Εντοπίσαμε δωμάτια για πέριξ και εντός της Αράχωβας

Βρήκαμε δέκα πανέμορφα δωμάτια εντός και πέριξ της Αράχοβας για ένα ήσυχο σαββατοκύριακο.
Εντοπίσαμε δωμάτια για πέριξ και εντός της Αράχωβας

Είναι η Αράχοβα η χειμερινή Μύκονος; Ίσως και να είναι. Ωστόσο, αν θέλετε να απολαύσετε την ήσυχη πλευρά της Αράχοβας είναι η κατάλληλη περίοδος και τα σπιτάκια αυτά είναι έτοιμα να σας καλωσορίσουν.

(*) Οι τιμές έχουν υπολογιστεί για το παρασκευοσαββατοκύριακο 13-15 Νοεμβρίου. Τις καθημερινές, μπορεί να τις βρεις και χαμηλότερες.

Είτε είστε δυο, είτε τρεις (όχι 1013) αυτό το δωμάτιο με τις ξύλινες επενδύσεις και τη ζεστασιά ενός σαλέ θα φιλοξενήσει την ανάγκη σας για απόδραση στην τιμή των 79 ευρώ ανά διανυκτέρευση. Ότι είναι στην καρδιά της Αράχωβας το είπαμε; Το λέμε τώρα.

Στη γειτονιά Σφαλάκι της Αράχωβας, κοντά στο κέντρο, αλλά μακριά από τη φασαρία βρήκαμε αυτό εδώ το διαμέρισμα στα 80 ευρώ ανά διανυκτέρευση και χωράει μέχρι 3 άτομα. Με τζάκι για χουχουλιαστή ατμόσφαιρα θα χαρείτε την αποξένωση. Σε απόσταση μόλις 5 λεπτών θα βρείτε στον Καπλάνη και στα 8 την Παναγιώτα, δύο από τα διαχρονικότερα εστιατόρια της Αράχωβας.



Αν έχετε βρει το έτερον ήμισυ σας σε ζευγάρι, αυτό εδώ το διαμέρισμα στο Λυκότρουπο Αράχωβας έχει κουκλίστικη παραδοσιακή διαρρύθμιση, χωράει τέσσερα άτομα και η διανυκτέρευση είναι στα 85 ευρώ, με το κόστος καθαρισμού, ήτοι 21 ευρώ το άτομο ανά βραδιά.

Αν από την άλλη είστε παρεάκι έως 6 ατόμων, σε ένα γραφικό σοκάκι της Αράχωβας, μόλις 3 λεπτά με τα πόδια από το λαογραφικό μουσείο, βρίσκεται μία γλυκύτατη μεζονέτα με μπαλκόνι που ατενίζει το καμπαναριό και την κοιλάδα των Δελφών. Για έξι άτομα το κόστος βγαίνει στα 19,5 ευρώ ανά διανυκτέρευση και για τέσσερα, στα 29 ευρώ/διανυκτέρευση.



Στα ερωτευμένα ζευγαράκια με προτείνουμε το δωμάτιο με την κουνουπιέρα και την πέτρινη επένδυση. Βρίσκεται μόλις λίγα λεπτά από το κέντρο της Αράχωβας και στα πλεονεκτήματά του είναι το δημοτικό πάρκινγκ που βρίσκεται κοντά. Η διανυκτέρευση, θα σας έρθει στα 55 ευρώ ανά διανυκτέρευση.

Αν πάλι είστε οικογένεια, το διαμέρισμα αυτό είναι ιδανικό για μία σαββατοκυριακάτικη εξόρμηση. Χωράει μέχρι τέσσερα άτομα, πανέμορφη αυλή για να πιείτε τον πρωινό καφέ σας. Αυτοκίνητο δε θα χρειαστείτε για να κινηθείτε, αφού το κατάλυμα βρίσκεται μόλις τρία λεπτά από την πλατεία με τις βρύσες. Το κόστος είναι στα 58 ευρώ ανά διανυκτέρευση.

Το μοντέρνο αυτό διαμέρισμα με την παραδοσιακή σόμπα σας καλεί για μία τριήμερη απόδραση. Βρίσκεται μόλις τρία λεπτά (με τα πόδια) μακριά από το ρολόι του χωριού και έχει πρόσβαση σε μία μικρή πλην γλυκύτατη αυλίτσα. Το κόστος έρχεται στα 55 ευρώ περίπου ανά διανυκτέρευση.

Αν προτιμάτε να απομονωθείτε πραγματικά, στον Άνω Πολύδροσο Παρνασσού θα βρείτε ένα πέτρινο σπίτι, χωμένο μεσ’ τα έλατα. Άκρως παραδοσιακό, με παλιό πέτρινο τζάκι και πάτωμα, φλοκάτες, παλιά όμορφα έπιπλα και πηγή με γάργαρο νερό στην αυλή. Αν είστε και mountain biker το μέρος ενδείκνυται για downhill. Το κατάλυμα μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 4 επισκέπτες και το κόστος ανέρχεται στα 70 ευρώ ανά διανυκτέρευση.

Εντοπίσαμε ένα όμορφο πέτρινο δωμάτιο με έντονο το αραχωβίτικο στοιχείο. Το δωμάτιο πρόσβαση στην αυλή, μπαρ ενός του πανδοχείου και μπάρμπεκιου. Η τιμή; 75 ευρώ για δύο βραδιές συμπεριλαμβανομένου του πρωινού. 

Ενάμιση μόλις χιλιόμετρο μακριά από την Αράχοβα, στην άκρη της κοιλάδας του Πλειστού θα βρείτε τις Νεφέλες, ένα αρχοντικό πανδοχείο. Στις παροχές έχει πλουσιοπάροχο πρωινό σε μπουφέ με τοπικές σπεσιαλιτέ, και για όσους δε θέλουν να «κουνήσουν», υπάρχουν κονσόλες παιχνιδιών και επιτραπέζια παιχνίδια. Για δύο βραδιές, η τιμή ανέρχεται στα 130 ευρώ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v