Hotel Princess Lanassa: Στην άγρια φύση της Ηπείρου

Το όνομα και τη χάρη της όμορφης συζύγου του βασιλιά Πύρρου πήρε το Hotel Princess Lanassa στο Κοστίτσι των Ιωαννίνων, που υπόσχεται διαμονή πολυτελείας μέσα στη φύση. 
Δεν πήρε μόνο το όνομα αλλά και τη χάρη της όμορφης πριγκίπισσας της Ηπείρου Λάνασσας, αυτό το παραδοσιακό ξενοδοχείο στο Κωστίτσι των Ιωαννίνων, που στεγάζεται στο ανακαινισμένο αρχοντικό, ηλικίας 300 ετών, της οικογένειας Πουλή.

25 μόλις λεπτά από την πρωτεύουσα της Ηπείρου και την πανέμορφη λίμνη τους, σε υψόμετρο 900 μέτρων και θέα στα μεγαλοπρεπή Τζουμέρκα και στο φαράγγι του Αράχθου, το Princess Lanassa δημιουργήθηκε για να προσφέρει στον επισκέπτη ξένοιαστη αλλά και υψηλού επιπέδου διαμονή μέσα στη φύση.

Οι γραφικές εγκαταστάσεις του, φτιαγμένες από πέτρα και ξύλο, σέβονται μεν την τοπική αρχιτεκτονική παράδοση, καταφέρνουν, ωστόσο, να την εξισορροπήσουν με όλες τις σύγχρονες ανέσεις που επιβάλλονται σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο. Με την πισίνα, το υδρομασάζ, το Jacuzzi, το χαμάμ, τη σάουνα και ένα μικρό γυμναστήριο, η διαμονή σας εκεί θα είναι εξίσου ευχάριστη κάθε εποχή του χρόνου.

Στις παροχές του Princess Lanassa περιλαμβάνονται επίσης ένα snack bar, χώρος barbeque, συνεδριακή αίθουσα, αλλά και γήπεδα tennis και ποδοσφαίρου 5x5, που θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα τα νεώτερα μέλη της οικογένειας. Στο εστιατόριο του ξενοδοχείου, άλλωστε, ο επισκέπτης θα απολαύσει γεύσεις της τοπικής κουζίνας, παρασκευασμένες από τα αγνότερα προϊόντα της περιοχής.

Η επιλογή του κατάλληλου δωματίου στο Princess Lanassa είναι δύσκολη καθώς όλα διέπονται από την ίδια σεμνή πολυτέλεια, διαχωρίζονται, όμως, ανάλογα με το μέγεθός τους σε απλά δίκλινα, junior σουίτες, senior σουίτες (με καθιστικό) και σαλέ (με κουζινάκι και καθιστικό), ονομασμένα σύμφωνα με τους συγγενείς και τους ακόλουθους του βασιλιά Πύρρου. Έτσι το κάθε ένα από αυτά έχει τον δικό του, ξεχωριστό χαρακτήρα, δημιουργώντας στον επισκέπτη την αίσθηση ότι διαμένει σε έναν πραγματικά προσωπικό χώρο.

Τα ξύλινα πατώματα, τα σιδερένια κρεβάτια, τα πολυτελή υφάσματα, το παραδοσιακό τζάκι, καθώς και κάθε προσεγμένη λεπτομέρεια στην, λιτή κατά τα άλλα, διακόσμηση των δωματίων βρίσκονται σε άριστη αρμονία με την έξοχη θέα στο καταπράσινο τοπίο του χωριού. Οτιδήποτε παραπάνω θα ήταν περιττό. Όταν βρίσκεται κανείς τόσο κοντά στη φύση, φτάνει να ανοίξει το παράθυρο για να γεμίσει το δωμάτιο με τα πλούσια χρώματα και αρώματά της.

Η προνομιούχα τοποθεσία του ξενοδοχείου, άλλωστε, το καθιστά ιδανικό ορμητήριο για εκδρομές και δραστηριότητες στη φύση. Στη συμβολή των ποταμών Αράχθου και Καλαρρύτικου, 600 μέτρα χαμηλότερα από το ξενοδοχείο, η χλωρίδα και η πανίδα οργιάζουν. Από εκεί, μάλιστα, ξεκινά η κλασική διαδρομή rafting, μέσω των δύο φημιστών τοξοτών γεφυριών Πολιτσάς και Πλάκας.

Λίγα βήματα μακρύτερα βρίσκεται φάρμα με στρουθοκάμηλους και άλογα, τα οποία διατίθενται για ρομαντικές περιηγήσεις στα βουνά, ενώ οι λάτρεις τις πεζοπορίας θα ενθουσιαστούν με τα χαρτογραφημένα μονοπάτια στο φαράγγι. Στο ίδιο το ξενοδοχείο θα βρείτε πληροφορίες για διαδρομές με mountain bikes, καθώς και για τα σεμινάρια Tai Chi Chuan και Yoga.

Κι αν το εξερευνητικό σας πνεύμα σας παρακινήσει, μη διστάσετε να επισκεφθείτε τα τοπικά αξιοθέατα, όπως το μαντείο και το αρχαίο θέατρο της Δωδώνης, το μουσείο ελληνικής ιστορίας και κέρινων ομοιωμάτων Βρέλλη, τις πηγές του Λούρου και το καταπληκτικό μοναστήρι της Τσούκας, ορατό και από τον κήπο του ξενοδοχείου. Καιρού επιτρέποντος, αναζητήστε τον καπετάν Θοδωρή, ο οποίος πρόθυμα θα σας ταξιδέψει στα νησιά του Ιονίου, με μουσική υπόκρουση άριες της Κάλλας.

Επιστρέφοντας στη χαλάρωση και την ηρεμία της σουίτας σας θα νιώσετε αναζωογονημένοι. Θα εκτιμήσετε την άγρια φυσική ομορφιά της κεντρικής Ηπείρου και η διαμονή σας στο Hotel Princess Lanassa θα αποδειχθεί μία αξέχαστη, μαγευτική εμπειρία.

Οι τιμές στο Hotel Princess Lanassa αυτή την εποχή ξεκινούν από 90 ευρώ το δίκλινο, 128 ευρώ για τη junior σουίτα και 151 ευρώ για τη senior σουίτα, συμπεριλαμβανομένου του πρωινού.

Hotel Princess Lanassa: Κωστίτσι, Ιωάννινα Ηπείρου. Τηλ. 26590 22600 και τηλ. Αθηνών για κρατήσεις: 210 81 37 251.

Ε. Μ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v