Lithies Houses: Το εξοχικό που όλοι ονειρευόμαστε

Κακά τα ψέματα, το εξοχικό που όλοι ονειρευόμαστε δεν είναι στη Μύκονο ούτε έχει πισίνες και τζακούζι. Είναι λιτό, πέτρινο και ζεστό, χωμένο σε ένα μεγάλο αγρόκτημα με δέντρα και μελίσσια. Όπως ακριβώς το Lithies Houses, στον Βασιλικό της Ζακύνθου.
Όσο κι αν μας αρέσουν τα πολυτελή ξενοδοχεία και οι παραδοσιακοί ξενώνες, όλοι προτιμάμε κατά βάθος τη ζεστασιά και την άνεση της δικής μας εξοχικής κατοικίας. Το δικό μας σπίτι, που μπορεί να μην έχει την εντυπωσιακότερη θέα ή τις πιο σύγχρονες ανέσεις, αλλά μας γεμίζει με την λιτή του χάρη, η οποία αναδεικνύεται από ένα και μόνο πράγμα: Το ότι αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι από τη φύση που το περιβάλλει.

Όσοι τυχεροί έχουν ένα τέτοιο εξοχικό καταλαβαίνουν ακριβώς τι εννοώ. Για τους υπόλοιπους δημιουργήθηκε το Lithies Houses, ένα σύνολο πέτρινων κατοικιών στο χωριό Βασιλικός, στη νοτιοανατολική πλευρά της Ζακύνθου. Διασκορπισμένα σε ένα αγρόκτημα 55 στρεμμάτων γεμάτο ελαιώνες, αμπέλια και άλλα οπωροφόρα δέντρα, τα σπίτια αυτά με την υπέροχη θέα στη θάλασσα, στο βάθος, αντανακλούν πλήρως την ιδέα του αγροτουρισμού, προσφέροντας στον επισκέπτη μόνο τα απαραίτητα για να απολαύσει την ηρεμία και τη γαλήνη του τοπίου.

Μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα στα έξι σπίτια της οικογένειας Γιαννούλη αυτό που ταιριάζει καλύτερα στις δικές σας ανάγκες. Συγκεκριμένα, τα σπίτια «Ειρήνη», «Ζωή» και «Ελευθερία», μεγέθους 66 τ.μ., έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενήσουν μέχρι έξι άτομα το καθένα. Αποτελούνται από δύο υπνοδωμάτια καθώς και από πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα με τραπεζαρία, ενώ διαθέτουν επίσης κλιματισμός και πλυντήριο ρούχων. Τις ίδιες παροχές διαθέτει και το σπίτι «Χαρά», με τη διαφορά ότι είναι λίγο μικρότερο, στα 56 τ.μ.

Οι τιμές των δωματίων «Ειρήνη», «Ζωή», «Ελευθερία» και «Χαρά», από 1η Μαΐου, που ανοίγει το ξενοδοχείο, είναι στα 80 ευρώ τη βραδιά. Τα δωμάτια, ωστόσο, θα λειτουργούν και όλες τις ημέρες του Πάσχα, με κόστος ανά βραδιά στα 90 ευρώ.

Τα σπίτια «Αρετή» και «Γαλήνη» είναι δύο πέτρινες μεζονέτες των 52 τ.μ. που μπορούν να φιλοξενήσουν από δύο έως πέντε άτομα. Στο ισόγειο υπάρχει καθιστικό με διπλό καναπέ που γίνεται κρεβάτι, πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα και μπάνιο με ντους. Στον δεύτερο όροφο υπάρχει ένα μεγάλο υπνοδωμάτιο με ένα διπλό και ένα μονό κρεβάτι, καθώς και μπαλκόνια με υπέροχη θέα στη θάλασσα και στο γύρω καταπράσινο περιβάλλον.

Οι τιμές των σπιτιών «Αρετή» και «Γαλήνη» από 1η Μαΐου είναι στα 60 ευρώ τη βραδιά, ενώ τις ημέρες του Πάσχα η τιμή αυτή ανεβαίνει στα 70 ευρώ.

Ένα ακόμα στοιχείο που κάνει αυτά τα σπίτια να θυμίζουν ιδιωτικά εξοχικά είναι όλα αυτά τα ολόφρεσκα προϊόντα που ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να γευθεί κατά τη διαμονή του εκεί. Η οικογένεια Γιαννούλη, ανθρώπινη και φιλόξενη, προσφέρει καθημερινά το μέλι, το κρασί και φρούτα και λαχανικά που παράγει η ίδια. Προϊόντα που μπορείτε, επίσης, να προμηθευτείτε και επιστρέφοντας από τις διακοπές σας εκεί.

Μεταξύ άλλων, στο μεγάλο αγρόκτημα στεγάζεται και το υπέροχο εστιατόριο «Λιθίες», πέτρινο και αυτό με κεραμοσκεπή και τη σκιά των κυπαρισσιών, με τζάκι και μεγάλες βεράντες που κοιτούν στις φουντωμένες μουριές της αυλής, και με γνήσια ζακυνθινή κουζίνα που θα σας μείνει αξέχαστη.

Όσο για τις μέρες σας εκεί, αυτές θα είναι γεμάτες από πράσινο, οξυγόνο και… ενδιαφέρουσες «φυσικές» δραστηριότητες. Αν βρεθείτε εκεί την κατάλληλη εποχή, λοιπόν, μπορείτε να παρακολουθήσετε πώς παράγονται τα μελίσσια, πώς συλλέγονται οι ελιές και τι διαδικασία ακολουθείται μέχρι να φτάσουν αυτές στο τραπέζι μας. Στα γύρω μονοπάτια θα απολαύσετε πολύωρες βόλτες, την πλούσια χλωρίδα της περιοχής και τη συνολική ομορφιά ενός έτσι κι αλλιώς αγαπημένου νησιού.

Lithies Houses: Βασιλικός, Ζάκυνθος, τηλ. 26950 35290, 26950 35075.

Ε.Μ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v