Stelia Mare Boutique Hotel: Με φόντο το γαλάζιο

Το Stelia Mare είναι κάτι παραπάνω από ένα όμορφο κυκλαδίτικο ξενοδοχείο. Είναι η έκφανση του υδάτινου στοιχείου προσαρμοσμένη κατάλληλα σε κάθε του γωνία, στην θέα της θάλασσας, στις χαλαρωτικές ιδιότητες της πισίνας, στο γαλάζιο που -αν μη τι άλλο- χαρακτηρίζει την Πάρο.

Το νερό είναι πηγή ζωής. Σε αυτή τη λογική τουλάχιστον επιδιώκει να μας μυήσει ένα από τα ομορφότερα κυκλαδίτικα ξενοδοχεία, το Stelia Mare, που βρίσκεται στη Νάουσα της Πάρου.

Ωδή στις προσταγές του Feng Shui αποτελεί το συγκεκριμένο ξενοδοχείο, αφού σε κάθε του πλευρά αντικρίζει κανείς γάργαρο το στοιχείο του νερού. Η θέα από τα δωμάτια αποπλανά το βλέμμα στα καταγάλανα νερά της παραλίας των Αγ. Αναργύρων, η ευμεγέθη πισίνα με το τζακούζι στο μεσαύλιο ακριβώς του ξενοδοχείου προσφέρεται για δροσερές βουτιές και συντροφεύει τα καθημερινά γεύματα, και το χαμάμ μαγεύει τους λάτρεις της πολυτέλειας.

Όσο για την αρχιτεκτονική του Stelia Mare, ο περίτεχνος μινιμαλισμός δένει απόλυτα με το λευκό στοιχείο και τις παραδοσιακές κυκλαδίτικες καμάρες, σε ένα αποτέλεσμα μοντέρνο και φιλόξενο ταυτόχρονα. Άλλωστε πρόκειται για ένα μικρό, νεόκτιστο, και αρκετά πολυτελές ξενοδοχείο που δημιουργήθηκε για να φιλοξενήσει λίγους και καλούς!

Πιο συγκεκριμένα, τα δωμάτια του Stelia Mare είναι συνολικά 15, χωρίζονται όμως σε 8 κατηγορίες, που μπορούν να καλύψουν κάθε ανάγκη διαμονής, αφού η αισθητική της λιτής πολυτέλειας κυριαρχεί παντού. Για δύο άτομα υπάρχουν, λοιπόν, 4 πανέμορφα δίκλινα δωμάτια, δύο εκ των οποίων είναι δίχωρα (μεγέθους 30 τ.μ.) τα οποία παρέχουν θυρίδα ασφαλείας, δορυφορική τηλεόραση, πρόσβαση στο Internet, απευθείας τηλέφωνο, ψυγειάκι, κλιματισμό και βεράντα με θέα στη θάλασσα ή την πισίνα.

Περισσότερο άνετες και εντυπωσιακές, βέβαια είναι οι σουίτες, απλές ή λούξ, οι οποίες όχι μόνο διαθέτουν δύο, και κάποιες τρία, δροσερά δωμάτια αλλά και άνετο, ηλιόλουστο καθιστικό με μεγάλο καναπέ / κρεβάτι, δορυφορική τηλεόραση, CD player, φούρνο μικροκυμάτων, διακριτική κουζινίτσα πλήρως εξοπλισμένη στο καθιστικό ή ξεχωριστή κουζίνα, συν όλα όσα αναφέραμε για τα απλά δίκλινα.

Για περισσότερα άτομα τώρα οι ιδιοκτήτες έχουν φροντίσει με απλές και λουξ σουίτες για 3 ή 4 άτομα, με χτιστούς καναπέδες-κρεβάτια, αλλά και με μία executive suite για 4 έως 6 άτομα, με δύο ξεχωριστές κρεβατοκάμαρες, δύο μπάνια και ένα ευρύχωρο καθιστικό. Καθόλου κακή ιδέα για διακοπές με ολόκληρη την οικογένεια, ε;

Και επειδή μία καλή μέρα οφείλει να ξεκινά με ένα καλό πρωινό, στο Stelia Mare, τα πράγματα είναι απλά και ελληνικά. Το πρωινό σας μπορείτε να το ετοιμάσετε στο κουζινάκι του δωματίου και να το απολαύσετε στην άνετη βεράντα, ή στην καλαίσθητη αίθουσα, δίπλα στην πισίνα και με θέα στη θάλασσα, όπου θα σας περιμένει ένα πλήρες μπουφέ. Η γαλήνη της πρωινής ώρας, δίπλα στα κρυστάλλινα νερά είναι η καλύτερη συνταγή χαλάρωσης.

Στη συνέχεια, σπεύσατε για την παραλία. Οι επιλογές είναι πολλές, κι αν όχι η παραλία των Αγίων Αναργύρων μπροστά στο ξενοδοχείο, τότε το Μοναστήρι, τα Λιβάδια, η Χρυσή Ακτή. Η Πάρος βρίθει από πεντακάθαρες παραλίες με καταγάλανα νερά, τόσο που είναι δύσκολο να διαλέξει κανείς την καλύτερη.

Το απογευματάκι ετοιμαστείτε να εξερευνήσετε δύο άλλες πτυχές του νησιού: την γραφική και την κοσμοπολίτικη. Η πολύβουη Νάουσα απέχει μόνο 7 λεπτά από το ξενοδοχείο με τα πόδια και 2 με αυτοκίνητο (αλλά καλύτερα μην πάρετε αυτοκίνητο). Η δε πρωτεύουσα του νησιού, η Παροικιά, απέχει από τη Νάουσα μόνο 15 λεπτά. Αν, ωστόσο, επιθυμείτε κάτι πιο χαλαρό, το γραφικό λιμανάκι με τη μαρίνα της Νάουσας, σας προσκαλεί για ολόφρεσκο ψάρι και δροσερό ούζο, σε ένα περιβάλλον που πραγματικά μυρίζει θάλασσα!

Οι διακοπές σας στο Stelia Maria, δε θα μπορούσαν να είναι πιο ολοκληρωμένες, ειδικά αν συνυπολογίσει κανείς τις υπόλοιπες παροχές του ξενοδοχείου, όπως το μπαρ, το pool bar, το γυμναστήριο, αλλά και το parking, ενώ η άριστη εξυπηρέτηση και φιλοξενία του προσωπικού ολοκληρώνεται με τη δυνατότητα ενοικίασης αυτοκινήτου, ή καλύπτοντας οποιαδήποτε άλλη ανάγκη σας.

Οι τιμές των δωματίων για την high season του Ιουλίου και του Αυγούστου ξεκινούν από 110 ευρώ για ένα απλό δίκλινο και φτάνουν τα 185 ευρώ για μία σουίτα δύο ατόμων, συμπεριλαμβανομένου και του πρωινού.

Stelia Mare Boutique Hotel, Νάουσα, Πάρος, τηλ.: 22840 28888

Ε.Μ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v