5 σούπερ σειρές… από το μέλλον

Πέντε φοβερές sci-fi τηλεοπτικές σειρές που θα σας μεταφέρουν στη σκοτεινή πλευρά του μέλλοντος και θα σας κάνουν να «κολλήσετε» άσχημα μαζί τους.
5 σούπερ σειρές… από το μέλλον
Δυστοπικές κοινωνίες, συναρπαστικές εικονικές πραγματικότητες, σκοτεινοί ήρωες σε μυστηριώδη σκηνικά και κόσμοι τόσο δυσοίωνοι που καταλήγουν… εθιστικοί. Βυθιστείτε κι εσείς σε πέντε από τις πιο καλογυρισμένες σειρές επιστημονικής φαντασίας από το μέλλον της ανθρωπότητας.

Westworld

Η νέα τηλεοπτική μανία που κέρδισε εκατομμύρια φανατικούς ανά τον κόσμο από τα πρώτα επεισόδιά της, μας μεταφέρει σε έναν μελλοντικό κόσμο, όπου οι άνθρωποι πηγαίνουν για να διασκεδάσουν σε θεματικά πάρκα, όπως το Westworld: Εκεί, ανδροειδή παίζουν καθημερινά τον ρόλο τους σε έτοιμα σενάρια, στα οποία επεμβαίνουν οι επισκέπτες, έχοντας το δικαίωμα να κάνουν στα ρομπότ ό,τι θέλουν. Τι θα γίνει όμως όταν τα ανδροειδή αποκτήσουν συνείδηση και ξεσηκωθούν; Την σειρά στην οποία πρωταγωνιστούν οι Άντονι Χόπκινς, Έβαν Ρέιτσελ Γουντ και Εντ Χάρις μπορούμε να παρακολουθήσουμε σε πρώτη μετάδοση ταυτόχρονα με την Αμερική μέσα από τα κανάλια Novacinema, αλλά και όποτε και όσες φορές θέλουμε χωρίς επιπλέον χρέωση, χάρη στην υπηρεσία Nova On Demand.

The Leftovers

Βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο, το Leftovers του HBO ετοιμάζεται πυρετωδώς για τον τρίτο κύκλο του. Η ιστορία ξεκινά τρία χρόνια μετά από την «Ξαφνική αναχώρηση», όταν δηλαδή εξαφανίστηκαν ταυτόχρονα 140 εκατομμύρια άνθρωποι από τον πλανήτη. Το γόητρο των θρησκειών κλονίστηκε, αιρέσεις και μυστικές οργανώσεις, σε μία εκ των οποίων γίνεται μέλος η Λόρι, η οικογένεια της οποίας παλεύει να σταθεί στα πόδια της μετά το τραυματικό αυτό γεγονός. Με τους Justin Theroux, Amy Brenneman, Christopher Eccleston και Liv Tyler.

Jericho

Πώς θα ήταν η ζωή σε 23 μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ μετά από ένα πυρηνικό ατύχημα; Αυτό ακριβώς παρακολουθούμε σε αυτό το μετα-αποκαλυπτικό δράμα που προβλήθηκε για δύο σεζόν (2006-2008) σε περισσότερες από 30 χώρες. Η υπόθεση ξεκινά στην Ιεριχώ του Κάνσας, μια φανταστική πόλη στην οποία οι κάτοικοι προσπαθούν να ξαναβρούν τις ισορροπίες τους, αλλά οι επαφές που έχουν με γειτονική πόλη οδηγούν σε πόλεμο. Μπορεί η σειρά να «κόπηκε» μετά τον δεύτερο κύκλο, αλλά σταδιακά απέκτησε τη φήμη που της άξιζε, τα τηλεοπτικά περιοδικά την κατέταξαν στις πιο καλτ σειρές των ‘00s, οι φαν διαμαρτυρήθηκαν και τελικά η τρίτη σεζόν κυκλοφορεί ήδη σε comic books. Κάτι μας λέει ότι θα την δούμε και στο γυαλί.

Black Mirror

Βρετανικό sci-fi στα πιο ιδιαίτερά του, ο Μαύρος Καθρέφτης είναι μία ανθολογία ιστοριών με μαύρο χιούμορ και σχόλια για τον σύγχρονο κόσμο και τις νέες τεχνολογίες. Κάθε επεισόδιο έχει διαφορετικό καστ, διαφορετικό σκηνικό και διαφορετική… πραγματικότητα. Αλλά όλα τους μιλούν για τη ζωή μας σήμερα (ή όπως θα μπορούσε να είναι… αν δεν ήμασταν προσεκτικοί). Μέγας φαν της σειράς, ο Stephen King, κι αυτό λέει πολλά. Η σειρά βρίσκεται ήδη στον τρίτο κύκλο της.

Dollhouse

Γραμμένη και σκηνοθετημένη από τον μάστορα των υπερηρωικών ταινιών της Marvel και των τηλεοπτικών περιπετειών, Joss Whedon, αυτή η σειρά του 2009 μας κράτησε παρέα για δύο σεζόν. Μας μετέφερε δε σε μια δυστοπική πραγματικότητα, όπου πλούσιοι πελάτες επισκέπτονται το παράνομο Κουκλόσπιτο για να νοικιάσουν «actives», ανθρώπους προγραμματισμένους να εκτελούν αποστολές. Η Echo είναι η καλύτερη active και σε κάθε επεισόδιο αναλαμβάνει μια αποστολή. Και μπορεί στο τέλος της ημέρας οι μνήμες τους να σβήνουν, αλλά κάποια ψήγματα αναμνήσεων παραμένουν…

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v