”Μαγικές” νύχτες στα Κάστρα των Ιπποτών

Αναρωτηθήκατε ποτέ πώς θα ήταν να περνούσατε ένα βράδυ σε δωμάτια που έχουν φιλοξενήσει ιππότες και πριγκίπισσες; Με τη μετατροπή πολλών μεσαιωνικών κάστρων σε ξενοδοχεία, η εμπειρία είναι τώρα περισσότερο προσιτή από ποτέ. Το in2life συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει έξι από τα καλύτερα ευρωπαϊκά κάστρα - ξενοδοχεία, για να ζήσετε την πολυσυζητημένη... βασιλική πολυτέλεια στην αυθεντική της εκδοχή.

Αναρωτηθήκατε ποτέ πώς θα ήταν η ζωή σε ένα κάστρο τον 17ο αιώνα; Αν τα σκηνικά των ταινιών εποχής είναι υπαρκτά; Ή πώς θα ήταν να περνούσατε μια νύχτα σε δωμάτια που φιλοξένησαν βασιλείς και πρίγκιπες και διατηρούν ακόμη λίγη από την αίγλη του παλατιού;

Τα καλά νέα είναι ότι, με τη μετατροπή πολλών ευρωπαϊκών κάστρων σε ξενοδοχεία, δε χρειάζεται να διαθέτετε τίτλους ευγενείας για να διαβείτε τις επιβλητικές αυλόπορτες, να κοιμηθείτε σε πουπουλένια στρώματα και να απολαύσετε βασιλικά γεύματα και περιποιήσεις –και όλα αυτά σε συνδυασμό με τη μυστηριακή, όσο και ζεστή, αύρα που τυλίγει τα κάστρα με τη μακραίωνη ιστορία.

Τα… ακόμη καλύτερα νέα είναι ότι, σε όλα τα κάστρα που είδαμε στα πλαίσια της έρευνας για αυτό το μίνι αφιέρωμα, οι τιμές, ομολογουμένως, μας εξέπληξαν. Διότι οι συνειρμοί με ”βασιλικές τιμές” είναι αναπόφευκτες, και ως εκ τούτου, κοιτάζοντας τον τιμοκατάλογο των εν λόγω ξενοδοχείων, σκεφτόμαστε ότι ο Λουδοβίκος XIV θα ήταν διατεθειμένος να δώσει πολύ περισσότερα από 80 ευρώ για να μείνει σε ένα τέτοιο μέρος.

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε μερικά από τα καλύτερα εκ των αναρίθμητων κάστρων – ξενοδοχείων που διαθέτει η Γηραιά Ήπειρος, για να ξέρετε από πού θα ξεκινήσετε την αναζήτησή σας ή πού θα απευθυνθείτε την επόμενη φορά που θα νιώσετε την επιθυμία να αισθανθείτε… βασιλιάδες. Γιατί καμία ”royal suite” δε συγκρίνεται με την ατμόσφαιρα του αυθεντικού σκηνικού.

Belle Isle Castle

Κτισμένο στις αρχές του 17ου αιώνα, στην καρδιά του κτήματος Belle Isle, στη Βόρειο Ιρλανδία, το εντυπωσιακό κάστρο έχει ανακαινιστεί πλήρως, διατηρώντας το παραδοσιακό ύφος στη διακόσμηση, προκειμένου να συμπεριλάβει όλες τις σύγχρονες παροχές και ανέσεις, χωρίς όμως να χάσει τη μοναδική του αύρα. Η λίμνη και το δάσος που το περιβάλλουν προσθέτουν έξτρα πόντους στην αίγλη του.

Στο Belle Isle δεν υπάρχει η δυνατότητα ενοικίασης μεμονωμένων δωματίων. Οι επιλογές διαμονής είναι δύο, η πρώτη για οκτώ και η δεύτερη για δεκατέσσερα άτομα –ουσιαστικά κλείνετε ολόκληρο το κάστρο για εσάς και την παρέα σας. Τα πακέτα διαιρούνται σε εβδομαδιαία και Σαββατοκύριακου, με τα πρώτα να ξεκινούν από 2100 ευρώ (για τη διαμονή οκτώ ατόμων) και τα δεύτερα από 1450 ευρώ.

Lisbellaw, Enniskillen, County Fermanagh, Βόρεια Ιρλανδία, τηλ.: 0044 028 6638 7231

Chateau des Comtes de Challes

Ίσως ένα από τα εντυπωσιακότερα, το κτισμένο τον 14ο αιώνα chateau του Κόμη της γαλλικής πόλης του Challes les Eaux βρίσκεται κρυμμένο ανάμεσα στα αιωνόβια δάση των Άλπεων, σε στρατηγική θέση που προσφέρει εύκολη πρόσβαση σε πόλεις όπως η Lyon και η Grenoble. Πολυτελής διακόσμηση, μαγευτική θέα στην οροσειρά των Άλπεων, μοναδικές gourmet γεύσεις από το πρωινό ως το δείπνο και, βέβαια, η ατμόσφαιρα που παραπέμπει απευθείας σε παραμύθια με ιππότες και πριγκίπισσες συνθέτουν το σκηνικό των ιδανικών χειμερινών διακοπών.

Οι τιμές για τα δίκλινα δωμάτια ξεκινούν από 84 ευρώ, ενώ η VIP σουίτα δε θα σας κοστίσει περισσότερα από 245 ευρώ. Δίνοντας 170 και 330 ευρώ αντίστοιχα απολαμβάνετε και όλα τα γεύματα που παρέχονται στο μοναδικό gourmet εστιατόριο του κάστρου –πρωινό, μεσημεριανό και δείπνο.

Montée du Château BP 1, Challes les Eaux, Γαλλία, τηλ.: 003304 79 727272

Schoenburg Castle

Στη μέση της κοιλάδας του Ρήνου, το κάστρο του 12ου αιώνα υψώνεται επιβλητικά πάνω από τη μεσαιωνική πόλη Oberwesel. Τα δωμάτια και οι σουίτες του είναι διακοσμημένα με ξύλινα παραδοσιακά έπιπλα και εξοπλισμένα με όλες τις απαραίτητες ανέσεις, ενώ προσφέρουν μαγευτική θέα στο Ρήνο. Με πέντε gourmet εστιατόρια και δύο μεγάλα μπαλκόνια για να δειπνήσετε θαυμάζοντας την απαράμιλλη θέα του ποταμού, το Schoenburg υπόσχεται να σας μυήσει στη γερμανική και διεθνή κουζίνα με τον καλύτερο τρόπο.

Οι τιμές των δίκλινων δωματίων ξεκινούν από 150 ευρώ με πρωινό, ενώ οι σουίτες διατίθενται προς 215 ευρώ. Για την περίοδο των Χριστουγέννων, προσφέρονται ιδιαίτερα ελκυστικά ειδικά πακέτα.

Oberwesel am Rhein, Γερμανία, τηλ.: 00490 674493930

Chateau de Maulmont

Στην Auvergne της Γαλλίας, το μαγευτικό chateau του Renaud de Vichy, αρχηγού του τάγματος των ιπποτών, μετράει ήδη επτά αιώνες ζωής. Με δύο λίμνες να το στολίζουν, δύο πισίνες, εσωτερική και εξωτερική, gourmet εστιατόριο και ταβέρνα και καταπράσινα δάση να το περιβάλλουν, το ειδυλλιακό αυτό κάστρο σας περιμένει για να σας προσφέρει μία από τις ρομαντικότερες αποδράσεις που θα μπορούσατε να φανταστείτε.

Εκτός από τα 19 δωμάτια και τα 3 διαμερίσματα, υπάρχει δυνατότητα ενοικίασης ολόκληρου του κάστρου, προς 4400 ευρώ την ημέρα. Οι τιμές για τα δίκλινα δωμάτια ξεκινούν από 80 ευρώ και φτάνουν μέχρι 275 ευρώ για το διαμέρισμα τριών δωματίων.

Saint-Priest Bramefant, Γαλλία, τηλ.: 003304 70590345

Glin Castle

Στις όχθες του ποταμού Shannon, το κάστρο του Ιππότη του Glin και της συντρόφου του Madame FitzGerald, χρονολογείται από τα τέλη του 14ου αιώνα. Διαθέτει 15 δωμάτια με διαφορετική διακόσμηση, τα οποία μπορούν να ενοικιαστούν μεμονωμένα, ενώ υπάρχουν και ειδικά πακέτα ενοικίασης ολόκληρου του κάστρου. Οι καταπράσινοι κήποι κλέβουν αναμφισβήτητα την παράσταση, ενώ το πολυτελές εστιατόριο του κάστρου θα σας μυήσει στα μυστικά της ιρλανδικής κουζίνας.

Οι τιμές των δωματίων ξεκινούν από 220 ευρώ με πρωινό και φτάνουν έως 440 ευρώ, για τα deluxe δωμάτια, ενώ το δείπνο στο εστιατόριο θα σας κοστίσει 48 ευρώ.

Glin, Co. Limerick, Ιρλανδία, τηλ.: 003530 6834173

Castelo de Alvito

Το μεσαιωνικό κάστρο του 15ου αιώνα, στο Alvito της νότιας Πορτογαλίας, ανήκε στο βαρόνο του Αλβίτο, Fernandes João da Silveira. Σήμερα διαθέτει 19 δωμάτια και μία σουίτα, όλα μοναδικά διακοσμημένα και με όλες τις απαραίτητες ανέσεις –δορυφορική τηλεόραση, κλιματισμό, mini bar. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε την παραδοσιακή κουζίνα και, βέβαια, τα φημισμένα πορτογαλικά κρασιά στο εστιατόριο.

Οι ειδικές προσφορές που διατίθενται κατά καιρούς είναι εξαιρετικά συμφέρουσες. Για παράδειγμα, το πακέτο ”age of discovery”, για νέους 18-30 ετών, προσφέρει διαμονή σε δίκλινο δωμάτιο με πρωινό στην τιμή των 45 ευρώ κατ’ άτομο, ενώ η προσφορά ”last minute” παρέχει διαμονή σε δίκλινο δωμάτιο και πρωινό στην τιμή των 78 ευρώ.

Alvito, Πορτογαλία, τηλ.: 00351 284 480 700

Ηρώ Κουνάδη

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v