Τα πιο επιτυχημένα blockbusters των… μικρών

Τα πιο αστεία, συγκινητικά, εντυπωσιακά και εν πολλοίς αξέχαστα παιδικά blockbuster.
Τα πιο επιτυχημένα blockbusters των… μικρών
Έσπασαν ταμεία, άφησαν εποχή για την πρωτοτυπία τους, και έδωσαν μπόλικες στιγμές χαράς σε μικρούς και μεγάλους. Δέκα αγαπημένα blockbuster από τα παλιά και το σήμερα που μας κάνουν να νιώθουμε και πάλι... παιδιά.

Μαίρη Πόπινς

Supercaligragilisticexpialidocious! Η Μαίρη Πόπινς, μια νεράιδα που γίνεται γκουβερνάντα, παρασύρει σε μαγευτικές καταστάσεις τα παιδιά της λονδρέζικης οικογένειας Μπανκς. Ένα λατρεμένο μιούζικαλ, και ταυτόχρονα μια πολυβραβευμένη και λαμπρή στιγμή του πιο μυθικού στούντιο στην ιστορία του κινηματογράφου: του στούντιο της Walt Disney.

Βρέχει Κεφτέδες

Ένας εφευρέτης κάνει την πόλη του ευτυχισμένη όταν βρίσκει τον τρόπο ώστε ο ουρανός να βρέχει... φαγητό. Ξαφνικά όμως, η μηχανή του αρχίζει να κάνει τα δικά της και ο καιρός αποκτά άγριες... γαστριμαργικές διαθέσεις. Πανέξυπνη και...χορταστική κινηματογραφική μεταφορά του μπεστ σέλερ των Τζούντι και Τζον Μπάρετ από τους Φιλ Λορντ και Κρίστοφερ Μίλερ, η οποία έσπασε ταμία παγκοσμίως με 243 εκατομμύρια δολάρια εισπράξεων. Την ταινία μπορούμε να απολαύσουμε τον Νοέμβριο στα Novacinema, αλλά και όποτε και όσες φορές θέλουμε χάρη στην υπηρεσία Nova on Demand χωρίς καμία επιπλέον χρέωση.

Μόνος στο Σπίτι

Το πάλαι ποτέ παιδί θαύμα Μακόλεϊ Κάλκιν υποδύεται ένα εννιάχρονο αγόρι, που οι γονείς του τον έχουν ξεχάσει στο σπίτι και αντιμετωπίζει με ευρηματικό τρόπο δυο διαρρήκτες. Απολαυστικός ο πρωταγωνιστής, αλλά και οι διαρρήκτες σε μια ταινία – σταθμό στην ιστορία του ψυχαγωγικού κινηματογράφου των 90s.

Τα μυαλά που κουβαλάς

Το να μεγαλώνεις είναι ένας ανώμαλος δρόμος, και η Ράιλι δεν αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα. Θα αναγκαστεί να ξεριζωθεί από τη ζωή της σε κεντρο-δυτική πολιτεία, όταν ο πατέρας της βρίσκει νέα δουλειά στο Σα Φρανσίσκο. Όπως όλοι, η Ράιλι οδηγείται από τα συναισθήματα της: χαρά, φόβο, θυμό, αηδία και λύπη. Ένα αριστουργηματικό animation της Pixar, το οποίο εκτός από το να διασκεδάζει με το γνωστό χιούμορ της Pixar, παραδίδει σπουδαία μαθήματα ζωής και αυτογνωσίας σε όλη την οικογένεια. Μαθήματα τα οποία μπορούμε να λάβουμε, και από τα Novacinema, οπότε ξέρετε: όποτε και όσες φορές θέλουμε το ξαναβλέπουμε.

Φαντασία

Ίσως σήμερα να φαντάζει απλοϊκό, αλλά το πρώτο από τα αριστουργήματα του Disney θεωρείται «η αρχή όλων», με αψεγάδιαστο σχέδιο, υπέροχη κλασική μουσική και αισθητική που θα ζήλευαν πολλοί ακόμη και σήμερα, εβδομήντα χρόνια μετά την δημιουργία του.

E.T.

H ασυνήθιστη φιλία μεταξύ ενός μικρού αγοριού και ενός συμπαθέστατου εξωγήινου, έγινε στα χέρια του Spielberg μια ταινία για όλη την οικογένεια, η οποία διατηρεί την αυθεντική της γοητεία μέχρι σήμερα.

Toy Story

Κοιτάζοντας την γραφική τελειότητα των ζωντανών παιχνιδιών στο δωμάτιο του Άντι, είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς πως το Toy Story 1 δημιουργήθηκε το 1995. Η Pixar, όχι μόνο έδωσε το σύνθημα της νέας, 3D εποχής στην βιομηχανία του animation, αλλά δημιούργησε «σχολή», καταλήγοντας σε μια απολαυστική τετραλογία για μικρούς και μεγάλους.

Ο μικρός Νικόλας

Στην πρώτη του κινηματογραφική περιπέτεια, ο ήρωας των Ρενέ Γκοσινί και Ζαν Ζακ Σεμπέ, τρομοκρατείται όταν αρχίζει να υποψιάζεται πως θα αποκτήσει αδελφάκι κι οι γονείς του δε θα τον θέλουν πια. Μια υπέροχη μεταφορά στη μεγάλη οθόνη ενός νοσταλγικού και αθώου χαρακτήρα, γεμάτη σκέρτσο, γέλιο, αλλά και συγκίνηση, η οποία προβάλλεται τον Νοέμβριο στα Novacinema. Και ο Μικρός Νικόλας, λοιπόν, Nova on Demand για προβολή ξανά και ξανά.

Lion King

Ο Σίμπα και η Νάλα, ο βασιλιάς της ζούγκλας και η απολαυστικά σατανική φωνή του θείου Σκαρ, ο χοντρός Πούμπα και το «Χακούνα Ματάτα» του Τιμόν έχουν εντυπωθεί στο DNA κάθε ανθρώπου που γεννήθηκε πριν τα ‘90s. Τα sequels που ακολούθησαν, φρόντισαν να τα περάσουν και στην επόμενη γενιά.

Επιτέλους φτάσαμε σπίτι

Ο Ουπς είναι ένας καλόκαρδος εξωγήινος Μπουβ, η φυλή του οποίου καταλαμβάνει τη Γη. Έπειτα από μια ολέθρια γκάφα μετατρέπεται σε δραπέτη, αλλά η συνάντησή του με την Τιπ, ένα δυναμικό κορίτσι που αναζητά τη μητέρα του, θα του δώσει μια δεύτερη ευκαιρία. O σκηνοθέτης του θρυλικού “Antz” στήνει ακόμα ένα υπέροχο παιδικό σύμπαν, στο οποίο κυριαρχούν τα αισιόδοξα μηνύματα, το ωραίο soundtrack και το ατόφιο γέλιο. Οι περιπέτειες του Ουπς και της Τιπ δίνουν… εξωγήινο ραντεβού στα Novacinema τον Νοέμβριο.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v