Ιδέες για ποιοτικό χρόνο με το παιδί στις διακοπές

Οι διακοπές των γιορτών είναι αφορμή για να περάσουμε ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά και να έρθει η οικογένεια πιο κοντά.
Ιδέες για ποιοτικό χρόνο με το παιδί στις διακοπές
Αυτές τις γιορτές, είναι ευκαιρία να εκμεταλλευτείτε τον ελεύθερο χρόνο των παιδιών και να περάσετε όμορφες, ψυχαγωγικές αλλά άκρως εποικοδομητικές στιγμές μαζί τους.

Τριγυρίστε σε χριστουγεννιάτικα πάρκα
Σπιτάκια του Άι Βασίλη, παγοδρόμια, face painting, χοροί, live μουσικές, παιχνίδια, γιορτινές αγορές, λιχουδιές και ατμόσφαιρα παραμυθιού κρύβονται σε πολλά σημεία της πόλης, από το Σύνταγμα και την πλατεία Κοτζιά μέχρι το ΚΠΙΣΝ και την Παιανία. Διαλέξτε χριστουγεννιάτικο πάρκο και χορτάστε βόλτες με τα παιδιά, βάζοντάς τους στο πνεύμα των γιορτών.



Απολαύστε υπέροχες ταινίες στο σπίτι
Αυτές τις γιορτές, η Nova έχει το καλύτερο πρόγραμμα με τις πιο μαγικές ταινίες για τα παιδιά και όλη την οικογένεια. Τα Στρουμφάκια, τα Minions, ο Paddington, ο μαθητευόμενος μάγος Harry Potter, οι αγαπημένοι ήρωες της Εποχής των Παγετώνων, όλοι (και ακόμη περισσότεροι) δίνουν ραντεβού στο πρόγραμμα στη Nova για μαγικά Χριστούγεννα. Μάλιστα, πολλές από αυτές θα κάνουν πρεμιέρα στα κανάλια της Nova - το μόνο που έχουμε να κάνουμε εμείς είναι να χαλαρώσουμε οικογενειακώς στον καναπέ και να απολαύσουμε το εορταστικό παιδικό πρόγραμμα. Μάλιστα, μπορούμε να βλέπουμε τις ταινίες όπου και αν είμαστε και όποτε το (ξανα)θελήσουμε, χάρη στις δωρεάν υπηρεσίες Nova on Demand και Nova GO.

Επισκεφθείτε εκπαιδευτικά μουσεία
Το Μουσείο Συναισθημάτων στου Φιλοπάππου οργανώνει χριστουγεννιάτικα εργαστήρια παραμυθιών. Το Παιδικό Μουσείο στο Ωδείο Αθηνών ετοιμάζει εκθέσεις και δράσεις εμπνευσμένες από τον Άι Βασίλη. Το Μουσείο Παιδικής Τέχνης στην Πλάκα μας καλεί να περάσουμε γιορτές με πολύ… χρώμα, ενώ το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης οργανώνει δράσεις για όλη την οικογένεια τα Σαββατοκύριακα. Είναι μόνο μερικές από τις εκπαιδευτικές δράσεις των μουσείων που μας υπόσχονται δημιουργικές γιορτές, ακόμη και με κλειστά σχολεία.



Παίξτε εκπαιδευτικά παιχνίδια
Αυτές τις γιορτές, αναθέστε… στον Άι Βασίλη να φέρει στο σάκο του και εκπαιδευτικά παιχνίδια, που θα βοηθήσουν τα παιδιά να διασκεδάσουν αλλά και να κερδίσουν γνώσεις ή να αναπτύξουν παράλληλα τα χαρίσματά τους. Επιτραπέζια γνώσεων, αντικείμενα ψυχοκινητικής, παιχνίδια για μικρότερα παιδιά που βοηθούν στην ανάπτυξη της μνήμης, της λογικής ή της κριτικής σκέψης είναι δώρα ιδανικά για να τους χαρίσετε το τερπνόν μετά το ωφελίμου.

Δείτε γιορτινές θεατρικές παραστάσεις
Τα αθηναϊκά θέατρα και οι παιδικές σκηνές είναι γεμάτες αυτές τις ημέρες από παραστάσεις για παιδιά, αφηγήσεις παραμυθιών, μπαλέτα, χορωδίες, μουσικοθεατρικά δρώμενα και ενδιαφέροντα θεατρικά happenings που συνοδεύονται από γιορτές, bazaars και εκπλήξεις όπως face painting και γιορτινά εργαστήρια – υπέροχη αφορμή να κάνετε τα παιδιά να αγαπήσουν από νωρίς την τέχνη του θεάτρου και να ζήσετε όμορφες χριστουγεννιάτικες στιγμές.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v