Ξενώνας Αρδάμης: Μια ιστορία αιώνων στα πόδια σας

Στην γενέτειρα του Γιάννη Ρίτσου, στο ”ζωντανό” κάστρο της Μονεμβάσιας, ο ξενώνας Αρδάμης θα σας ταξιδέψει στο χρόνο και θα σας χαρίσει μοναδικές στιγμές, κάνοντας την ώρα του αποχωρισμού απλά...δύσκολη.

Στην κάτω πόλη της Μονεμβάσιας, στο ”ζωντανό” αυτό κάστρο με τους μόνιμους κατοίκους του και τους αμέτρητους επισκέπτες, η σκέψη και το σώμα ταξιδεύει στο χρόνο.

Το κυβερνείο του Κάστρου επί Ενετών και το διοικητήριο επί Τουρκοκρατίας έχει μετατραπεί στο παραδοσιακό ξενώνα ’’Αρδάμης’’, ένα πραγματικά εκπληκτικό συγκρότημα από δωμάτια, σουίτες και διαμερίσματα που παραμένουν αναλλοίωτα στο πέρασμα του χρόνου.

Με τα στοιχεία της πέτρας και του ξύλου να κυριαρχούν και διατηρώντας πολλά από τα αρχικά στοιχεία του κτίσματος, ο παραδοσιακός ξενώνας ”Αρδάμης” σαγηνεύει κάθε επισκέπτη και προσφέρει μοναδικές στιγμές χαλάρωσης και ξεκούρασης.

Το θέαμα μπροστά στα γραφικά παραθύρα του πετρόχτιστου ξενώνα, τους πέτρινους θόλους και κυρίως τα ”ιδιαίτερα” του δωμάτια είναι δύσκολο να περιγραφούν με λόγια. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα κάνουν την παραμονή σας αξέχαστη και την ώρα του αποχωρισμού...απλά δύσκολη.

Για τη διαμονή σας μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε 4 σουίτες (η μία βασιλική), 1 δωμάτιο, 1 διαμέρισμα και...έναν Πύργο. Σωστά διαβάσατε. Ο ξενώνας Αρδάμης διαθέτει ένα μοναδικό πύργο με 14 μέτρα ύψος και 7 παράθυρα.

Και τα υπόλοιπα δωμάτια και σουίτες όμως επιφυλλάσουν ανάλογες εκπλήξεις στους επισκέπτες.

Για του λόγου το αληθές αρκεί να αναφέρουμε ότι στο σαλόνι μιας από τις σουίτες υπάρχει ένα πηγάδι 800 περίπου χρόνων με μαρμάρινο στόμιο, διαμορφωμένο σε τραπεζάκι με τζάμι και φως. Ακριβές αντίγραφο του στομίου υπάρχει στο Μουσείο της Κωνσταντινουπόλεως και η φωτογραφία στο Μουσείου του Κάστρου.

Οι παροχές των δωματίων δεν θα μπορούσαν παρά να είναι αντίστοιχες του μεγαλοπρεπούς κτίσματος, προσφέροντας κλιματισμό, δορυφορική τηλεόραση, jacuzzi, τηλέφωνο, 24ωρη πρόσβαση στο internet και κυρίως εκπληκτική θέα. Τί άλλο να ζητήσει κανείς άλλωστε;

Στο καφέ του ξενώνα μπορείτε να απολαύστε ένα ζεστό ή κρύο ρόφημα και να χαλαρώστε υπό τους ήχους της μουσικής.

Αν πάλι επιθυμείτε να...”ταξιδέψετε”, καθήστε στην 100 τμ βεράντα του ξενώνα, απολαύστε τη θέα του απέραντου γαλάζιου και αφήστε τη σκέψη σας να σας πάει...μακριά.

Ταξιδέψτε στην Ιστορία γιατί εδώ, αυτή έχει τον πρώτο λόγο. Ενα λόγο που διαρκεί εδώ και πολλούς αιώνες. Εμείς σας ευχόμαστε απλά...Καλή διαμονή!

Οι τιμές για τα δωμάτια κυμαίνονται μεταξύ 135 και 160 ευρώ, για το διαμέρισμα περίπου 250 ευρώ ενώ για τη βασιλική σουίτα στα 330 ευρώ.

*Ξενώνας Αρδάμης, Κάστρο Μονεμβάσιας, τηλ.: 27320 61886

Ε.Ρ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v