Υπέροχα βιογραφικά δράματα με δυνατές γυναίκες

Πέντε ταινίες-βιογραφικά διαμαντάκια που διηγούνται τις ιστορίες γυναικών οι οποίες κατάφεραν να κάνουν τη διαφορά και να γράψουν Ιστορία.
Υπέροχα βιογραφικά δράματα με δυνατές γυναίκες
Μια γυναίκα κρύβει τη δύναμη να αλλάξει τον κόσμο – αρκεί να το αποφασίσει. Να ξεσκεπάσει σκάνδαλα. Να τα βάλει με συμφέροντα. Να γίνει ηγέτης ενός ολόκληρου λαού. Να μεταμορφώσει την τέχνη. Ή ακόμη και να αλλάξει τον τρόπο που ο κόσμος ψωνίζει ή ντύνεται. Τέτοιες πραγματικές ιστορίες γυναικών που άλλαξαν, με τον τρόπο τους, τον κόσμο, διηγούνται οι παρακάτω βιογραφικές ταινίες που αξίζει να δείτε.

Erin Brockovich (2000)

Βασισμένη στην πραγματική ιστορία της Έριν Μπρόκοβιτς, η ταινία ακολουθεί την πορεία μιας ανύπαντρης μητέρας, που βάζει στόχο όχι μόνο να βρει δουλειά, αλλά και να ξεσκεπάσει μέσα από αυτή ένα τεράστιο σκάνδαλο μόλυνσης του νερού από μεγάλες βιομηχανίες, οι οποίες συνέβαλαν στην έξαρση κρουσμάτων καρκίνου σε μια ολόκληρη περιοχή. Εξαιρετική στον ρόλο της Έριν η βραβευμένη με Όσκαρ Τζούλια Ρόμπερτς, που αποδίδει την μαχητικότητα μιας γυναίκας που δεν διστάζει να παραμερίσει την προσωπική της ζωή για το καλό της κοινότητας.

Joy (2015)

Η Τζόι Μανιάνο είναι μια νοικοκυρά σε απόγνωση. Μια νέα μητέρα δύο παιδιών, αδέκαρη, περιτριγυρισμένη από προβληματικούς γονείς, πρώην, φίλους και γνωστούς. Μέσα σε όλα αυτά, όμως, η Τζόι είναι και δημιουργική. Κι όταν επιτέλους βάζει στόχο να κάνει μια νέα της ιδέα… hit, θα κινητοποιήσει τα μεγάλα μέσα για να το πετύχει: Τη νέα δύναμη στον χώρο της μικρής οθόνης των ‘90s που λέγεται telemarketing. Η Τζένιφερ Λόρενς, σκηνοθετημένη από τον Ντέιβιντ Ο'Ράσελ, μεταμορφώνεται στην γυναίκα που από φτωχή βιοπαλαίστρια γίνεται η βασίλισσα των τηλε-πωλήσεων, χτίζοντας ολόκληρη αυτοκρατορία. Την ιστορία της, καθώς και την υποψήφια για Όσκαρ ερμηνεία της Λόρενς, μπορούμε να απολαύσουμε στα κανάλια Novacinema. Κι αν δεν την προλάβουμε, υπάρχει και η υπηρεσία Nova On Demand, για να δούμε την ταινία όταν και όσες φορές θέλουμε και μάλιστα χωρίς καμία επιπλέον χρέωση.

Elizabeth (1998)

Ένα μικρό κορίτσι γίνεται ξαφνικά Βασίλισσα, σε χρόνια δύσκολα και σκοτεινά, που όμως πέρασαν τελικά στην Ιστορία με το όνομά της: Η Χρυσή Εποχή της Ελισάβετ. Η Κέιτ Μπλάνσετ, στον ρόλο της βασίλισσας, αποδίδει υπέροχα την μεταμόρφωσή της από ντροπαλό κορίτσι σε σκληρή, σοφή και παθιασμένη μονάρχη, με φόντο τις ίντριγκες, τους πολέμους και της προδοσίες εντός του παλατιού.

Frida (2002)

Σε νεαρή ηλικία, η νεαρή Φρίντα μένει με σοβαρά προβλήματα στην σπονδυλική της στήλη ύστερα από ένα σοβαρό τροχαίο δυστύχημα. Ο πατέρας της, για να απαλύνει τον πόνο της, της φέρνει ένα καμβά και πινέλα. Και η συνέχεια δεν είναι άλλη από την εξέλιξη αυτού του πληγωμένου, καταπιεσμένου κοριτσιού στη διασημότερη μεξικανή ζωγράφο. Και όχι μόνο: Στην ταινία βλέπουμε την συναισθηματική της πορεία, από τον πρώιμο γάμο της με τον Ντιέγκο Ριβέρα μέχρι την διαμόρφωση της προσωπικότητάς της, ως μια γυναίκα που βάζει πάνω από όλα την αγάπη και την οικογένεια, καθώς και την τρομερή θέληση για ζωή, ακόμη κι όταν κινδυνεύει η υγεία της και μαζί κινδυνεύει κι εκείνη να μη δει ποτέ την έκθεση με τα έργα ζωγραφικής της. Στον ρόλο της Φρίντα Κάλο, η Σέλμα Χάγεκ. Μαζί της, οι Άλφρεντ Μολίνα και Τζέφρι Ρας.

Coco before Chanel (2009)

Ένα ορφανό κορίτσι, στην Γαλλία των αρχών του περασμένου αιώνα, αναγκάζεται να δουλεύει σε μπαρ και να τραγουδά τα βράδια. Κι από εκείνες τις σκοτεινές νύχτες, που της άφησαν το παρατσούκλι «Κοκό», το κορίτσι αρπάζει την πρώτη ευκαιρία που της δίνεται, «κρυφοκοιτάζει» την καλή γαλλική κοινωνία, σχεδιάζει γι’ αυτούς καπέλα, και σταδιακά δείχνει την δύναμη, το πάθος, το ταλέντο και το στιλ της. Κάπως έτσι, δημιουργήθηκε ο θρύλος της Κοκό Σανέλ, της θρυλικής σχεδιάστριας που αψήφησε τις νόρμες της εποχής της και άλλαξε για πάντα τον κόσμο της μόδας. Την ερμηνεύει με όμορφο τρόπο η Όντρεϊ Τοτού.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v