Σήμαντρον: Η φύση της πολυτέλειας

Με την πλάτη του να ακουμπά στη θάλασσα και το βλέμμα να ατενίζει τον Χελμό, ένα παραδοσιακό ξενοδοχείο στην καρδιά του καταπράσινου ελαιώνα που κάποτε στέγαζε κελιά μοναχών, υπόσχεται να μας μυήσει στα μυστικά της φυσικής ζωής.
Σήμαντρον: Η φύση της πολυτέλειας
Στην καρδιά ενός καταπράσινου ελαιώνα, οι πέτρινες κατοικίες των μοναχών της μονής Μεγάλου Σπηλαίου, κτισμένες το 1840, αναπαλαιώθηκαν με μεράκι για να δημιουργήσουν ένα παραδοσιακό ξενοδοχείο που ακουμπά στη θάλασσα, αλλά έχει το βλέμμα στραμμένο στο βουνό. Σε απόσταση 11 χιλιομέτρων από το Αίγιο, στο χωριό Ελαιώνας, το παραδοσιακό ξενοδοχείο Σήμαντρον συνδυάζει την αίσθηση αυθεντικής φιλοξενίας με την απαράμιλλη αισθητική.

Πέρα από το μαγευτικό τοπίο, που συνδυάζει τη γαλήνη της θάλασσας, η οποία απέχει μόλις 350 μέτρα, με την άγρια γοητεία του ορεινού όγκου του Χελμού, βασικό πλεονέκτημα του Σήμαντρου είναι η φυσική πολυτέλεια που κυριαρχεί σε όλους τους χώρους του. Η πέτρα και το ξύλο παντρεύονται με αραχνοΰφαντες κουρτίνες στα δωμάτια, ατμοσφαιρικό φωτισμό και έπιπλα εποχής. Η υψηλή τεχνολογία, χωρίς να απουσιάζει, καταλαμβάνει αυστηρά και μόνο το χώρο που της αναλογεί, χωρίς να αποσπά την προσοχή από τη διακόσμηση.

Σαράντα δύο συνολικά δωμάτια και σουίτες προέκυψαν από την πρόσφατη ανακαίνιση των κελιών των μοναχών διατηρώντας την παραδοσιακή αρχιτεκτονική τους. Η εσωτερική διακόσμηση κινείται σε γήινους τόνους, ώστε να αναδεικνύει τα φυσικά υλικά της κατασκευής. Οι πέτρινοι τοίχοι διακοσμούνται με γκραβούρες, τα έπιπλα είναι στην πλειοψηφία τους ξύλινα και ο φωτισμός ατμοσφαιρικός, από φινετσάτα πορτατίφ και φωτιστικά δαπέδου.

Όλα τα δωμάτια και οι σουίτες είναι πλήρως εξοπλισμένα με μπάνιο με μπανιέρα ή ντους, air-conditioning – θέρμανση, δορυφορική τηλεόραση – ραδιόφωνο, δυνατότητα DVD, απευθείας τηλεφωνική σύνδεση, mini bar, στεγνωτήρα μαλλιών, θυρίδες ασφαλείας, μπουρνούζι, παντόφλες και προϊόντα υγιεινής και περιποίησης. Κάποια από τα δωμάτια διαθέτουν και τζάκι.

Στις παροχές του ξενοδοχείου περιλαμβάνονται, επίσης, καθημερινή καθαριότητα δωματίων, tv room, βιβλιοθήκη και χώρος ίντερνετ (wifi), παραδοσιακό εστιατόριο με μεσογειακή κουζίνα, a la carte εστιατόριο υψηλών προδιαγραφών και κάβα κρασιών, παραδοσιακό πρωινό, δυνατότητα χορτοφαγικού μενού, 24 ώρες room service, bar, πλήρως εξοπλισμένο συνεδριακό κέντρο ("Αιμιλιανός"), υπηρεσία γραμματείας & οργάνωσης συνεδρίων, boutique με παραδοσιακά προϊόντα, πισίνα 6,5 x 13,5 τμ, ιδιωτικό πάρκινγκ και δυνατότητα ενοικίασης αυτοκινήτου.

Το ξενοδοχείο διαθέτει δική του φάρμα με ζώα και βιολογικό κήπο, προϊόντα του οποίου χρησιμοποιούνται για την παρασκευή των εδεσμάτων που προσφέρονται. Καθημερινά διοργανώνονται εκπαιδευτικά και ψυχαγωγικά προγράμματα, όπως μαθήματα μεσογειακής κουζίνας, συμμετοχή στη φροντίδα των ζώων της φάρμας και του λαχανόκηπου, πεζοπορίες και εργαστήρια ζωγραφική σε γυαλί και κατασκευής χειροποίητου κοσμήματος, χωρίς καμία επιπλέον χρέωση.

Τα βράδια θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε θεατρικές παραστάσεις, πληρώνοντας ένα εισιτήριο της τάξης των 5 ευρώ, ή να συμμετέχετε σε θεματικές βραδιές μαγειρικής, οι οποίες κινούνται από το barbecue έως τη διεθνή κουζίνα, με την αντίστοιχη κάθε φορά μουσική. Οι βραδιές γευσιγνωσίας περιλαμβάνονται στην τιμή της ημιδιατροφής.

Το Σήμαντρον λειτουργεί όλο το χρόνο. Οι τιμές αυτήν την περίοδο ξεκινούν από 114 ευρώ για το δίκλινο δωμάτιο και από 170 ευρώ για τη σουίτα, με πρωινό και ένα γεύμα. Από Κυριακή έως Πέμπτη, και μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου, ισχύει η προσφορά των 88 ευρώ για το δίκλινο δωμάτιο με πρωινό.

Η.Κ.

Σήμαντρον, Ελαιώνας Διακοφτού, Αίγιο, τηλ.: 2810 300550
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v