Τέλεια αγροκτήματα για επιστροφή στη φύση

Στην Πελοπόννησο, τον Παρνασσό και τα νησιά, κλείνουμε δωμάτιο με θέα… στο πράσινο, και απολαμβάνουμε πρωινό φρέσκο από το μποστάνι.
Τέλεια αγροκτήματα για επιστροφή στη φύση
Φαντάσου να κοιμάσαι ακούγοντας τα τριζόνια και να ξυπνάς με τη φωνή του πετεινού, σαν τα καλοκαίρια στο χωριό. Να ξεκινάς τη μέρα σου με το πιο φρέσκο (και το πιο βιολογικό) πρωινό της ζωής σου, με αυγά που μόλις βγήκαν από το κοτέτσι και μυρωδάτες ντομάτες που μόλις κόπηκαν από το μποστάνι. Αν ακόμα δεν θεωρείς ότι έχεις καλούς λόγους να κλείσεις δωμάτιο σε ένα αγρόκτημα, αυτά που ακολουθούν (και οι φωτογραφίες τους) μάλλον θα σε πείσουν.

Το Red Tractor Farm, στην Τζια 
Κορησσία, τηλ.: 22880 21346

Τιμή: 105€ το deluxe queen δωμάτιο

Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ 
 
Φωλιασμένη σε μια καταπράσινη έκταση 35 στρεμμάτων, η φάρμα Κόκκινο Τρακτέρ βρίσκεται σε μια από τις αγαπημένες μας –και πλέον ανοιξιάτικες− Κυκλάδες, την Τζια. Εδώ θα μείνετε σε παραδοσιακά κυκλαδίτικα δωμάτια, και θα δοκιμάσετε χειροποίητες λιχουδιές σαν το τσάτνεϊ από καρπούζι και τα cookies με αλεύρι από βελανίδια. 

Η Βατερή, στην Εύβοια 
Λίμνη, τηλ.: 22270 32493

Τιμή: 75€ το δίκλινο

Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ
 
Χτισμένη με πέτρα και ξύλο, με χαγιάτια και μπαλκόνια που αγναντεύουν τον Βόρειο Ευβοϊκό και τα απίστευτα ηλιοβασιλέματά του, ανάμεσα σε ελαιώνες και αμπέλια, η Βατερή είναι η τέλεια ιδέα για το επόμενο ανοιξιάτικο Σ/Κ σου. Το αγρόκτημα που απλώνεται γύρω της εξασφαλίζει τα ολόφρεσκα, αγνά προϊόντα για το πρωινό, ενώ οι δραστηριότητες που διοργανώνονται εδώ αναλόγως εποχής περιλαμβάνουν συλλογή μανιταριών, πεζοπορίες και παρασκευή παραδοσιακών γλυκών και μαρμελάδων.

Η Αμφίκαια, στον Παρνασσό http://www.amfikaia.gr/
Αμφίκλεια, τηλ.: 22340 48860

Τιμή: 95€ για δύο άτομα με πρωινό

Φωλιασμένη στην καρδιά ενός καταπράσινου αγροκτήματος 200 στρεμμάτων, με μια μικρή φάρμα με πανέμορφα αλογάκια, η Αμφίκαια αγναντεύει τις πλαγιές του Παρνασσού, πότε λευκές και πότε πράσινες, αναλόγως εποχής. Μας φιλοξενεί, δε, σε δεκαέξι πετρόχτιστα σπιτάκια, ανάμεσα στους περιποιημένους κήπους και τα ξύλινα κιόσκια του αγροκτήματος, και μας ξυπνάει με πρωινό φτιαγμένο με υλικά από το μποστάνι: αυγά, γιαούρτι, μέλι, τυρί, φρούτα και λαχανικά –όλα με την ξεχασμένη αληθινή τους γεύση– καθώς και περίτεχνες ομελέτες, σπιτικές μαρμελάδες, τηγανίτες, νόστιμες στριφτόπιτες, και χωριάτικο ψωμί ψημένο στα ξύλα.

Ο Ελαιών, στην Αρκαδία 
Ελληνικό, τηλ.: 2791 031400

Τιμή: 60€ το δίκλινο

Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ

Στην καρδιά μιας μικρής φάρμας, με παιδική χαρά ό,τι πρέπει για τα πιτσιρίκια και όμορφα δωμάτια με πέτρινους τοίχους και ξύλινα ταβάνια, ο ξενώνας αυτός είναι ιδανικός για τις φυσιολατρικές εξορμήσεις όλης της οικογένειας. Εδώ μπορείτε να κάνετε συνεδρίες ρέικι, κατόπιν αιτήματος, και να ξεκινήσετε την ημέρα σας με σπιτικό πρωινό, φτιαγμένο με τοπικά προϊόντα. Στο φαράγγι του Λούσιου, που απέχει 15 λεπτά οδήγησης, θα κάνετε rafting, πεζοπορία και τοξοβολία, ενώ το Ελληνικό είναι ιδανική βάση για να εξερευνήσετε τα υπόλοιπα χωριουδάκια της Αρκαδίας.

Το Αγρόκτημα, επίσης στην Αρκαδία 
Λεωνίδιο, τηλ.: 27570 23244,

Τιμή: 136€ το σπιτάκι δύο ατόμων με πρωινό

Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ

Ένα αγρόκτημα όνομα και πράγμα, με δέκα πέτρινα αγροτόσπιτα, δείγματα της τσακώνικης αρχιτεκτονικής, κτισμένα από πέτρα και ξύλο. Σκαλιστά έπιπλα, ξύλινα ταβάνια, λευκά κουρτινάκια στα παράθυρα, χειροποίητα κεντήματα και υφαντά, χωριάτικα μαντεμένια τζάκια και πλακόστρωτες αυλές, συνθέτουν το σκηνικό μιας ονειρεμένης διαμονής. Οι ιδιοκτήτες θα σας ξεναγήσουν στις βιολογικές καλλιέργειες ντομάτας, πορτοκαλιών και νεραντζιών, τα μυρωδάτα προϊόντα των οποίων θα γεμίζουν κάθε πρωί το τραπέζι σας.

Οι Lithies Farm Houses στη Ζάκυνθο 
Βασιλικός, τηλ.: 26950 35290

Τιμή: 93€ το σπιτάκι που φιλοξενεί μέχρι και 5 άτομα

Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ

Στην καρδιά ενός αγροκτήματος βιολογικής καλλιέργειας που απλώνεται σε 55 καταπράσινα στρέμματα, το Lithies Farm Houses προσφέρει πέτρινες κατοικίες με μπαλκονάκια που αγναντεύουν το καταπράσινο τοπίο γύρω τους και τη θάλασσα. Το εστιατόριο του ξενοδοχείου σερβίρει καθημερινά ελληνικές και μεσογειακές γεύσεις, παρασκευασμένες με βιολογικά συστατικά και συνοδευόμενες από ντόπιο κρασί. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε βιολογικά προϊόντα, όπως μέλι και φρέσκα φρούτα, να συμμετάσχετε στις γεωργικές δραστηριότητες του αγροκτήματος, ή να βολτάρετε με τα ποδήλατα που σας παρέχονται δωρεάν.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v