Κόζιακας: Σουίτες και σοφίτες στην καρδιά του βουνού

Πολυτελέστατες, κομψές σουίτες και cozy, ξύλινες σοφίτες. Παραδοσιακό οινομαγειρείο και gourmet wine restaurant. Spa και τζάκι. Το ξενοδοχείο Κόζιακας παντρεύει την παράδοση με την πολυτέλεια και μας περιμένει για μαγευτικά weekends στην Ελάτη.
Κόζιακας: Σουίτες και σοφίτες στην καρδιά του βουνού
Σε ένα από τα πλέον αγαπημένα «χειμερινά» χωριά, την κατάφυτη Ελάτη, ένα ξενοδοχείο με ιστορία χρόνων ανακαινίζεται, για να αποκτήσει μια σειρά από ατμοσφαιρικές, κομψότατες σουίτες, διατηρώντας ταυτόχρονα το cozy, παραδοσιακό ύφος των σοφιτών του, οι οποίες κλέβουν την παράσταση. Το ξενοδοχείο Κόζιακας αναμιγνύει την πολυτέλεια με τη ζεστή ατμόσφαιρα, το παλιό με το καινούριο, την άνεση με τη θαλπωρή, σε χώρους προσεγμένους μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια.

Κομψότητα και πολυτέλεια είναι τα κύρια χαρακτηριστικά των σουιτών. Ξύλινα πατώματα και επιφάνειες, πολυτελή υφάσματα, ατμοσφαιρικός φωτισμός από προσεκτικά τοποθετημένες πηγές φωτός και, βέβαια, το απαραίτητο τζάκι –για να μην ξεχνάμε πού βρισκόμαστε– πλαισιώνονται από ιδιαίτερες λεπτομέρειες σε αντικείμενα και έπιπλα που αναδεικνύουν χωρίς να βαραίνουν το χώρο, με αποτέλεσμα η διακόσμηση να κινείται στα πλαίσια του… ζεστού minimal.

Πλήρως εξοπλισμένες –όπως άλλωστε θα περιμένατε– με όλες τις απαραίτητες παροχές και ανέσεις, στις οποίες περιλαμβάνονται mini bar, τηλεόραση plasma και DVD player, μεταξύ άλλων, οι σουίτες διαθέτουν Jacuzzi στις… ολυμπιακών διαστάσεων μπανιέρες τους, ενώ όλες οι υπηρεσίες spa περιλαμβάνονται στις standard παροχές τους –μπορείτε, δηλαδή, να τις απολαύσετε prive, χωρίς να χρειαστεί καν να διασχίσετε το διάδρομο του ξενοδοχείου.

Στον αντίποδα, παραδοσιακός χαρακτήρας και cozy ύφος στη διακόσμηση χαρακτηρίζουν τις σοφίτες. Ζεστό ξύλο από τα επικλινή ταβάνια μέχρι τα πατώματα και τους τοίχους, απαλός, ρομαντικός φωτισμός και γήινα χρώματα συνθέτουν τη διακόσμησή τους, ενώ το τζάκι προσθέτει την έξτρα πινελιά ατμόσφαιρας, που ούτως ή άλλως δεν υπολείπεται. Πλούσιο, παραδοσιακό πρωινό και αυθεντική φιλοξενία θα σας κάνουν να νιώσετε πως επισκέπτεστε το σπίτι της γιαγιάς στο χωριό.

Στον κάτω όροφο, δύο γαστρονομικές επιλογές εξασφαλίζουν ότι δε θα χρειαστεί να βγείτε από το ξενοδοχείο, παρά μόνο για να υποκύψετε στη γοητεία της Ελάτης, που θα σας κάνει να θέλετε να την περπατήσετε. Από τη μία, το Οινομαγειρείο Καλαμαράς παντρεύει ντόπια υλικά με αρωματικά μυρωδικά και φρέσκα χορταρικά για να μεγαλουργήσει με τοπικές συνταγές, τις οποίες σερβίρει σε ένα παραδοσιακό περιβάλλον.

Από την άλλη, το wine restaurant Δειπνοσοφιστής συνδυάζει το άψογο art de la table με τις gourmet γεύσεις και το ρομαντικό περιβάλλον. Εδώ θα δοκιμάσετε δημιουργίες όπως φιλέτο φασιανού με προσούτο και αγκινάρες, sirloin ελαφιού με βασιλομανίταρα, μενταγιόν ζαρκαδιού με μαύρη τρούφα, ενώ θα συνοδεύσετε το γεύμα σας με μία από τις 400 προσεκτικά επιλεγμένες ετικέτες κρασιών και θα το κλείσετε απολαυστικά, επιλέγοντας από μια μεγάλη ποικιλία πούρων.

Το ξενοδοχείο λειτουργεί όλο το χρόνο. Οι τιμές για τις σοφίτες ξεκινούν από 60 ευρώ με πρωινό, ενώ για τις σουίτες κυμαίνονται από 140 έως 170 ευρώ, επίσης με πρωινό.
 
Η.Κ.

Κόζιακας Σουίτες & Σοφίτες, Ελάτη Τρικάλων, τηλ.: 24340 71270, 24340 71100, 6942015784
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v