Argentikon Luxury Suites: Με άρωμα νοσταλγικό

Στον καταπράσινο Κάμπο της Χίου, το Argentikon, κτισμένο το 1550 ως εξοχική κατοικία της οικογένειας Argenti από τη Γένοβα, μοιάζει με σκηνικό βγαλμένο από κάποιο παραμύθι. Τέσσερις πέτρινοι πύργοι, ανάμεσα σε εκπληκτικούς κήπους και μαρμάρινες στοές, στεγάζουν τις επτά πολυτελείς σουίτες που θα γίνουν το προσωπικό σας καταφύγιο.

Λίγα ξενοδοχεία συνδυάζουν την πολυτέλεια με την παράδοση τόσο αρμονικά ώστε οι δύο έννοιες να καθίστανται σχεδόν ταυτόσημες. Για το Argentikon Luxury Suites ο εν λόγω συνδυασμός ήταν εξ αρχής αυτονόητος.

Κτισμένο το 1550 από την αριστοκρατική οικογένεια Argenti, από τη Γένοβα, το μεγαλοπρεπές κάστρο ανακαινίστηκε το 1920 από τον Philip Argenti, με τη βοήθεια του βρετανού αρχιτέκτονα Sir Arnold Smith, ο οποίος ειδικευόταν στη μεσαιωνική γενοβέζικη αρχιτεκτονική. Η τελευταία ανακαίνιση πραγματοποιήθηκε το 1998, μετατρέποντας το επιβλητικό οικοδόμημα σε ένα από τα τελειότερα δείγματα μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής στην Ελλάδα.

Πέτρινοι τοίχοι, αψιδωτές πόρτες και παράθυρα, στοές με μαρμάρινους κίονες, πανύψηλες πύλες διακοσμημένες με οικόσημα και διαφόρων ειδών κειμήλια, μοναδικά ζωγραφισμένα ταβάνια και καταπράσινοι κήποι συνθέτουν την εικόνα ενός ξενοδοχείου που θα σας μεταφέρει σε μια άλλη εποχή.

Σε μια από τις ομορφότερες περιοχές της Χίου, στο χωριό Κάμπος, 3 μόλις χιλιόμετρα από την πόλη και 4 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο, το Argentikon δεσπόζει ανάμεσα σε καταπράσινους κήπους λουλουδιών και εσπεριδοειδών.

Το ξενοδοχείο αποτελείται από τέσσερα ανεξάρτητα κτίρια, κάποτε εξοχικές κατοικίες της οικογένειας Argenti, που σήμερα στεγάζουν επτά υπερπολυτελείς σουίτες, μοναδικά διακοσμημένες με ξύλινα, παραδοσιακά έπιπλα, ζωγραφιστά ταβάνια και μαρμάρινα μπάνια. Όλες οι σουίτες διαθέτουν μπαλκόνια με θέα στους κήπους και σαλόνια, κάποια εκ των οποίων με τζάκι.

Στις παροχές των σουιτών περιλαμβάνονται air condition, δορυφορική τηλεόραση, πρόσβαση στο internet, mini bar, χρηματοκιβώτιο, σεσουάρ μαλλιών και προϊόντα περιποίησης.

Στο εστιατόριο του Argentikon μπορείτε να απολαύσετε παραδοσιακά γεύματα με gourmet touch, παρασκευασμένα με τοπικά υλικά. Δοκιμάστε οπωσδήποτε το επιδόρπιο και το κοκτέιλ του Argentikon, με βάση την παραδοσιακή μαστίχα Χίου. Στη δροσερή βεράντα του εστιατορίου θα απολαύσετε το πρωινό σας, θαυμάζοντας τους εκπληκτικούς κήπους, ή το δείπνο σας, υπό το φως των κεριών και της σελήνης.

Η πολυτέλεια που είναι διάχυτη στο χώρο συμπληρώνεται ιδανικά από τις παροχές του ξενοδοχείου, οι οποίες περιλαμβάνουν room service, spa, sauna, αίθουσα μασάζ, συνεδριακό κέντρο, εξωτερική πισίνα και μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο και το λιμάνι.

Το Argentikon λειτουργεί από 1η Απριλίου έως 31 Οκτωβρίου. Οι τιμές την υψηλή τουριστική περίοδο ξεκινούν από 950 ευρώ, για τη σουίτα Kambos, με ένα υπνοδωμάτιο, και φτάνουν μέχρι 2.250 ευρώ για το Castello – Palazzo, με πέντε υπνοδωμάτια.

Η.Κ.

Argentikon Luxury Suites, Κάμπος, Χίος, τηλ.: 22710 33111

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v