Τέλεια δωμάτια με τζάκι ως 54€ για να πάρετε τα βουνά

Φωτιά που σιγοκαίει στα πόδια του κρεβατιού, δάση με φύλλα που κριτσανίζουν σε κάθε μας βήμα έξω από την πόρτα μας, παραδοσιακές μαρμελάδες και άλλες χειροποίητες λιχουδιές για πρωινό. Έτσι κάπως φανταζόμαστε την τέλεια φθινοπωρινή εκδρομή, κι αυτοί οι ξενώνες είναι ό,τι χρειαζόμαστε για να την… στεγάσουμε, χωρίς να ξοδευτούμε.

(*) Οι τιμές έχουν υπολογιστεί για το πρώτο Σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου (3-4/11). Αν έχετε τη δυνατότητα να φύγετε καθημερινές, πιθανόν να τις βρείτε και χαμηλότερες.

Olga Studios
Τσαγκαράδα, Πήλιο, τηλ.: 2426 049486
Τιμή: 40€ το στούντιο με τζάκι και θέα στη θάλασσα
Σε ένα από τα πιο ρομαντικά χωριά του Πηλίου, στις παρυφές ενός δάσους που αυτή την εποχή βρίσκεται στα πιο… χρυσοκόκκινά του, τα Olga Studios είναι ευρύχωρα (35 τ.μ.) και προσεγμένα, περιλαμβάνουν μεγάλη κουζίνα για έξτρα οικονομία και αγναντεύουν από ψηλά το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου.

Messana
Μαυρομάτι, Μεσσηνία, τηλ.: 2724 051000
Τιμή: 50€ το δίκλινο με τζάκι (συν 5€ το άτομο, προαιρετικά, για το πρωινό)
Σε θέση ιδανική για να εξερευνήσετε την υπέροχη Αρχαία Μεσσήνη, έναν από τους ωραιότερους –και λιγότερο γνωστούς– αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας, αυτός ο πετρόχτιστος ξενώνας προσφέρει όμορφα δωμάτια με τζάκι και μπαλκονάκια που αγναντεύουν το χωριό. Το νόστιμο πρωινό δεν έχει ωράριο, σερβίρεται ό,τι ώρα ξυπνήσετε, κι αυτή είναι μια από τις αγαπημένες μας λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά.

Ξενώνας Λαδιάς
Μονοδένδρι, Ζαγοροχώρια, τηλ.: 26530 71483
Τιμή: 50€ το δίκλινο με τζάκι και πρωινό (55€ αν θέλετε και μπαλκόνι με θέα)
Βρίσκεται σε ένα από τα ωραιότερα χωριά του Ζαγορίου, στο ιδανικότερο ίσως σημείο για να εξερευνήσετε το φαράγγι του Βίκου και το παρατηρητήριο στην Οξιά, που μοιάζει κρεμασμένο πάνω από το χάος του φαραγγιού. Προσφέρει όμορφα, ευρύχωρα δωμάτια (25 τ.μ.) στις παροχές των οποίων περιλαμβάνεται DVD player, για τα βράδια που θα θέλετε να χουχουλιάσετε μέσα.

Ξενώνας Ίριδα
Μπελοκομίτη, Λίμνη Πλαστήρα, τηλ.: 24410 93140
Τιμή: 50€ το δίκλινο με τζάκι και πρωινό και θέα στη λίμνη
Η Λίμνη Πλαστήρα είναι μια από τις αγαπημένες μας φθινοπωρινές εκδρομές, και ο Ξενώνας Ίριδα προσφέρει κουκλίστικα δωμάτια με μπαλκόνια που αγναντεύουν από ψηλά το μεγαλείο της Λίμνης Πλαστήρα και πέτρινα τζάκια ακριβώς δίπλα στα κρεβάτια τους. Το σπιτικό πρωινό περιλαμβάνει τοπικές λιχουδιές και καίει καρδιές, ενώ στις παροχές των δωματίων περιλαμβάνονται τηλεόραση και DVD player.

Morfi Hotel
Λίμνη Κερκίνη, τηλ.: 2327041036
Τιμή: 45€ το τεράστιο δίκλινο (των 60 τετραγωνικών μέτρων) με τζάκι
Πιθανότατα τα πιο ευρύχωρα δωμάτια που θα βρείτε σε αυτή την τιμή, δεν έχουν μόνο το μέγεθος, αλλά και την χάρη: Χρωματιστά και γουστόζικα διακοσμημένα, με παροχές που περιλαμβάνουν καλά εξοπλισμένα κουζινάκια, μπαλκόνια με θέα στις καταπράσινες βουνοπλαγιές γύρω από τη λίμνη και τζάκι αγκαλιασμένο από καναπέδες και αφράτες πολυθρόνες, για ατελείωτες βραδιές με κρασί και επιτραπέζια. Οι δε όχθες της Κερκίνης απέχουν πεντακόσια μέτρα από την πόρτα του ξενώνα.

Ξενώνας Ρούσης
Ζαγορά, Πήλιο, τηλ.: 24260 23407
Τιμή: 39€ το δίκλινο με πρωινό και τζάκι
Τη Ζαγορά, το έχουμε πει και ξαναπεί, την αγαπάμε πολύ, κυρίως επειδή είναι ένα από τα πιο ζωντανά χωριά του Πηλίου. Εδώ, δυο βήματα από την πλατανοσκέπαστη πλατεία της, ο Ξενώνας Ρούσης προσφέρει οικονομικότατα δωμάτια με τζάκι στα πόδια του κρεβατιού και μπαλκονάκια που απολαμβάνουν καταπληκτική θέα στα φαντασμαγορικά τοπία γύρω τους.

Natura Club
Βλασσάδα, Κυπαρισσία, τηλ.: 2761 062622
Τιμή: 54€ το δίκλινο με τζάκι, πρωινό και θέα στη θάλασσα
Αν δεν είστε ακόμα σε διάθεση παίρνω-τα-βουνά, το Natura Club της Κυπαρισσίας προσφέρει μεγάλα, φωτεινά δωμάτια φωλιασμένα σε ένα ύψωμα λίγα μέτρα από την θάλασσα, που αγναντεύουν το απέραντο γαλάζιο του Ιονίου από τα μπαλκονάκια τους και περιλαμβάνουν παροχές όπως τζάκι, μικρή κουζίνα και δορυφορική τηλεόραση. Βρίσκονται, δε, σε σημείο ιδανικό για να εξερευνήσετε την Κυπαρισσία, τους καταρράκτες της Νέδας, την αρχαία Μεσσήνη και την Πύλο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v