σινώπη, Ιμαλία, Ιλάειρα, Αμάλθεια, Πασιφάη, Λήδα, Λυσιθέα.

Δίνοντας έμφαση στη φινέτσα και τη διακριτική πολυτέλεια, τα δωμάτια και η σουίτα του ξενώνα είναι διακοσμημένα με αυθεντικά έπιπλα εποχής και αντίκες, ρετρό φωτιστικά, χειροποίητα χαλιά και κεντητά υφάσματα. Κάποια από τα δωμάτια διαθέτουν και τζάκι, το άναμμα του οποίου αναλαμβάνει το προσωπικό του ξενώνα. Όλα τα κρεβάτια διαθέτουν ανατομικά στρώματα Cocomat, κατασκευασμένα αποκλειστικά από φυσικά υλικά, ενώ οι σειρές περιποίησης και καλλυντικών στο μπάνιο είναι της εταιρείας Hermes.

Η σουίτα αποτελείται από δύο χώρους. Οι αντίκες, ο ξυλόγλυπτος καθρέφτης, το υπέρδιπλο κρεβάτι με το περίτεχνο κεφαλάρι, η ξύλινη οροφή, το χειροποίητο χαλί και τα ρομαντικά φωτιστικά στο υπνοδωμάτιο προσθέτουν πολυτέλεια στην αίσθηση σπιτικής θαλπωρής. Το άλλο δωμάτιο, σαν παραδοσιακός οντάς, διαθέτει δύο αντικριστούς καναπέδες, με εντυπωσιακά βαθυκόκκινα υφάσματα και μαξιλάρια. Δυνατό χαρτί της σουίτας, όμως, είναι τα τεράστια παράθυρα, τα οποία προσφέρουν πανοραμική θέα στον Παγασητικό, τις αμφιθεατρικά κτισμένες Πινακάτες και τις καταπράσινες πλαγιές του βουνού των Κενταύρων.

Στα highlights του ξενοδοχείου προσθέστε την εξωτερική θερμαινόμενη πισίνα, που απολαμβάνει μαγευτική θέα στα νερά του Παγασητικού και το απολύτως ζεν boutique spa, που αναλαμβάνει να ολοκληρώσει τη χαλάρωση και αναζωογόνηση που εγγυάται ούτως ή άλλως το γαλήνιο περιβάλλον.

Το «παράσπιτο», το πέτρινο σπιτάκι πλάι στο αρχοντικό, που προστέθηκε μετά την αναπαλαίωση, φιλοξενεί τον οντά, με το ανατολίτικο τζάκι και τη μαγευτική θέα στην πηλιορείτικη φύση, καθώς και την αίθουσα του πρωινού, το οποίο δε θα μπορούσε να μην περιλαμβάνει αχνιστό, ζυμωτό ψωμί, σπιτικές πίττες και μαρμελάδες, σύμφωνα με τον άγραφο νόμο των ξενώνων της περιοχής.

Ο Ξενώνας Σακαλή λειτουργεί όλο το χρόνο. Οι τιμές αυτήν την περίοδο ξεκινούν από 120 ευρώ για το δίκλινο δωμάτιο με πρωινό.
 
Η.Κ.

Ξενώνας Σακαλή, Πινακάτες Πηλίου, τηλ.: 24230 86560, 6932429150
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v