Υπέροχοι αγροτουριστικοί ξενώνες δίπλα στη θάλασσα

Από την Πελοπόννησο ως τις Κυκλάδες και τη Ζάκυνθο, πέντε φανταστικά αγροκτήματα συνδυάζουν την επιστροφή στη φύση με δροσερές βουτιές.

Ξυπνάς στη δροσιά με τη μυρωδιά του φρεσκοψημένου ψωμιού, διασχίζεις έναν σκιερό ελαιώνα για να πας στην παραλία, και το απόγευμα επιστρέφεις πάλι στο δικό σου… σπίτι στο λιβάδι. Τα αγροκτήματα δεν είναι τέλεια μόνο την άνοιξη, ή τον χειμώνα με τη φωτιά να σιγοκαίει στο τζάκι. Πολλά από αυτά βρίσκονται εξαιρετικά κοντά σε παραλίες, πράγμα που τα καθιστά ιδανικά για μια μίνι –ή και μάξι, γιατί όχι;− απόδραση αυτές τις μέρες.

Κτήμα Λογοθέτη
Βασιλικός, Ζάκυνθος, τηλ.: 26950 35106
Τιμή: 115€ το σπιτάκι των 5 ατόμων (23€ το άτομο)
Κρατήσεις μέσω του Booking, από εδώ



Πέντε λεπτά απόσταση από την πλησιέστερη παραλία, το Κτήμα Λογοθέτη απλώνεται σε μια καταπράσινη έκταση 700 στρεμμάτων, μέσα στα οποία μισοκρύβονται πίσω από αιωνόβιες ελιές δώδεκα πανέμορφα σπιτάκια. Διαφορετικά όλα μεταξύ τους, ακολουθούν πιστά την παραδοσιακή αρχιτεκτονική της ζακυνθινής υπαίθρου, τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό τους. Φιλοξενούν δε από δύο έως επτά άτομα, μαζί με τα κατοικίδιά τους. Στο αγρόκτημα καλλιεργούνται και σερβίρονται βιολογικά προϊόντα, με πρώτο και κυριότερο το ελαιόλαδο. Τις μέρες μας εδώ γεμίζουν βόλτες με τα mountain bikes (τα οποία περιλαμβάνονται στην τιμή του δωματίου), πεζοπορίες, ιππασίες με τα άλογα του αγροκτήματος, αλλά και ιστιοπλοΐα και water sports στα τιρκουάζ νερά του Ιονίου.

Κτήμα Φωκαέων
Κερνίτσα Αχαΐας, τηλ.: 26910 97300, 6944 439929
Τιμή: 122€ το δίκλινο σπιτάκι με πρωινό
Κρατήσεις μέσω του Booking, από εδώ

Ένα εικοσάλεπτο μακριά από την Πούντα της Τράπεζας, μια από τις ωραιότερες παραλίες του Κορινθιακού, το Κτήμα Φωκαέων απλώνεται σε 35 στρέμματα μέσα στα οποία φωλιάζουν γλυκύτατες αγροικίες, κτισμένες αποκλειστικά από ξύλο και πέτρα και βαφτισμένες με ονόματα όπως «της Νεράιδας» ή «του Γίγαντα». Στη μεγάλη λίμνη στο κέντρο του αγροκτήματος, στην οποία βλέπουν πολλά από τα σπιτάκια, κολυμπούν αμέριμνες χήνες και πάπιες, ενώ οι βόλτες με το γαϊδουράκι σίγουρα θα ενθουσιάσουν τα πιτσιρίκια. Όσο για άλλους κατοίκους; Αρνάκια, κουνέλια, κατσίκες, σκύλοι και γάτες κυκλοφορούν ελεύθερα παντού.



Τα σπιτάκια του αγροκτήματος έχουν διακοσμηθεί με προσοχή στην (χειροποίητη) λεπτομέρεια και φιλοξενούν από δύο έως οκτώ άτομα. Οι αγροτουριστικές δραστηριότητες στις οποίες μπορείτε αν θέλετε να συμμετάσχετε, περιλαμβάνουν το μάζεμα των φρούτων, τη συλλογή φρέσκων αυγών, την παραγωγή τυριού και γιαουρτιού ή την καλλιέργεια της γης.

Αγρόκτημα
Λεωνίδιο, τηλ.: 27570 23244, 6972774878
Τιμή: 78€ το δίκλινο με πρωινό
Κρατήσεις μέσω του Booking, από εδώ



Το Λεωνίδιο, αν μας ρωτάς, είναι από τα ωραιότερα παραθαλάσσια μέρη της Πελοποννήσου, και το κοσμαγάπητο Αγρόκτημά του δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα μας. Δέκα πέτρινα αγροτόσπιτα, χτισμένα σύμφωνα με την τσακώνικη παράδοση από πέτρα, ξύλο και σίδερο σε ακατέργαστη μορφή, υπόσχονται να γίνουν το δικό σας… μικρό σπίτι στο λιβάδι. Στο εσωτερικό τους, ξύλινα ταβάνια, σκαλιστά έπιπλα, λευκά κουρτινάκια στα παράθυρα, χειροποίητα κεντήματα και υφαντά και πλακόστρωτες αυλές μπροστά από τις πόρτες τους συνθέτουν το σκηνικό μιας ονειρεμένης διαμονής.

Βατερή
Λίμνη, Βόρεια Εύβοια, τηλ.: 22270 32493
Τιμή: 70€ το δίκλινο με θέα θάλασσα
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ



Χτισμένη με πέτρα και ξύλο, με χαγιάτια και μπαλκόνια που αγναντεύουν τον Βόρειο Ευβοϊκό και τα απίστευτα ηλιοβασιλέματά του, ανάμεσα σε ελαιώνες και αμπέλια, η Βατερή είναι η τέλεια ιδέα για τα πρώτα Σαββατοκύριακα του Σεπτεμβρίου. Το αγρόκτημα που απλώνεται γύρω της εξασφαλίζει τα ολόφρεσκα, αγνά προϊόντα για το πρωινό, ενώ οι δραστηριότητες που διοργανώνονται εδώ αναλόγως εποχής περιλαμβάνουν συλλογή μανιταριών, πεζοπορίες και παρασκευή παραδοσιακών γλυκών και μαρμελάδων. Οι ωραιότατες παραλίες γύρω από τη Λίμνη απέχουν λίγα μόνο λεπτά οδήγησης από εδώ.

Red Tractor Farm
Κορησσία, Τζια, τηλ.: 22880 21346
Τιμή: 98€ το deluxe queen δωμάτιο
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ

Φωλιασμένη σε μια καταπράσινη έκταση 35 στρεμμάτων, η φάρμα Κόκκινο Τρακτέρ βρίσκεται σε μια από τις αγαπημένες μας Κυκλάδες, την υπέροχη (και σε απόσταση αναπνοής) Τζια. Εδώ θα μείνετε σε παραδοσιακά κυκλαδίτικα δωμάτια, και θα δοκιμάσετε χειροποίητες λιχουδιές σαν το τσάτνεϊ από καρπούζι και τα cookies με αλεύρι από βελανίδια.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v