Παιδιά και διακοπές: «Ξύπνιες» ιδέες για δημιουργική απασχόληση

Βόλτες στο πράσινο, εργαστήρια, σούπερ προβολές στο σπίτι και πολλά ακόμα δημιουργικά και… πασχαλινά πράγματα για να περάσετε τέλεια με τα παιδιά τις γιορτές.
Παιδιά και διακοπές: «Ξύπνιες» ιδέες για δημιουργική απασχόληση
Οι πασχαλινές διακοπές των πιτσιρικιών την περίοδο που διανύουμε μας δίνουν άκρως ψυχαγωγικές αφορμές με δημιουργικό περιεχόμενο για να εξασφαλίσουμε ότι θα περάσουν μια τέλεια Πασχαλιά.

Και εμείς μαζί τους.

Δείτε παρακάτω πώς θα γεμίσετε δημιουργικά και ψυχαγωγικά την περίοδο της Λαμπρής για τα πιτσιρίκια.

Βόλτες στη φύση

Τα πιτσιρίκια ξετρελαίνονται για βόλτες στο Πάρκο, και η περίοδος των διακοπών του Πάσχα είναι ό,τι πρέπει για αυτές. Οι επιλογές που έχετε δεκάδες. Ενδεικτικά, το Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης», αποτελεί μια εξαιρετική πρόταση για τους κατοίκους των δυτικών προαστίων, για πρωινή βόλτα με το παιδί δίπλα στη λίμνη, ενώ αν βρεθείτε εκεί μέχρι τη μία το μεσημέρι, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε και τον χώρο της Οργάνωσης Γη όπου τα πιτσιρίκια μπορούν να παίξουν κάτω από τις μουριές και να ξεναγηθούν στο λαχανόκηπο, το οινοποιείο και τον ελαιώνα.

«Πράσινο» παιχνίδι στο Περιβόλι

Τι θα λέγατε για λίγη… οικολογία; Για τέσσερις ημέρες τη Μεγάλη Εβδομάδα και για άλλες τέσσερις ημέρες την εβδομάδα του Πάσχα, τα πιτσιρίκια θα παίξουν στο πράσινο του πανέμορφου χώρου της Βάρης, θα εξερευνήσουν το περιβόλι, θα μαγειρέψουν, θα χαλαρώσουν δίπλα στη λίμνη, αλλά και θα καλλιεργήσουν τον λαχανόκηπο.  Το  πρόγραμμα διαρκεί οκτώ ώρες, από τις 8.30 π.μ. έως τις 4.30 μ.μ. και απευθύνεται σε ηλικίες από 4 μέχρι 10 ετών. Όσον αφορά το κόστος, για την ημερήσια συμμετοχή, ανέρχεται στα 37 ευρώ και στα 99 ευρώ για όλες τις ημέρες. Το πρωινό, το μεσημεριανό και το απογευματινό κολατσιό περιλαμβάνονται στην τιμή.

Οι καλύτερες κατ’ οίκον προβολές…

… είναι εκείνες που θα απολαύσετε μαζί με τα πιτσιρίκια όλον τον Απρίλιο στη Nova. Tέσσερα κανάλια με αποκλειστικά παιδικό θέαμα και ειδική ζώνη παιδικού προγράμματος στο Νovalife, το οποίο επεκτείνεται μάλιστα κατά μία ώρα (7.30-9.30, αντί για 7.30- 8.30) εγγυώνται ώρες γεμάτες ψυχαγωγία για τα πιτσιρίκια και... ξεγνοιασιάς για τους γονείς. 

Όσον αφορά τις προβολές τώρα, από 10 Απριλίου μέχρι 21 Απριλίου το Novalife προβάλει την ολοκαίνουργια σειρά Rastamouse, την επίσης νέα σειρά Δύο φανταστικοί γονείς και τις παιδικές ταινίες Οι περιπέτειες του Sonic και Gerald McBoing-Boing.

Μικροί επιστήμονες…

Τη Μεγάλη Εβδομάδα (από τις 10 ως τις 13/4) αλλά και την εβδομάδα του Πάσχα (από τις 18 ως τις 21/4) στο Planet Physics, τα πιτσιρίκια μπορούν να ανακαλύψουν την… πασχαλιάτικη επιστήμη μέσα από πειράματα με πασχαλινά αυγά, διαγωνισμούς για το ποιος θα φτιάξει τη μεγαλύτερη σαπουνόφουσκα και διάφορους γρίφους Φυσικής. Το κόστος ανέρχεται στα 18€ ανά ημέρα και τα 125€ για την οκταήμερη συμμετοχή στο πρόγραμμα. Περισσότερα εδώ.

… και καλλιτέχνες

Μαγειρική, ζωγραφική, θεατρικό παιχνίδι και πασχαλινές κατασκευές είναι μερικές μόνο από τις δραστηριότητες που θα απασχολήσουν τα πιτσιρίκια από την Τρίτη του Πάσχα μέχρι την Παρασκευή του Πάσχα στην Καλλιτεχνούπολη. Το καθημερινό πρόγραμμα αρχίζει στις 8.30 το πρωί και τελειώνει στις 2.30 το μεσημέρι και κοστίζει 15€/ημέρα ή 100€ για το οκταήμερο. Περισσότερα εδώ

Πάμε θέατρο;

Σε πασχαλινό πνεύμα οι παραστάσεις παιδικών θεάτρων μας καλούν να διασκεδάσουμε την Κυριακή 23 Απριλίου, παρέα με τα παιδιά μας και τους αγαπημένους τους ήρωες. «Το όνειρο και το θαύμα» της Κάκιας Ιγερινού, πλημμυρισμένο με μελωδίες του Μίκη Θεοδωράκη, στο θέατρο της Ημέρας και ο «Κώδικας του κοντού Δράκου», στο Ίδρυμα Θεοχαράκη είναι δύο ωραιότατες παραστάσεις που αξίζει να δείτε, ενώ για τους φαν του Καραγκιόζη, το Σάββατο 15 Απριλίου θα γιορτάσετε την «Πασχαλιά στη γειτονιά του Καραγκιόζη» στον Πολυχώρο Άγκυρα, ενώ το Σάββατο 22 Απριλίου, ο Καραγκιόζης γίνεται «Γιατρός με το ζόρι» και μπλέκει σε νέες περιπέτειες με τον Βεζύρη. 

Καλό και δημιουργικό Πάσχα λοιπόν!
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v