Βουνίσιοι ξενώνες ό,τι πρέπει για Χριστούγεννα

Ονειρεύεσαι γιορτές στο βουνό; Σου βρήκαμε πέντε γλυκύτατους ξενώνες, με τιμές από 65€ έως 93€ το δίκλινο.

(*) Οι τιμές έχουν υπολογιστεί για δύο διανυκτερεύσεις, παραμονή και ανήμερα Χριστούγεννα του 2019.

Αρχοντικό Ζαρκάδα
Μονοδέντρι, Ζαγοροχώρια, τηλ.: 2653 071305
Τιμή: από 78€ το δίκλινο με πρωινό
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ



Σε ένα από τα ωραιότερα χωριά του Ζαγορίου, δυο βήματα από την κεντρική πλατεία, και σε σημείο ιδανικό τόσο για να εξερευνήσεις το Κεντρικό Ζαγόρι όσο και για να χαζέψεις από ψηλά το φαντασμαγορικό φαράγγι του Βίκου από το παρατηρητήριο της Οξυάς –που απολαμβάνει κατά γενική ομολογία την ωραιότερη θέα στον δρυμό. Εδώ θα μείνεις σε γλυκύτατα, παραδοσιακά δωμάτια που παντρεύουν την παραδοσιακή αρχιτεκτονική με τις σύγχρονες ανέσεις και απολαμβάνουν καταπληκτική θέα από τα μπαλκονάκια τους στα μοναδικά τοπία γύρω τους.

Ξενώνας Πικουλιάνικα
Πικουλιάνικα, τηλ.: 6942 414507
Τιμή: 65€ το στούντιο δύο ατόμων
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ



Τι θα έλεγες για Χριστούγεννα στον Ταΰγετο; Δύο μόλις χιλιόμετρα από τον Μυστρά, σε σημείο ιδανικό για να εξερευνήσεις τα χωριουδάκια της Στράτας του Μυστρά (το βόρειο κομμάτι του βουνού, δηλαδή) αλλά να είσαι και κοντά στη Σπάρτη αν νοσταλγήσεις κάτι από ατμόσφαιρα πόλης, ο Ξενώνας Πικουλιάνικα στο ομώνυμο χωριό προσφέρει ευρύχωρα σπιτάκια, φτιαγμένα από πέτρα και ξύλο. Τα μπαλκονάκια τους αγναντεύουν τα κάστρα του Μυστρά και τις χιονισμένες βουνοκορφές γύρω τους, ενώ στις παροχές τους περιλαμβάνεται καλά εξοπλισμένη κουζίνα για έξτρα οικονομία.

Ξενώνας Μαυροδήμος
Αγόριανη, Παρνασσός, τηλ.: 2234 061289
Τιμή: από 73€ το δίκλινο με πρωινό
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ



Εκεί ψηλά στον Παρνασσό, σε υψόμετρο 900 μέτρων (πράγμα που σημαίνει σοβαρές πιθανότητες να κάνεις Χριστούγεννα… χιονισμένα) ο Ξενώνας Μαυροδήμος διαθέτει κουκλίστικα δωμάτια και σοφίτες, με τα ζεστά χρώματα του ξύλου να κυριαρχούν στη διακόσμησή τους, και μπαλκονάκια που απολαμβάνουν πανοραμική θέα στις βουνοπλαγιές γύρω τους. Το πρωινό περιλαμβάνει χειροποίητες λιχουδιές και τοπικά προϊόντα, τα δε στρώματα είναι ορθοπεδικά και ονειρεμένα, ό,τι πρέπει για έναν καλό ύπνο μετά τις βόλτες στο χωριό και τις πεζοπορίες στο βουνό. Η δε Αγόριανη με τον καταρράκτη της, τα λιθόκτιστα δρομάκια της και την πανέμορφη πλατεία της βρίσκεται σε σημείο ιδανικό για να εξερευνήσεις τα λιγότερο κοσμοπλημμυρισμένα χωριά του Παρνασσού.

Αρχοντικό Μοντάνα
Βυζίτσα, Πήλιο, τηλ.: 24230 86900
Τιμή: από 70€ το δίκλινο με πρωινό
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ



Ένα αυθεντικό αρχοντικό του 19ου αιώνα δεν θα ήταν το τέλειο χριστουγεννιάτικο σκηνικό σου; Θα ήταν. Γι’ αυτό κι εμείς σου βρήκαμε αυτό το Αρχοντικό-όνομα-και πράγμα, με τα υπέροχα δωμάτια που στολίζονται από πέτρινους τοίχους και ξύλινα ταβάνια, σε ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά χωριά του Πηλίου, την γεμάτη αρχοντικά Βυζίτσα. Από εδώ απέχουν ελάχιστα και άλλα κουκλίστικα χωριά όπως οι Μηλιές με τον χιλιοφωτογραφημένο σταθμό του τραίνου τους, και ο Άγιος Γεώργιος Νηλείας με τα υπέροχα λιθόστρωτα δρομάκια του.

Τα Σπιτάκια της Ιφιγένειας
Πλάτανος, Ορεινή Ναυπακτία, τηλ.: 2634 061500
Τιμή: 93€ το δίκλινο στούντιο με πρωινό



Η Ορεινή Ναυπακτία είναι ο προορισμός σου αν ονειρεύεσαι γιορτές στο βουνό, μακριά απ’ όλους και απ’ όλα, με λίγο χιονάκι ει δυνατόν και πολλές ευκαιρίες για εξορμήσεις σε συγκλονιστικό φυσικό τοπίο. Τα Σπιτάκια της Ιφιγένειας βρίσκονται στο γλυκύτατο χωριό του Πλάτανου, σε υψόμετρο 860 μέτρων, και είναι γλυκύτατα, πέτρινα σπιτάκια με ξύλινα δοκάρια στο ταβάνι, τζάκι να σιγοκαίει στα πόδια του κρεβατιού, και μπαλκόνια που αγναντεύουν τα καταπράσινα τοπία της Νότιας Πίνδου γύρω τους.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v