Το Άμστερνταμ την άνοιξη είναι παραμυθένιο

Η Ολλανδία είναι… ολάνθιστη και εμείς συγκεντρώνουμε τις δέκα καλύτερες εμπειρίες που πρέπει να ζήσετε αυτή την εποχή στην πρωτεύουσά της, το Άμστερνταμ.
Το Άμστερνταμ την άνοιξη είναι παραμυθένιο
Να κάνετε βόλτα στα κανάλια

Το ιστορικό κέντρο της πόλης είναι, εκτός από χάρμα οφθαλμών, και ένα μοναδικό σύμπλεγμα ομόκεντρων υδάτινων καναλιών, στα οποία μπορείτε να κάνετε και βαρκάδες με τα ειδικά κρουαζιερόπλοια. Από εδώ θα θαυμάσετε την διαφορετική αρχιτεκτονική που δίνει ιδιαίτερο χαρακτήρα σε κάθε κανάλι ή θα περπατήσετε σε γέφυρες με όμορφη θέα στα δρομάκια της πόλης. Φυσικά, θα περάσετε και από την διαβόητη γειτονιά του Red Light District, για να επιβεβαιώσετε την φήμη της, αλλά και να διαπιστώσετε ότι έχει πολλά περισσότερα να δείτε και να κάνετε από τις βιτρίνες του σεξ και τα brown café.

Να κάνετε sightseeing στο Museumplein

Στην «πλατεία των Μουσείων», θα βρείτε συγκεντρωμένα τα σημαντικότερα μουσεία της Ολλανδίας, με κυριότερα το Μουσείο Βαν Γκογκ, όπου εκτίθενται εκατοντάδες έργα του ολλανδού ζωγράφου και το Rijksmuseum, το μεγαλύτερο μουσείο της χώρας με έργα μεγάλων καλλιτεχνών του 17ου αιώνα, όπως του Ρέμπραντ και του Βερμέρ, αλλά και αρχαιότητες και λαογραφικά εκθέματα.

Να ανακαλύψετε τα αξιοθέατα γύρω από τις πλατείες του κέντρου

Η πλατεία Dam έχει κοντά της τα μεγαλύτερα εμπορικά και το Βασιλικό Παλάτι. Η Leidseplein και η Rembrandtplein έχουν τη μερίδα του λέοντος στη νυχτερινή ζωή. Οι Nieuwmarkt, Westmarkt και Noordermarkt τις ωραιότερες παλιές αγορές. Μη χάσετε την μεγαλύτερη υπαίθρια αγορά του Άμστερνταν, την Albert Cuypmarkt.

Να κάνετε ποδηλατάδες

Από τους καλύτερους τρόπους, ειδικά αυτή την εποχή, για να εξερευνήσετε την πόλη, είναι το ποδήλατο, το πλέον δημοφιλές μέσο μετακίνησης σε μία από τις πιο πράσινες πρωτεύουσες της Ευρώπης.

Να εξερευνήσετε την αρτιστίκ γειτονιά του Jordaan

Είναι πιθανότατα η πιο γοητευτική συνοικία της πόλης. Το Jordaan, παλιά εργατική γειτονιά, με στενά σοκάκια και νοσταλγικά κτίρια, έχει πλέον γίνει «άντρο» καλλιτεχνών, γκαλερί, αντικερί και ατμοσφαιρικών μπαρ. Εδώ θα βρείτε και το Σπίτι της Άννας Φρανκ, που λειτουργεί ως επισκέψιμο μουσείο, καθώς και τους «Εννέα Δρόμους», ένα σύμπλεγμα εμπορικών σοκακιών με τα καλύτερα vintage μαγαζάκια και ανεξάρτητα καταστήματα της πόλης.

Να επισκεφθείτε την Αγορά των Λουλουδιών

Η Bloemenmarkt είναι η μοναδική… πλωτή αγορά λουλουδιών του κόσμου, μια πολύχρωμη, ευωδιαστή… «λαϊκή» λουλουδιών, όπου οι τουλίπες κάθε χρώματος έχουν την τιμητική τους. Από εδώ θα προμηθευτείτε και βολβούς τουλίπας για να πάρετε μαζί σας.

Να μυρίσετε την άνοιξη στο Flower Strip

Ένα τρένο και μερικά λεπτά μακριά από το Άμστερνταμ βρίσκεται το πιο ανοιξιάτικο θέαμα που θα δείτε ποτέ. Στα 20 λεπτά από το κέντρο αρχίζουν να απλώνονται τα χωράφια τουλίπας (Bollenstreek), που δημιουργούν μια παρέλαση από μεθυστικά χρώματα από τα λιβάδια του Harleem μέχρι το Leiden. Από τις πιο χαρακτηριστικές γωνιές είναι οι κήποι Keukenhof, μια ώρα περίπου από το Άμστερνταμ, ένα συνονθύλευμα από χιλιάδες υάκινθους, τουλίπες, νάρκισσους και κροκάκια, που ανθίζουν στα μέσα Μαρτίου και παραμένουν έτσι για δύο μήνες.

Να πιείτε μπύρες κάτω από έναν ανεμόμυλο
Υπάρχουν οκτώ σωζόμενοι ανεμόμυλοι στην πόλη, και ο de Gooyer στην περιοχή των Ανατολικών Νήσων είναι ο πιο εύκολα προσβάσιμος. Μάλιστα, στη βάση του λειτουργεί μια βραβευμένη μικροζυθοποιία με μια μεγάλη αυλή για μπυροδοκιμές στην ανοιξιάτικη λιακάδα. Μάθετε περισσότερα εδώ

Να αράξετε στο Vondelpark

Το μεγαλύτερο πάρκο της πόλης είναι εξαιρετικά δημοφιλές σε ντόπιους και επισκέπτες (πάνω από 10 εκατομμύρια άνθρωποι το επισκέπτονται κάθε χρόνο) και εκτός από τεράστιες πράσινες εκτάσεις, διαθέτει εστιατόρια, café, καταστήματα ενοικίασης για τους φίλους του skate, έναν ροδώνα με 70 διαφορετικά είδη τριαντάφυλλων και ένα υπαίθριο θέατρο όπου πραγματοποιούνται συχνά συναυλίες.

Πώς θα πάτε
Με τις πτήσεις της KLM, από 131€ μετ’ επιστροφής τον Μάιο. Με τις πτήσεις της Aegean, από 205€ με επιστροφή και χειραποσκευή, αυτόν τον Μάιο (τον Ιούνιο οι τιμές πέφτουν αισθητά). Από 200€ περίπου ξεκινούν και οι πτήσεις της Transavia από Αθήνα για Άμστερνταμ και πίσω, τον Μάιο.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v