Ελαιώνας: Η απάντηση στο κάλεσμα της φύσης

Ποιος είπε ότι για να έρθουμε σε επαφή με τη φύση πρέπει να απομακρυνθούμε πολύ από την πόλη; Λίγo έξω από την Αθήνα, στις Ροβιές της Β. Εύβοιας, ο Αγροτουριστικός Ξενώνας Ελαιώνας μας προσκαλεί για λίγες μέρες πραγματικής χαλάρωσης και ευεξίας, με άρωμα ελιάς.
350 στρέμματα με ελαιώνες. 500μ. υψόμετρο. Απέραντη θέα στη γαλήνια θάλασσα. Απόλυτα φυσικό περιβάλλον που δημιουργεί αισθήματα γαλήνης και ηρεμίας. Και όλα αυτά λίγα μόνο χιλιόμετρα από την Αθήνα, στην περιοχή Ροβιές, στη Βόρειο Εύβοια. Τι παραπάνω μπορεί να χρειάζεται ο σημερινός κάτοικος της πόλης, που πνίγεται καθημερινά από τα άγχη, το στρες το καυσαέριο και την πίεση, για τις διακοπές του;

Ακόμα και αν δεν είστε fan του αγροτουρισμού, οι περισσότεροι απλά επειδή δεν το έχετε δοκιμάσει ακόμα, επισκεπτόμενοι τον Ελαιώνα, θα ανακαλύψετε την ανυπολόγιστη αξία της άμεσης επαφής με τη φύση.

Ο μοναδικός αυτός ξενώνας είναι χτισμένος στην πλαγιά ενός λόφου, αντίκρυ στον Ευβοϊκό, έτσι ώστε από κάθε δωμάτιο να έχει ο επισκέπτης άπλετη θέα στη θάλασσα. O δε ελαιώνας που τον περιβάλλει δημιουργήθηκε εδώ και 100 χρόνια με αγάπη και μεράκι από την ίδια την οικογένεια των ιδιοκτητών, σε ένα εύφορο και προφυλαγμένο από το βοριά κάμπο. Το πρόγραμμα LEADER II της Ε.Ε. έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να πληροί τις υψηλότερες προδιαγραφές που μπορεί ένα αγροτουριστικό κατάλυμα.

Σχετικά με τη διαμονή σας εκεί πρέπει να γνωρίζετε ότι όλα τα δωμάτια είναι σε ένα ενιαίο κτίριο, και είναι επιπλωμένα και διακοσμημένα με το προσωπικό γούστο των ιδιοκτητών. Διατίθενται, λοιπόν, δωμάτια 4 ατόμων που αποτελούνται από δύο δωμάτια, ένα στο ισόγειο και ένα στον όροφο που επικοινωνούν μεταξύ τους με εσωτερική σκάλα, ενώ έχουν μπάνιο σε κάθε δωμάτιο. Είναι κατάλληλα για οικογένειες με παιδιά άνω των 6 ετών ή για παρέες/ζευγάρια. Στις παροχές αυτών των δωματίων (60 τ.μ.) περιλαμβάνονται επίσης ο κλιματισμός (ή η θέρμανση το χειμώνα), διπλά τζάμια και παραθυρόφυλλα για απόλυτη ησυχία, βεράντα και ιδιωτικό κηπάκι απ’όπου μπορεί κανείς να απολαύσει το ηλιοβασίλεμα, αλλά και ψυγειάκι, τηλέφωνο και… βιβλία αντί για τηλεόραση.

Υπάρχουν επίσης 10 δωμάτια για 2 άτομα, με κρεβάτια με ανατομικά στρώματα, κλιματισμό (ή θέρμανση), μπάνιο, έπιπλα ειδικά σχεδιασμένα και διακοσμημένα για να ταιριάζουν με το ύφος του ελαιώνα, αλλά και μία υπέροχη θέα που κόβει την ανάσα.

Στα αξιοσημείωτα του ξενώνα περιλαμβάνονται επίσης το υπέροχο εστιατόριο, το οποίο λαμβάνει χώρα κάτω από τις ελιές το καλοκαίρι και στη τζαμένια τραπεζαρία, δίπλα στο σαλόνι με το τζάκι, τον χειμώνα. Εκεί μπορείτε να απολαύσετε πλούσιο πρωινό με φρέσκο χυμό φρούτων, ζυμωτό σπιτικό ψωμί, σπιτική μαρμελάδα, μέλι, αυγά από το κοτέτσι και ελιές από το κτήμα. Εκεί μπορείτε επίσης, να πάρετε και το βραδινό σας, από τις 8.00 έως τις 9.30 το βράδυ, όπου θα σας ενθουσιάσουν τα σπιτικά γλυκά και οι γνήσιες ελληνικές συνταγές με βάση το ελαιόλαδο.

Ο ξενώνας διαθέτει ακόμα ένα πανέμορφο καθιστικό με τζάκι, μία ευχάριστη αίθουσα για δραστηριότητες, βιβλιοθήκη αλλά και αργαλειός, για να μυηθείτε στον ελεύθερο χρόνο σας στην τέχνη της υφαντικής.

Τι άλλο μπορείτε να κάνετε κατά τη διαμονή σας εκεί; Ένα πλήθος δραστηριοτήτων προσφέρονται τόσο από τον ξενώνα όσο και από την ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Εύβοιας. Συγκεκριμένα, το μεγάλο κτήμα και το δάσος που το περιβάλλει, προσφέρονται για περιπάτους σε ένα καταπράσινο περιβάλλον. Οι ιδιοκτήτες, μάλιστα, είναι πρόθυμοι να σας προσφέρουν πληροφορίες για το δέντρο της ελιάς και να σας δείξουν κάποια στο κτήμα που βρίσκονται εκεί πάνω από 1.000 χρόνια και παράγουν ακόμα καρπούς. Οι λάτρεις του birdwatching θα έχουν μάλιστα την ευκαιρία να παρατηρήσουν πουλιά που φωλιάζουν στον ελαιώνα αλλά και μεταναστευτικά. Μυρίστε τα αρωματικά βότανα και τα αναρίθμητα αγριολούλουδα και αφεθείτε στο μαγικό ταξίδι της φύσης.

Και επειδή το καλοκαίρι απαιτεί θάλασσα, έχετε να επιλέξετε ανάμεσα σε αμέτρητες παραλίες που πλαισιώνουν την ακτή της Βόρειας Εύβοιας, κάποιες εκ των οποίων, μοναχικές ακόμα και τον Αύγουστο και με βότσαλα, απέχουν μόνο 500μ. από τον Eλαιώνα. Όμορφες παραλίες με άμμο, επίσης, είναι αυτές στα Γιάλτρα και το Γρεγολίμανο, ενώ στα Ελληνικά θα απολαύσετε τη θέα και στην Κοτσικιά το κύμα. Ενώ μπορείτε αν θέλετε να οδηγήσετε και μέχρι την Αγ. Άννα, για να κολυμπήσετε σε μία φανταστική παραλία 7χλμ. με χρυσαφένια άμμο.

Τα γύρω χωριά, η Αιδηψός με τις πηγές της, γραφική η Λίμνη, το ψαροχώρι Ήλια, είναι ιδανικά για βόλτες με το αυτοκίνητο, ενώ έχουν και πολιτιστικό ενδιαφέρον χάρη στα Λαογραφικά Μουσεία τους, τα αρχαία ερείπια και τα πανέμορφα εκκλησάκια. Στοιχεία που δε μπορούν παρά να ενθουσιάσουν τον καλλιεργημένο ταξιδιώτη.

Αν μόλις αποφασίσατε πού θα περάσετε τις καλοκαιρινές σας διακοπές, μάθετε και τις τιμές: Την υψηλή περίοδο για ένα δίκλινο η τιμή είναι στα 100 ευρώ με πρωινό, ενώ για ένα τετράκλινο στα 170 ευρώ με πρωινό. Κάθε επιπλέον κρεβάτι (που δεν είναι ράντζο αλλά κανονικό κρεβάτι), χρεώνεται 10 ευρώ επιπλέον.

Αγροτουριστικές Κατοικίες Ελαιώνας: Ροβίες Ευβοίας 34005, τηλ. 22270 71 619 και 22270 71 630.

Ε.Μ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v