Παραμυθένιο: Ένα resort φτιαγμένο από χρυσόσκονη

Από κάποιο παραμύθι με μάγους και νεράιδες μοιάζει βγαλμένο το Παραμυθένιο Village Resort, στη Νότια Εύβοια. Πέτρα, ξύλο και σφυρηλατημένο μέταλλο δένουν αρμονικά σε φόντο πράσινο και γαλάζιο, δημιουργώντας το ιδανικό σκηνικό για μια ρομαντική απόδραση.
Με το Φθινόπωρο να πλησιάζει, αλλά το μυαλό να μη λέει να ξεκολλήσει από τις αποδράσεις –που μπορεί πλέον να μη διαρκούν περισσότερο από δύο ημέρες, εξακολουθούν όμως να είναι αναζωογονητικές– ένας κοντινός, πλην γοητευτικός, προορισμός δεν αποτελεί απλά ιδανική λύση για την εξόρμηση του Σαββατοκύριακου. Αποτελεί παραμυθένια προοπτική.

Στις ανατολικές ακτές της Εύβοιας ανάμεσα στο καταπράσινο παραδοσιακό χωριό Πετριές και το γραφικό ψαροχώρι Άγιοι Απόστολοι, το Παραμυθένιο Village Resort υπόσχεται αυτό ακριβώς που υποδηλώνει το όνομά του: στιγμές χαλάρωσης και αναζωογόνησης, πλάι σε τοπία ειδυλλιακά και μέσα σε χώρους βγαλμένους από παραμύθι.

Ένα μικρό χωριό αποτελούμενο από αυτόνομες κατοικίες, πλακόστρωτα δρομάκια, ανθισμένους κήπους και απεριόριστη θέα στο Αιγαίου. Η ρομαντική ζεύξη πέτρας, ξύλου και σφυρηλατημένου μετάλλου σε πράσινο και γαλάζιο φόντο, ο καταπράσινος κήπος δύο στρεμμάτων και η πισίνα αποτελούν τα highlights ενός σκηνικού παραμυθένιου, που θα ανταποκριθεί πλήρως σε κάθε σας επιθυμία και διάθεση: από την ανάγκη για παρέα και επικοινωνία στα τραπεζάκια του bar γύρω από την πισίνα μέχρι την απομόνωση στα καταπράσινα αίθρια πάνω από τα καταγάλανα κρυστάλλινα αιγαιοπελαγίτικα νερά, και τα ρομαντικά δείπνα στο γραφικό ταβερνάκι δίπλα στο συγκρότημα.

Πορφυρό, Σφυρήλατο, Θόλος, Φεγγαρόπετρα και Μωβ-Μπλε είναι οι εμπνευσμένες από τα χρώματα και την ιδιαίτερη διακόσμηση ονομασίες των πέντε κατοικιών του συγκροτήματος. Όλα τα σπιτάκια έχουν απεριόριστη θέα στη θάλασσα και την πισίνα ενώ είναι χτισμένα σύμφωνα με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική, με βασικά στοιχεία την πέτρα, τα γήινα χρώματα, και την κεραμοσκεπή. Το καθένα διαθέτει μπαλκόνι 20m² και ιδιωτικό κήπο με γκαζόν. Κάθε κατοικία είναι 40m² με σαλόνι, υπνοδωμάτιο με διπλό κρεβάτι, πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα και μπάνιο, και μπορεί να φιλοξενήσει από 2 έως 4 άτομα.

Στο Πορφυρό, η αέρινη κουρτίνα που στολίζει τον ουρανό του κρεβατιού αγκαλιάζει τον πορφυρό τοίχο πίσω από το προσκέφαλο δημιουργώντας μια ρομαντική αίσθηση. Τα μεταλλικά με πατίνα παλαίωσης έπιπλα σε γκρίζους τόνους βρίσκονται σε πλήρη αρμονία με το κατακόκκινο τζάκι. Στο Σφυρήλατο, τα χειροποίητα σφυρηλατημένα έπιπλα με πινελιές από δέρμα σε συνδυασμό με την πολίτικη πέτρα προσδίδουν στο χώρο μια αριστοκρατική αλλά απέριττη ατμόσφαιρα.

Στη Θόλο, ο πέτρινος θόλος που αγκαλιάζει το προσκέφαλο του κρεβατιού σε συνδυασμό με τα γήινα χρώματα και την ακατέργαστη πέτρα προκαλούν τις αισθήσεις να ταξιδέψουν σε άλλη εποχή. Η Φεγγαρόπετρα είναι η κατοικία της απόλυτης ηρεμίας. Διακοσμημένη σε τόνους του πράσινου, με σφυρήλατα έπιπλα και, φυσικά, φεγγαρόπετρες. Στο Μωβ-Μπλε, σφυρήλατα έπιπλα και διακοσμήσεις ιδανικά δεμένες με τη θέα του Αιγαίου, συνδυάζονται αρμονικά με τις ομώνυμες, κυρίαρχες αποχρώσεις των τοίχων.

Όλες οι κατοικίες διαθέτουν πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, κλιματισμό, τζάκι, τηλεόραση, DVD και CD-player, σεσουάρ, σίδερο, απευθείας τηλεφωνικές γραμμές, αυτόνομη θέρμανση, χρηματοκιβώτιο, προϊόντα Κορρές και room service. Στο resort θα βρείτε, επίσης, ιδιωτικά barbeque, παιδική χαρά, parking και βιβλιοθήκη με βιβλία & DVD.

Η περιοχή προσφέρεται για ατελείωτες βουτιές και ώρες ηλιοθεραπείας, αφού πολύ κοντά στο Παραμυθένιο θα βρείτε αμέτρητες παραλίες και ήσυχους κολπίσκους, με άμμο, πολύχρωμα βότσαλα και κρυστάλλινα νερά, αλλά και για εξορμήσεις σε απαράμιλλης ομορφιάς φυσικά τοπία και αρχαιολογικούς χώρους, όπως είναι το Αρχαίο Θέατρο, η Αρχαία Θόλος, η Οικία των ψηφιδωτών, ο ναός του Απόλλωνα του Δαφνηφόρου, τα ρωμαϊκά λουτρά, και το αρχαίο τείχος της Ερέτριας.

Για τη διασκέδασή σας, σε απόσταση μικρότερη των δύο χιλιομέτρων βρίσκεται το πανέμορφο ημιορεινό χωριό Πετριές με γραφικά ταβερνάκια κάτω από καταπράσινα Πλατάνια και τρεχούμενα νερά, ενώ ένα χιλιόμετρο βρίσκεται το γραφικό ψαροχώρι Άγιοι Απόστολοι με παραδοσιακές ταβέρνες πάνω στο κύμα αλλά και μπαράκια για τη νυχτερινή σας διασκέδαση. Το Παραμυθένιο Village Resort λειτουργεί όλο το χρόνο. Οι τιμές των κατοικιών αυτήν την περίοδο ξεκινούν από 80 ευρώ.

Παραμυθένιο Village Resort, Κλιμάκι, Πετριές, Εύβοια, τηλ.: 22230 58220/1, 6944804719
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v