10 ταινίες που τιμούν το βραβείο που πήραν

Δέκα βραβευμένες ταινίες που καλύπτουν όλα τα γούστα και μπορείς να απολαύσεις αυτόν τον χειμώνα στο σπίτι σου.
10 ταινίες που τιμούν το βραβείο που πήραν
Διανύουμε την πιο απολαυστική κινηματογραφική περίοδο, αυτή στην οποία ανακοινώνονται το ένα μετά το άλλο όλα τα βραβεία της έβδομης τέχνης. Θέλοντας και μη… μας άνοιξε η όρεξη και θέλουμε να δούμε βραβευμένες ταινίες, οι οποίες τιμούν το βραβείο που έλαβαν.

Παρακάτω, συγκεντρώνουμε δέκα σούπερ επιλογές διαφορετικών ειδών των τελευταίων τριάντα χρόνων. Τις περισσότερες από αυτές, αλλά και ακόμα περισσότερες επιλογές αποδεδειγμένα ποιοτικών ταινιών (με τη… βούλα των κινηματογραφικών βραβείων), θα βρεις αυτή την περίοδο στα κανάλια Novacinema, που πάντα επιλέγουν την αφρόκρεμα της έβδομης τέχνης. Μάλιστα, χάρη στην δωρεάν υπηρεσία Nova on Demand, μπορείς να απολαύσεις όποτε και όσες φορές θέλεις, πλήθος βραβευμένων ταινιών που ήταν υποψήφιες ή διακρίθηκαν σε θεσμούς όπως το Φεστιβάλ Καννών, Βερολίνου, Βενετίας, Θεσσαλονίκης, στα Bafta, τις Χρυσές Σφαίρες, τα Emmy και άλλα σημαντικά βραβεία. Επιπλέον, στο επόμενο διάστημα, έρχονται στα κανάλια Novacinema και οι ταινίες που μονοπωλούν τα φετινά βραβεία σε α' τηλεοπτική μετάδοση, όπως για παράδειγμα το φαβορί των Όσκαρ, "Τρεις πινακίδες έξω από το Έμπινγκ, στο Μιζούρι". 

Αν έχεις λοιπόν όρεξη για…

…sci-fi, δες το Arrival (2016)

Εξωγήινοι καταφτάνουν σε 12 διαφορετικές τοποθεσίες της Γης με άγνωστες προθέσεις και μια ομάδα επιστημόνων – μεταξύ των οποίων η γλωσσολόγος Λουίζ Μπανκς, καλείται να βοηθήσει στην επικοινωνία των γήινων μαζί τους. Η υπέροχη ταινία του Ντενί Βιλνέβ με τους Έιμι Άνταμς και Φόρεστ Γουίτακερ βραβεύτηκε με Όσκαρ Ήχου ενώ ήταν υποψήφια και για καλύτερη ταινία, σενάριο, μοντάζ και σκηνοθεσία.

…αντιπολεμική ταινία, δες τη Λεπτή κόκκινη γραμμή (1998)

Μια ομάδα αμερικανών στρατιωτών αποβιβάζονται σε ένα νησί για να το χρησιμοποιήσουν ως ορμητήριο κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, και ανακαλύπτουν την λεπτή γραμμή που χωρίζει τη ζωή από τον θάνατο. Η ταινία του Τέρενς Μάλικ ήταν υποψήφια για επτά Όσκαρ.


…ιστορική ταινία, δες τον Τελευταίο βασιλιά της Σκωτίας (2006)

Ένας γιατρός από τη Σκωτία προσλαμβάνεται από τον δικτάτορα της Ουγκάντα ως προσωπικός του σύμβουλος, και από σεβασμό αρχίζει σιγά-σιγά να νιώθει αποτροπιασμό από τον αιμοδιψή του χαρακτήρα. Ο Φόρεστ Γουίτακερ ερμηνεύει υπέροχα και αποσπά το Όσκαρ Α’ Ανδρικού ρόλου.

…ταινία δράσης, δες το Hacksaw ridge (2016)

Ο Μελ Γκίμπσον καταφέρνει να συγκινήσει με την αληθινή ιστορία ενός πιστού χριστιανού που έγινε εθελοντής στον αμερικανικό στρατό, αρνήθηκε να κρατήσει όπλο και κατάφερε να γίνει ο μοναδικός αντιρρησίας συνείδησης που έλαβε το μετάλλιο της τιμής. Πρωταγωνιστούν οι Άντριου Γκάρφιλντ, Βινς Βον και Σαμ Γουόρθιγκτον. Η ταινία κέρδισε τα Όσκαρ Μοντάζ και Μιξάζ ενώ ήταν υποψήφια σε τέσσερις ακόμα σημαντικές κατηγορίες.

…επική ταινία, δες την τριλογία του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών (2001-2003)

Χορταστική και καθηλωτική, η τριλογία του Πίτερ Τζάκσον μετέφερε με τον πιο απολαυστικό τρόπο το έργο του Τόλκιν στην οθόνη, με πάνω από 500 λεπτά συνολικού θεάματος και φαντασίας που κέρδισε συνολικά 17 Όσκαρ και έλαβε 30 υποψηφιότητες από την Αμερικανική Ακαδημία.

…δραματική ταινία, δες το Whiplash (2014)

Η ιστορία ενός νεαρού που βάζει στόχο να γίνει ο κορυφαίος μουσικός στο είδος του, με την βοήθεια ή… τον ανταγωνισμού του αυστηρού δασκάλου του, γίνεται μια ταινία γεμάτη ένταση και ρυθμό. Ο J.K. Simmons έλαβε για την ερμηνεία του το Όσκαρ Β’ ανδρικού ρόλου καθώς και τη Χρυσή Σφαίρα και το βραβείο BAFTA.

…θρίλερ, δες τη Σιωπή των αμνών (1991)

Μια αστυνομικός ζητά τη βοήθεια ενός έγκλειστου ψυχιάτρου με κανιβαλικές τάσεις και ο θρύλος του Χάνιμπαλ Λέκτερ γεννιέται, σε μια ταινία που ανέδειξε την Τζόντι Φόστερ. Η σιωπή των αμνών έλαβε τα πέντε σημαντικότερα Όσκαρ, ήτοι ταινίας, ερμηνειών, σκηνοθεσίας και σεναρίου.

…ταινία φαντασίας, δες το Fantastic Beasts and where to find them (2016)

Ο μύθος των μάγων της J.K. Rowling συνεχίζεται, με αυτή τη νέα σειρά ταινιών με πρωταγωνιστή τον Εντ Ρέντμέιν, ενός συγγραφέα που ζει περιπέτειες σε μια κρυφή κοινότητα μάγων στη Νέα Υόρκη, 70 χρόνια πριν τα γεγονότα των ταινιών Χάρι Πότερ. Η ταινία κέρδισε το Όσκαρ Κοστουμιών, ξεχωρίζοντας επίσης για τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τα… μαγικά εφέ της.

…κομεντί, δες το Μεσάνυχτα στο Παρίσι (2011)

Ο Γούντι Άλεν κερδίζει το Όσκαρ πρωτότυπου σεναρίου με αυτή τη γλυκύτατη περιπέτεια στην γαλλική πρωτεύουσα. Ένας αμερικανός σεναριογράφος επισκέπτεται το Παρίσι με τη γυναίκα του και τα βράδια χάνεται στους κόσμους της μπελ επόκ και στο παρελθόν της πόλης. Με τους Όουεν Γουίλσον και Μαριόν Κοτιγιάρ.

…κατασκοπικό σινεμά, δες τον Πληροφοριοδότη (2006)

Ο Μάρτιν Σκορσέζε παίρνει επιτέλους το Όσκαρ Σκηνοθεσίας με αυτή την γεμάτη σασπένς περιπέτεια, στην οποία η γάτα και το ποντίκι αλλάζουν συνεχώς θέσεις και ρόλους, με φόντο την αμερικανική μαφία. Ο Πληροφοριοδότης έλαβε τρία ακόμα Όσκαρ, αυτά του μοντάζ, του διασκευασμένου σεναρίου και της Καλύτερης Ταινίας.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v