Η Ορεινή Κορινθία… όσο πιο οικονομικά γίνεται

Ναι, δεν είναι οικονομικός προορισμός η Ζήρεια. Επειδή, όμως, είναι υπέροχη, ψάξαμε και βρήκαμε φανταστικούς ξενώνες με λογικές για τα δεδομένα της τιμές.
Η Ορεινή Κορινθία… όσο πιο οικονομικά γίνεται

της Ηρώς Κουνάδη

Είναι πανέμορφη, είναι δυο βήματα από την πόρτα του σπιτιού μας, είναι–όπως όλα τα μέρη που συνδυάζουν τα δύο αυτά χαρακτηριστικά, θα μπορούσαμε να το λέμε και «η κατάρα της αθηναϊκής εγγύτητας»− ακριβή. Όχι απλησίαστα ακριβή, όμως, και όχι όλες τις εποχές του χρόνου. Καλοκαίρι και προχωρημένη άνοιξη, ας πούμε, οι τιμές της πέφτουν κατακόρυφα, ενώ και η εποχή που διανύουμε τώρα δεν είναι απαγορευτική –απλώς μείνε μακριά από το τριήμερο, εντάξει; Ιδού μερικές από τις καλύτερες τιμές που βρήκαμε στους ξενώνες και τα σπιτάκια της.

(*) Οι τιμές έχουν υπολογιστεί για το Σαββατοκύριακο 2-3 Νοεμβρίου. Αν έχετε δυνατότητα να φύγετε καθημερινές, είναι πιθανό να τις βρείτε και χαμηλότερες.

Ξενώνας Καστανιά
Καστανιά, τηλ.: 694 206 6754
Τιμή: 60€ το δίκλινο
Κρατήσεις και μέσω του Booking από εδώ



Η Καστανιά είναι ένα γλυκύτατο χωριουδάκι σκαρφλαμωμένο εκεί ψηλά στα 1.100 μέτρα, στην καρδιά ενός μοσχομυριστού ελατοδάσους. Ο ομώνυμος ξενώνας διαθέτει ευρύχωρα, γουστόζικα διακοσμημένα δωμάτια με μπαλκονάκια που αγναντεύουν το καταπράσινο τοπίο γύρω τους. Ξύλινα πατώματα, σφυρήλατα κρεβάτια και ατμοσφαιρικοί φωτισμοί συμπληρώνουν τη ρομαντίκ εικόνα. Τα κατοικίδιά σας είναι επίσης ευπρόσδεκτα εδώ, οι δε τιμές των δωματίων είναι σταθερά, όλο τον χρόνο, από τις καλύτερες της περιοχής.

Σεμέλη
Γκούρα, τηλ.: 27470 51319
Τιμή: 70€ το δίκλινο με πρωινό
Κρατήσεις και μέσω του Booking από εδώ



Σκαρφαλωμένη σε υψόμετρο χιλίων μέτρων, σε ένα από τα μεγαλύτερα και δικαίως δημοφιλέστερα χωριά της Ορεινής Κορινθίας, η Σεμέλη αγναντεύει από τα μπαλκόνια των δωματίων της την κοιλάδα του Φενεού και τις κατάφυτες πλαγιές της Ζήρειας. Τα δωμάτια είναι φωτεινά και περιποιημένα, ενώ σε απόσταση αναπνοής (στα 7 χιλιόμετρα συγκεκριμένα) βρίσκονται οι υπέροχες όχθες της Λίμνης Δόξα, ο αρχαιολογικός χώρος της Αρχαίας Φενεού και το λαξευμένο στο βράχο μοναστήρι της Παναγίας.

Αρχοντικό Κεφαλάρι
Κεφαλάρι, Ορεινή Κορινθία, τηλ.: 2747 022200
Τιμή: 60€ το δίκλινο
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ



Το Κεφαλάρι είναι ένα γλυκύτατο χωριουδάκι… τσέπης, μια πενηνταριά σπίτια όλο κι όλο, φωλιασμένο στους πρόποδες μιας εκ των ελατοσκέπαστων πλαγιών της Ζήρειας. Λίγα μόνο βήματα μακριά από την πλατεία με τον πλάτανο-σήμα κατατεθέν, το πανέμορφο, εξολοκλήρου πέτρινο Αρχοντικό Κεφαλάρι προσφέρει σούπερ ατμοσφαιρικά δωμάτια με ξύλινα πατώματα και ταβάνια, πέτρινους τοίχους και ρουστίκ διακόσμηση. Το πλούσιο, παραδοσιακό πρωινό είναι από μόνο του λόγος να σηκωθείτε από τα αφράτα του κρεβάτια, ενώ τα κατοικίδιά σας είναι επίσης ευπρόσδεκτα εδώ.

Κτήμα Νοόσφαιρα
Καρυά, τηλ.: 6937113537
Τιμή: 60€ το δίκλινο
Κρατήσεις και μέσω του Booking από εδώ



Στον δρόμο που ανεβαίνει από τα παράλια του Κορινθιακού προς τα Τρίκαλα Κορινθίας, στο εν πολλοίς ανεξερεύνητο χωριουδάκι που λέγεται Καρυά, εκεί βρίσκουμε το μοναδικό Κτήμα Νοόσφαιρα, με τα κουκλίστικα δωμάτιά του διακοσμημένα στους ζεστούς τόνους του ξύλου. Κάθε εβδομάδα εδώ διοργανώνεται και ένα διαφορετικό πρόγραμμα αντιστρές για πνευματική και σωματική ευεξία, ενώ οι επισκέπτες μπορούν επίσης να συμμετέχουν σε μαθήματα γιόγκα. Τα κατοικίδιά σας είναι επίσης ευπρόσδεκτα εδώ.

Καμαρούλες
Άνω Τρίκαλα, τηλ.: 694 507 9952
Τιμή: 70€ το δίκλινο με πρωινό
Κρατήσεις και μέσω του Booking από εδώ



Τα Άνω Τρίκαλα μάλλον δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις: Είναι δικαίως ένα από τα δημοφιλέστερα χωριά της Ζήρειας, με τη μεγαλύτερη συγκέντρωση σε ατμοσφαιρικούς ξενώνες και παραδοσιακά ταβερνάκια. Σε ένα από τα λιθόστρωτα σοκάκια του, βρίσκουμε τις Καμαρούλες, με τα κουκλίστικα δωμάτιά τους «ντυμένα» με ξύλινα πατώματα και ταβάνια και τα μπαλκονάκια τους να αγναντεύουν το εκπληκτικό φυσικό τοπίο γύρω τους.

Πηγή Ταρλαμπά
Άνω Τρίκαλα, Ορεινή Κορινθία, τηλ.: 2743 091267
Τιμή: 67€ η σουίτα δύο ατόμων με πρωινό
Κρατήσεις και μέσω του Booking από εδώ



Άλλη μια εξαιρετική επιλογή διαμονής στα Άνω Τρίκαλα (που έχουν πολλές, είπαμε) η Πηγή Ταρλαμπά προσφέρει σούπερ ατμοσφαιρικές σουίτες των 30 τ.μ. απλωμένες σε δύο επίπεδα και διακοσμημένες με ζωηρά χρώματα, πέτρινες πινελιές και ξύλινα πατώματα, με μπαλκονάκια που αγναντεύουν τον Κορινθιακό και τις καταπράσινες πλαγιές της Ζήρειας. Το πρωινό, που περιλαμβάνεται στην τιμή του δωματίου, είναι επίσης εξαιρετικό.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v