Τέλεια δωμάτια στο Πήλιο έως 50€

Στις υπέροχες παραλίες του, αλλά και στα κουκλίστικα χωριά του, βρήκαμε δέκα τέλειους πηλιορείτικους ξενώνες που δεν κοστίζουν ακριβά.

της Ηρώς Κουνάδη

Είτε είσαι απ’ αυτούς που εύχονται «καλό φθινόπωρο» ενώ τα θερμόμετρα δείχνουν ακόμα 32 βαθμούς υπό σκιάν, είτε υποστηρίζεις τα περί «32 Αυγούστου», το Πήλιο είναι ο τέλειος σεπτεμβριάτικος προορισμός. Εδώ μπορείς την ίδια μέρα να κάνεις τις βουτιές σου στο απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου και τις πεζοπορίες σου σε βουνοπλαγιές με δάση που έχουν μόλις αρχίσει να χρυσαφίζουν. Και όλα αυτά, ενώ μένεις σε κουκλίστικα αρχοντικά που δεν χρεώνουν περισσότερα από 50€ για ένα δίκλινο –ενίοτε με φανταστικό πρωινό.

(*) Οι τιμές έχουν υπολογιστεί για το Σαββατοκύριακο 14-15 Σεπτεμβρίου. Αν έχεις άδεια καμιά καθημερινή, είναι πιθανό να τις βρεις και χαμηλότερες.


Το Olga Rooms (τηλ.: 2428 099437) στην Πορταριά έχει πανέμορφα, χρωματιστά και ευρύχωρα δωμάτια στα 40€ το δίκλινο. Η Πορταριά είναι ένα από τα πιο κοντινά στον Βόλο χωριά, ιδανική βάση για να εξερευνήσετε τα μονοπάτια του Δυτικού Πηλίου και τις παραλίες της «μέσα» πλευράς, δηλαδή του Παγασητικού.


Ωραιότατη επιλογή στην Πορταριά αποτελεί και το Ξενοδοχείο Κάραβος (τηλ.: 24280 99292) τα δωμάτια του οποίου είναι μικρότερα μεν, έχουν τρισχαριτωμένα μπαλκονάκια με θέα στο χωριό δε. Κοστίζουν 44€ με σούπερ σπέσιαλ πρωινό (σκέψου σπιτικές πίτες, χειροποίητες μαρμελάδες και τοπικά εδέσματα).


Σούπερ παραδοσιακό πρωινό προσφέρει και το Mansion & Home Margaritis (τηλ.: 2428 099206) στη Μακρινίτσα, τα δωμάτια του οποίου είναι, αν και περιορισμένα σε μέγεθος, παραδοσιακά πηλιορείτικα, με εντυπωσιακά μπάνια και τέλεια θέα στον Παγασητικό. Η δε Μακρινίτσα είναι ένα από τα ωραιότερα χωριά του Πηλίου, ειδικά από το απόγευμα και μετά που τα τουριστικά λεωφορεία φεύγουν και αφήνουν τα λιθόκτιστα καλντερίμια της στην υπέροχη ησυχία τους.


Στη Μακρινίτσα βρίσκεται επίσης το ολοκαίνουριο Selina Centavrus Pelion (τηλ.: 2428 099516) τα στιλάτα, αρτιστίκ δωμάτια του οποίου ξεκινούν από 43€ το δίκλινο. Δυνατό χαρτί εδώ είναι, εκτός από την διακόσμηση των δωματίων, και οι κοινόχρηστοι χώροι (σαλόνι, αυλή, κουζίνα…) που ευνοούν τις γνωριμίες –οπότε singles της παρέας, εδώ είστε.


Στην παραμυθένια Τσαγκαράδα, στο ομώνυμο Hotel Tsagarada (τηλ.: 2426 049014) βρήκαμε περιποιημένα, ευρύχωρα δωμάτια με μπαλκονάκια που αγναντεύουν από ψηλά την θάλασσα στα 41€ το δίκλινο, και σε σημείο ιδανικό για να βουτήξετε στις φανταστικές παραλίες του Αιγαίου (το Χορευτό, τον Μυλοπόταμο, τη Φακίστρα και πάει λέγοντας).


Στον Άγιο Δημήτριο, που μοιάζει κρεμασμένος πάνω από τις παραλίες της Πλάκας, του Αγίου Ιωάννη και της Νταμούχαρης, ωραιότατα δωμάτια με μπαλκονάκια που αγναντεύουν την θάλασσα έχει το Ξενοδοχείο Βρυώνης (τηλ.: 2426 031301). Οι τιμές τους κυμαίνονται στα 46€ το δίκλινο (ή 41€ χωρίς την θέα στη θάλασσα) συν 6€ το άτομο προαιρετικά για πλούσιο, παραδοσιακό πρωινό.


Απίστευτα δωμάτια με πέτρινους τοίχους και ξύλινα ταβάνια έχει το Αρχοντικό Μοντάνα (τηλ.: 24230 86900) στη Βυζίτσα, οι τιμές του οποίου κυμαίνονται στα 42€ το δίκλινο με πρωινό. Όπως συνήθως συμβαίνει στα αυθεντικά αρχοντικά του 19ου αιώνα, τα δωμάτια είναι κατά τι μικρά, ό,τι όμως χάνουν σε μέγεθος, το κερδίζουν σε ατμόσφαιρα. Για όσους θέλουν και λίγη άπλα, υπάρχει και η σουίτα, στα 49€ με πρωινό, που διαθέτει και μπανιέρα υδρομασάζ.


Σχεδόν επάνω στην δημοφιλέστατη παραλία του Αγίου Ιωάννη, 10 μέτρα από την θάλασσα για να ακριβολογούμε, το Ξενοδοχείο Γαλήνη (τηλ.: 2426 031234) προσφέρει λιτά αλλά περιποιημένα δωμάτια οι τιμές των οποίων ξεκινούν από 41€ το δίκλινο με πρωινό –και ανεβαίνουν στα 55€ αν θέλεις και μπαλκόνι. Τα κατοικίδια είναι επίσης ευπρόσδεκτα εδώ.


Μια που πιάσαμε τις παραλίες, πάμε στο Χορευτό, και στο Ξενοδοχείο Ερατώ (τηλ.: 2426 022445) που απέχει μόλις 30 μέτρα από την υπέροχη, αμμουδερή παραλία. Τα δωμάτιά του απολαμβάνουν τέλεια θέα στην θάλασσα από τα μπαλκονάκια τους, ενώ οι τιμές ξεκινούν από 41€ το δίκλινο, συν 6,50€ το άτομο προαιρετικά για ωραίο, παραδοσιακό πρωινό. Το Χορευτό βρίσκεται στα πόδια της Ζαγοράς, 8 μόλις χιλιόμετρα από το κέντρο του ορεινού χωριού, πράγμα που σημαίνει βουνό και θάλασσα σε απόσταση 15 λεπτών.


Στην ίδια τη Ζαγορά (που αν μας ρωτάς πιστεύουμε ότι είναι ένα από τα ωραιότερα χωριά του Πηλίου) ο Ξενώνας Φιλύρα (τηλ.: 24260 22983) διαθέτει πανέμορφα, ευρύχωρα και παραδοσιακά διακοσμημένα δωμάτια με μπαλκονάκια που αγναντεύουν το χωριό. Οι τιμές τους δεν ξεπερνούν τα 46€ το δίκλινο, ενώ τα κατοικίδιά σας είναι επίσης ευπρόσδεκτα εδώ.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v