Anemi Suites: Σεμνή πολυτέλεια στη Φολέγανδρο

Ένα κατάλυμα που δεν "κραυγάζει" την πολυτέλειά του, ενώ συμβαδίζει με τη μίνιμαλ και κομψή ταυτόχρονα διάθεση του νησιού, εγκαινιάστηκε φέτος στη Φολέγανδρο και αποτελεί ήδη ένα από τα hot spots των Κυκλάδων.
Ποιος θα το φανταζόταν ότι σε ένα τόσο παρθένο αλλά και γοητευτικό νησί σαν τη Φολέγανδρο θα εγκαινιαζόταν ένα τόσο πολυτελές, μοντέρνο και μίνμαλ ταυτόχρονα ξενοδοχείο, όπως το Anemi Suites. Ένα μοναδικό κατάλυμα που ήρθε το φετινό καλοκαίρι για να δημιουργήσει νέα πρότυπα διαμονής στο νησί.

Ο αρχιτέκτονας του Anemi, Αλέξανδρος Σαμαράς, σε συνεργασία με τον διακοσμητή, Σταύρο Παπαγιάννη, φρόντισαν να δημιουργήσουν μία μονάδα 44 δωματίων, σε μορφή μεζονέτας και σουίτας, στεγασμένα σε ένα κτίριο που σέβεται την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του νησιού και των Κυκλάδων γενικότερα. Έτσι, στον Καραβοστάση, έναν ήσυχο οικισμό πάνω από το λιμάνι, απλώνεται ένα σύνολο μικρών γραφικών κτιρίων που ατενίζουν με καμάρι το γαλάζιο του Αιγαίου.

Η εσωτερική διακόσμηση του ίδιου του ξενοδοχείου, καθώς και των δωματίων αποτίνει φόρο τιμής στην απλότητα, την κομψότητα και την πολυτελή λεπτομέρεια. Τα πλήρως εξοπλισμένα δωμάτια, επιπλωμένα με μοναδικού σχεδιασμού κομμάτια, παρέχουν ανεξαρτησία και ένα αίσθημα ιδιωτικής κατοίκισης. Η θέα μάλιστα από τα μπαλκόνια προς την παραλία, η οποία απέχει μόνο 300 μέτρα, συναρπάζει.

Πιο συγκεκριμένα, το Anemi προσφέρει 4 τύπους δωματίων. Τα Premiere Standard Rooms, με δυνατότητα φιλοξενίας 2 ατόμων, καθιστικό, γραφείο εργασίας, μικρό κουζίνα, μπάνιο ή ντους και μπαλκόνι. Τις Junior Suites που μπορούν να φιλοξενήσουν μέχρι τρία άτομα στον καναπέ-κρεβάτι του ανεξάρτητου καθιστικού, ενώ περιλαμβάνουν και όλα τα παραπάνω. Τις Junior Pool Suites, οι οποίες διαφέρουν από τις απλές σουίτες μόνο στο ότι διαθέτουν ιδιωτική πισίνα. Και, τέλος, τις Family Pools Suites που μπορούν να φιλοξενήσουν μέχρι πέντε άτομα. Οι συγκεκριμένες σουίτες είναι μεζονέτες, με κρεβατοκάμαρες και στους δύο ορόφους και ιδιωτική πισίνα.

Κοινές παροχές, ωστόσο, σε όλα τα δωμάτια είναι ο αυτόνομος κλιματισμός, το πολυκουζινάκι με πλήρη οικιακό εξοπλισμό, ένα πλήρες μίνι μπαρ, το χρηματοκιβώτιο, το dvd-player, ένα τηλέφωνο με απευθείας εξωτερική γραμμή, ένα γραφείο εργασίας, ένας στεγνωτήρας μαλλιών και κάποια είδη προσωπικής περιποίησης, ενώ υπάρχει και δυνατότητα σύνδεσης στο διαδίκτυο. Σε κάποια δωμάτια, μάλιστα, διατίθεται και υδρομασάζ.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στο ξενοδοχείο ικανοποιεί κανείς πλήρως και τις γαστριμαργικές του ορέξεις. Το Hohlidia Pool Bar & Restaurant δημιουργήθηκε για να προσφέρει λιτές αλλά και γκουρμέ απολαύσεις όλη την ημέρα, από το πρωί με ένα πλούσιο champagne breakfast, το μεσημέρι με φρέσκους χυμούς και σνακ δίπλα στον πισίνα και το απόγευμα με εκλεκτά γεύματα μέσα από έναν πλούσιο κατάλογο, αλλά και δροσερά κοκτέιλ στο εσωτερικό μπαρ του ξενοδοχείου.

Οι πιο δραστήριοι, βέβαια θα εκτιμήσουν και το ολοκαίνουργιο γήπεδο τένις αλλά και το οργανωμένο γυμναστήριο του ξενοδοχείου για να μην αμελήσουν στις διακοπές τους την προσωπική τους ευεξία, ενώ ιδανική για οικογένειες είναι και η παιδική χαρά, καθώς και η παιδική πισίνα, όλα προσεγμένα ώστε να εφαρμόζουν τα απαραίτητα συστήματα διαχείρισης ποιότητας και αξιοπιστίας. Εκτός των άλλων, η διοίκηση του ξενοδοχείου διαθέτει, εφόσον ζητηθεί, δωρεάν μεταφορά προς και από το λιμάνι, αλλά και ιδιωτικό ελικοδρόμιο, καθώς και υπηρεσία room service.

Αν όλα αυτά σας φαίνονται ιδανικά για τις διακοπές που δεν έχετε πάει ακόμα ή για τις μελλοντικές σας, και αν επιθυμείτε να επισκεφθείτε ένα από τα ομορφότερα φυσικά τοπία του Αιγαίου, αμύλοντο ακόμα από την τουριστική υπερανάπτυξη, επιλέξτε το καράβι, ταχύπλοο κατά προτίμηση (το ταξίδι διαρκεί 3,5 ώρες), που προτιμάτε και κλείστε την κατάλληλη για εσάς σουίτα στο Anemi Hotels.

Οι τιμές των δωματίων έχουν ως εξής: Από 180 μέχρι 250 ευρώ –ανάλογα με την περίοδο- τα Premiere Standard Rooms και μέχρι 310 ευρώ αυτά που διαθέτουν θέα στη θάλασσα, από 250 μέχρι 390 ευρώ οι Junior Suites, από 300 μέχρι 480 ευρώ οι Junior Pool Suites και από 480 μέχρι 750 ευρώ οι Family Pool Suites. Στις τιμές περιλαμβάνεται πρωινό, υπηρεσία καθαρισμού δωματίου δύο φορές την ημέρα, χρήση του γυμναστηρίου καθώς και μετακίνηση από και προς το λιμάνι.

Anemi Hotels: Καραβοστάσης, Φολέγανδρος. Τηλ. 22860 41610, fax. 22860 41611.

Ε. Μ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v